Master in Molecular Biotechnology

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

SOLLICITEER bij UniTo voor 2020-2021 op href = "https://apply.unito.it

Klik hier voor informatie over de aanmeldingsprocedure en deadlines.

-------------------------------------------------- --------------------

Zowel fundamenteel als toegepast biomedisch onderzoek heeft een toenemende vraag naar moderne interdisciplinaire benaderingen. Het masterprogramma in Molecular Biotechnology aan de universiteit van Torino komt op een innovatieve manier tegemoet aan deze uitdagingen door het combineren van de gebieden Moleculaire biologie, Moleculaire beeldvorming en Geneesmiddelontdekking en Bio-informatica. Het interdisciplinaire karakter van het programma stelt studenten in staat zich te specialiseren op basis van hun interesses en bereidt hen voor op een wetenschappelijke carrière in een van de vele takken van Life Sciences.

De focus van dit programma ligt op praktische ervaring, die de studenten opdoen tijdens verschillende stages. Studenten brengen het grootste deel van hun formatieve curriculum door met het bijwonen van het experimentele werk in een onderzoekslaboratorium dat kan leiden tot wetenschappelijke publicaties. Lezingen en seminars aangeboden door de Universiteit van Turijn maken deel uit van het formatieve parcours.

Het Master programma in Molecular Biotechnology is gericht op afgestudeerde studenten (van gebieden als biotechnologie, biologie, chemie, farmacie) met een sterke achtergrond in celbiologie, moleculaire biologie, genetica, anorganische en organische chemie, en biochemie. Deze Master is toegankelijk voor studenten van het BioHealth Computing EM-programma (EU Master) afkomstig van wereldwijd.

132092_008_biotecnologie.jpgfoto met dank aan de University of Turin

Het programma

De cursussen in het Molecular Biotechnology-programma zijn gestructureerd in twee programma's: het Translational Biotechnology-programma en het Drug Discovery and Development-programma . Het Translational Biotechnology-programma richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van genomica en genetische manipulatie op het gebied van de biogeneeskunde, met specifieke verwijzing naar technologische aspecten, waaronder sequentiëring van de volgende generatie, screening met hoge doorvoer en gen- en celtherapie. Het Drug Discovery and Development-programma behandelt onderwerpen op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en medische diagnostiek met een focus op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van moleculaire beeldvormingstechnologie. Naast hoogwaardig onderwijs biedt het Master-programma in Molecular Biotechnology praktische ervaring in onderzoekslaboratoria in zowel Academia als Biotech Companies. Het studieplan (120 studiepunten) bevat een aantal cursussen die beide programma's in het eerste jaar gemeenschappelijk hebben, sommige optionele cursussen die door de studenten worden gekozen (8 studiepunten) en stages in een laboratorium (12 studiepunten).

Met het Master-programma Moleculaire Biotechnologie kunnen de studenten zich aanpassen aan hun interesses. De diversiteit en de vele opties voor lezingen, seminars en onderzoeksprojecten maken het verkennen van verschillende gebieden van modern biotechnologisch onderzoek mogelijk. Studenten brengen het grootste deel van hun studietijd door in een onderzoekslaboratorium dat een proefschrift voorbereidt. Studenten verwerven een solide wetenschappelijke achtergrond, technische vaardigheden, probleemoplossend vermogen en het vermogen om wetenschappelijke gegevens te presenteren en te bespreken. Anders dan in onderzoekslaboratorium, kunnen studenten hun proefschrift voorbereiden op de Computational Biology Unit van de Universiteit van Turijn.

Het programma heeft tot doel onderzoekers te produceren die dankzij hun diepgaande kennis van de meest geavanceerde biotechnologische toepassingen de belangrijkste fundamentele en toegepaste biomedische kwesties zelfstandig kunnen aanpakken. Als zodanig hebben de afgestudeerden alle theoretische kennis en praktische vaardigheden om toegang te krijgen tot internationale doctoraatsprogramma's of om in aanmerking te komen voor posities in farmaceutische en biotechnologische bedrijven.

Toelatingstest

Studenten die zijn ingeschreven voor het Masterprogramma in Molecular Biotechnology zijn verplicht om een TOEGANGS TEST in te vullen. De test is bedoeld om studenten te helpen bij het evalueren van hun voorbereiding en de Master Program Committee evalueert de basiskennis van de klas in Biology and Chemistry.

Stage

De jobplacementservice van de universiteit is opgericht om studenten en nieuw afgestudeerden (die binnen 12 maanden hun universitair diploma behaalden) te helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt. De dienst werkt op twee niveaus: via de kantoren voor arbeidsbemiddeling in de afzonderlijke scholen en afdelingen en het centrale kantoor voor arbeidsbemiddeling bij het studentenrechtsbureau.

Als geheel dient de arbeidsbemiddelingsdienst een bemiddelende functie, die studenten meteen helpt bij hun loopbaankeuzes en bij het maken van voorlopig contact met bedrijven en bij het helpen van bedrijven, overheidsinstanties en internationale instellingen om studenten en pas afgestudeerden te vinden en te kiezen. De afdelingen van de scholen en afdelingen bieden vacatures en stagemogelijkheden op websites (universiteit of anderszins) en prikborden en door presentaties van geïnteresseerde bedrijven.

Studenten krijgen een consultatiedienst aangeboden, die assistentie biedt bij het schrijven van cv's, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en het ontwikkelen van individuele professionele projecten. De diensten die beschikbaar zijn voor bedrijven bestaan uit het verstrekken van informatie over stages, het verspreiden van lijsten met nieuwe afgestudeerden, het publiceren van vacatures en het vooraf selecteren van curricula / kandidaten voor banen.

Het kantoor promoot actief Career Day en een aantal andere evenementen die verband houden met de arbeidsmarkt, inclusief de JobMeeting Torino-evenementen. De dienst organiseert en werkt samen in de universitaire Stage- en Werkervaringsprogramma's die worden georganiseerd door de lokale Fondazione CRT voor de Master dei Talenti, Fondazione CRUI) en het is ook betrokken bij het verzamelen van statistieken.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all discipline ... Lees meer

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all disciplines. It is an integral part of the community, acting for reviving urban and suburban areas, promoting cultural interaction, social integration and development, encouraging dialogue and insight into current realities. Lees Minder