Lees de Officiële Beschrijving

Algemene informatie

Het programma combineert literaire en linguïstische instructie en biedt een breder cultureel overzicht van de landen in Noord-Amerika, waarbij zowel Engelstalige als Franstalige en Spaans sprekende regio's worden gecombineerd, van Canada tot de Verenigde Staten via Mexico en het Caribisch gebied. Het programma is zo ontworpen dat de studenten een overzicht krijgen van elk van de twee culturele gebieden op hetzelfde moment en worden geïnstrueerd over hun wederzijdse taalkundige, literaire en culturele invloeden. Om deze reden is het programma modulair opgebouwd. Het verplichte deel van het curriculum bestaat uit kerncursussen met een methodologische sectie waarin studenten de theoretische basisbenaderingen leren van het concept van identiteit van zichzelf, van de ander en van verschillende sociale groepen, en zich richten op het concept en de verschillende manifestaties ervan in literatuur, taalkunde en cultuur. De kernsectie wordt gevolgd door een verscheidenheid aan diepgaande cursussen waarin studenten zich oriënteren op de specifieke culturele verschijnselen in de Engelstalige, Franstalige en Hispanophone-werelden. De twee verplichte modules combineren het Engels-Franstalige gebied of het Engelstalig-Spaanssprekende gebied, waardoor een weloverwogen vergelijking mogelijk is. Het voordeel van de Noord-Amerikaanse studie ligt in het feit dat het uitstekend materiaal biedt voor de studie van enkele zeer actuele kwesties van de wereld van vandaag: andersheid, migratie, immigratie en culturele en taalkundige verschijnselen die samenhangen met integratie in gebieden met verschillende etnische groepen, talen en culturen interacteren. Noord-Amerika is in dit opzicht een modellaboratorium dat ons in staat stelt de processen te bestuderen die de Europese en Tsjechische samenleving steeds meer confronteren.

Een succesvolle afgestudeerde is in staat om

 • demonstreren een uitgebreid begrip van de linguïstische, literaire en culturele verschijnselen op de kruising van twee culturele regio's in Noord-Amerika
 • worden uitgerust met praktische taalvaardigheden en theoretische hulpmiddelen die een analytische benadering van de betreffende culturele gebieden mogelijk maken

Afgestudeerd werk

Afgestudeerden kunnen werken waar goede tweetalige vaardigheden en kritisch denken nodig zijn en waar aandacht wordt besteed aan kwesties van culturele relaties, zoals kwesties van andersheid, sociale en culturele uitsluiting, migratie en immigratie.

Toelatingseisen

Geschiktheidscriteria

Dit betalende programma staat open voor:

 1. Zij met een bachelordiploma in een vakgebied dat is gerelateerd aan programma's die worden gegeven aan kunstacademies, faculteiten van sociale studies, faculteiten van onderwijs en economische faculteiten, en mensen met kennis van Engels en Frans / Spaans. Kennis van het Engels moet op C1-niveau zijn.
 2. Zij die een bachelordiploma hebben behaald in andere disciplines binnen de humaniora, vrije kunsten of sociale wetenschappen van hogescholen of universiteiten in Engelssprekende landen (bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en de Engels sprekende landen van het Caribisch gebied, Afrika en Azië) kan ook worden overwogen voor toelating op individuele basis. Degenen in deze categorie moeten contact opnemen met de afdeling Engelse en Amerikaanse studies voordat ze zich aanmelden: english@phil.muni.cz.

Toelatingsvoorwaarden

 1. Indiening van een elektronische aanvraag in het Masaryk University Information System.
 2. Indiening van twee aanbevelingsbrieven, waarvan er één afkomstig moet zijn van een leraar.
 3. Indiening van een verklaring van doel (maximaal 750 woorden) in het Engels, waarin wordt uitgelegd waarom de aanvrager wenst te studeren in deze in het Engels geaccrediteerde opleiding en waarom de aanvrager wenst te studeren in deze afdeling.
 4. Indiening van een kopie van de bachelorscriptie van de aanvrager of het equivalent ervan (Honourscriptie, Senior Thesis, etc.).
 5. Indiening van een transcript van universiteits- / hogeschoolstudies, waarin moet worden vermeld: data waarop u de instelling hebt bezocht, titels van cursussen en examens die u hebt voltooid en de ontvangen beoordelingen.
 6. Duidelijke Engelstalige vaardigheden op C1-niveau van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Taal aan door een van de volgende certificaten in te dienen (niet meer dan een jaar oud op het moment van indienen van de aanvraag).
 7. Duidelijke talenkennis Frans / Spaans op B1-niveau van het Common European Framework of Reference for Language aan te tonen door een van de volgende certificaten in te dienen (maximaal één jaar oud op het moment van indienen van de aanvraag).

