Master in Molecular Biology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

132600_molekylar_biologi_forskning_430_110921_ebe.jpg

Masteropleiding in moleculaire biologie

In de masteropleiding Molecular Biology verwerf je een uitgebreide toolbox voor het onderzoeken van allerlei biologische problemen met geavanceerde moleculaire methoden. Je docenten zijn internationaal bekende wetenschappers en je voert je afstudeerproject uit binnen een onderzoeksgroep. Je krijgt een goede basis voor verdere doctoraatsstudies en werkt met onderzoek en ontwikkeling, hetzij aan een universiteit of in een biotech- of farmaceutisch bedrijf.

De herfsttoegang tot het Master of Science-programma in moleculaire biologie begint met een cursus geavanceerde moleculaire biologie. Als je ervoor kiest om in het voorjaarssemester te beginnen, begin je met Moleculaire Genetica en volg je Advanced Molecular Biology tijdens je tweede semester. Afgezien van dit, bent u vrij om te kiezen uit een aantal verschillende cursussen in Moleculaire Biologie of in andere vakken, zolang ze voldoen aan de vereisten om de Master of Science Degree in Molecular Biology te behalen. Je kunt bijvoorbeeld cursussen volgen in Biochemie, Infectiebiologie of Plantenmoleculaire biologie.

Theorie vermengd met praktische probleemoplossing

De individuele cursussen in het programma bestaan meestal uit negen weken voltijds onderzoek. De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, groepsoefeningen, seminars, laboratoriumoefeningen en tutorials. Huidige vragen in de moleculaire biologie, vaak relevant voor biomedische geneeskunde, komen aan bod. De laboratoriumoefeningen bevatten moderne experimentele technieken om relevante vragen in de moleculaire biologie op te lossen.

Afstudeerproject in een onderzoeksgroep

Het programma wordt afgesloten met een afstudeerproject in Molecular Biology. U kunt uw project uitvoeren in een onderzoeksgroep aan de Umeå Universiteit, bijvoorbeeld in de afdelingen Moleculaire Biologie, Chemie of Plantenfysiologie, maar andere regelingen met intensieve onderzoeksinstellingen zoals biotechbedrijven zijn ook mogelijk.

Strategisch onderzoek

De Universiteit van Umeå herbergt vele vooraanstaande onderzoeksgroepen die strategisch moleculair onderzoek van internationaal belang uitvoeren op het gebied van microbiologie, celbiologie, chemische biologie, genetische modelorganismen, immunologie, systeembiologie, sensorische systemen, kankerbiologie, ontwikkelingsbiologie, medische biologie en immunologie. Belangrijk is dat veel van onze afgestudeerde alumni doorgaan met een PhD-programma hier of elders. De moleculaire biologie is echter een zeer brede discipline, waardoor deze opleiding ook een ideale opleiding biedt, zelfs voor diegenen die een carrière buiten de academische wereld willen nastreven.

Meer informatie op de programmapagina

Diploma en carrière

Met een Master of Science Degree in Molecular Biology ben je aantrekkelijk voor werkgevers bij bijvoorbeeld farmaceutische en biotechnologiebedrijven, meestal binnen onderzoek, ontwikkeling of marketing. Andere arbeidsmogelijkheden zijn management, onderzoeken, wetenschappelijke journalistiek en onderzoek.

Verdere studies?

Na je studie kom je in aanmerking om te solliciteren op PhD-functies op relevante gebieden.


Collegegeld en beurs

Masteropleiding in moleculaire biologie , 120 studiepunten
Op enkele uitzonderingen na, moeten alle burgers van landen buiten de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland inschrijvings- en collegegeld betalen voor onderwijs op undergraduate en gevorderd niveau vanaf het herfstsemester 2011 en daarna . Umeå University biedt een beperkt aantal beurzen aan studenten van buiten de EU / EER.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Lees Minder