Geaccepteerde Engelstalige certificaten:

 • IELTS (minimaal acceptabele score: 7,0)
 • Certificate of Cambridge Proficiency in English met een cijfer A of B
 • TOEFL iBT-score van 95 of hoger
 • Afgestudeerden van hogescholen of universiteiten in Engelssprekende landen (bijv. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en de Engels sprekende landen van het Caribisch gebied, Afrika en Azië) hoeven geen testscores in te dienen.

Geaccepteerde Franstalige certificaten:

 • DALF op niveau B1

Geaccepteerde Spaanse taalcertificaten:

 • DELE op niveau B1

Toelating tot het studieprogramma zal worden aangeboden aan de aanvragers die zijn geselecteerd door het toelatingscommissie van het departementsexamen, op basis van een complexe evaluatie van de taalvaardigheden van de sollicitant, het academisch record, aanbevelingen en motivatie.

Bovendien moeten alle studenten met buitenlandse graden (behalve zoals hieronder uiteengezet) hun bachelordiploma voor officiële erkenning indienen bij het Tsjechische Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport. Aangezien dit proces ("nostrificatie") enkele maanden kan duren, wordt aanbevolen dat aanvragers dit papierwerk tegelijk met hun aanvraag indienen.

aanmeldingsdeadlines

1 februari - 30 april voor de inschrijving in het herfstsemester

1 september - 31 oktober voor de inschrijving in het voorjaarssemester

Documenten die hierboven in de Toelatingsvoorwaarden zijn beschreven, moeten uiterlijk 30 april 2019 of 31 oktober 2019 in digitale vorm aan de online aanvraag worden verstrekt.

Collegegeld

Collegegeld: € 2.500 / academiejaar (opleiding in het Engels)

Programma's die in het Tsjechisch worden onderwezen, zijn volledig collegegeld, maar een grondige kennis van het Tsjechisch is vereist.

Als je interesse hebt om in het Tsjechisch te studeren of je taalvaardigheid wilt verbeteren, kun je overwegen om je een jaar voorafgaand aan je inschrijving aan de Masaryk University te registreren voor een taalcursus.

De eenjarige voorbereidingscursus is specifiek bedoeld voor studenten die zich willen inschrijven voor een universitaire opleiding in het Tsjechisch. Deze cursus helpt je je vaardigheden in de Tsjechische taal te ontwikkelen en / of je bestaande kennis van de taal te verbeteren, zodat je de toelatingsexamens kunt halen en de mate van je keuze kunt volgen aan de Masaryk University. Naast het verbeteren van je niveau in de Tsjechische taal, biedt deze cursus je ook een beter inzicht in de Tsjechische samenleving en cultuur.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van Masaryk University Faculty of Arts »

Laatst bijgewerkt op February 13, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Jan. 2020
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
2,500 EUR
per jaar. Programma's die in het Tsjechisch worden onderwezen, zijn volledig collegegeld, maar een grondige kennis van het Tsjechisch is vereist.
Deadline
Apr. 30, 2019
1 February - 30 April for the enrollment in the Fall semester
Oct. 31, 2019
1 September - 31 October for the enrollment in the Spring semester
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet
Apr. 30, 2019
1 February - 30 April for the enrollment in the Fall semester
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet
Oct. 31, 2019
1 September - 31 October for the enrollment in the Spring semester

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Apr. 30, 2019
1 February - 30 April for the enrollment in the Fall semester
Einddatum

Jan. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Oct. 31, 2019
1 September - 31 October for the enrollment in the Spring semester
Einddatum