Master in Media Studies met een specialisatie in Media & Business

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) garandeert alle aankomend studenten en herinschrijvende studenten dat al het onderwijs wordt aangeboden vanaf 1 september 2020; online, fysiek op de campus of in blended vorm. Alle examens vinden ook, indien nodig, in aangepaste vorm plaats. We hopen dat dit bericht je verzekert dat je in geval van voortdurende reisbeperkingen nog steeds digitaal kunt deelnemen aan onze educatieve activiteiten.

Master in Media Studies met een specialisatie in Media & Business

Waarom kiezen voor Media & Business in Rotterdam?

Het programma Media & Business is specifiek bedoeld voor studenten met een internationale kijk en een ondernemende mentaliteit. Als student word je uitgerust met de kennis en vaardigheden om de vele uitdagingen van de media- en communicatieberoepen van vandaag aan te gaan. Het programma past perfect bij jou als je gefascineerd bent door de dynamiek van de mediabusiness en de fijne kneepjes van zakelijke communicatie.

Nieuwe digitale technologieën en globalisering hebben de mediawereld en het leven van andere industrieën veranderd. De internationale handel is sterk toegenomen, markten zijn geconvergeerd, eigendomsstructuren zijn verschoven, consumentengedrag is veranderd en er zijn nieuwe mediaproducten en bedrijfsmodellen ontwikkeld. Het Media & Business-programma stelt u in staat om deze ontwikkelingen te verkennen en de manieren waarop mediabedrijven en andere bedrijven zich aanpassen aan veranderende zakelijke omstandigheden en nieuwe manieren van communiceren en zakendoen.

Als onderdeel van de onderscheidende focus op de arbeidsmarkt, bevordert de masteropleiding nauwe samenwerkingen en betrokkenheid met de media-industrie in de vorm van 'real-life' cases en projecten, gastcolleges en scriptiestages. Studenten kunnen meedoen aan twee verschillende honoursprojecten en hebben ook de mogelijkheid om hun studie uit te breiden om op uitwisseling te gaan.

Erasmus Media

Een van de cursussen: Media & Business Transformations

Nieuwe media hebben veranderingen teweeggebracht in veel branches: vakanties worden steeds vaker online geboekt in plaats van bij een reisbureau; klanten kijken graag naar advertenties in ruil voor gratis televisieprogramma's die online worden aangeboden door mediabedrijven; kankerpatiënten verifiëren behandelingskeuzes via online steungroepen; prostituees gebruiken online platforms om hun inkomsten aanzienlijk te verhogen. Deze cursus dient om een historisch en cultureel overzicht te creëren van de rol van informatie- en communicatiemedia in het bedrijfsleven. Je beoordeelt kritisch claims over radicale verschuivingen in de werkpraktijken en ruimtes van organisaties.

BlankBlankErasmus alumna

Alumna getuigenis

“Media & Business gaven me niet alleen een goed idee van hoe nieuwe digitale transformatie traditionele bedrijfsmodellen ontwricht. Ik kreeg ook de ruimte en vrijheid om creatief te handelen en als ondernemer terwijl ik deze transformaties leerde begrijpen. Via verschillende team- en individuele projecten heb ik me bezig gehouden met tal van casestudy's van over de hele wereld die mijn horizon hebben verruimd. " Maria Karaki (Griekenland), Marketing Communications Graduate Trainee bij WIND Hellas

Premaster mediastudies

Wil je een Engelse master Media Studies halen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Dan ben je een kans om je in te schrijven voor het premasterprogramma Media, Cultuur & Maatschappij of Media & Business aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit programma wordt volledig in het Engels gegeven. Het premasterprogramma voor de Master Media Studies in Rotterdam is een zeer intensieve eenjarige opleiding die je voorbereidt op de master Media, Cultuur & Maatschappij of Media & Business. Je leert over statistiek en verwerft academische vaardigheden, schrijft een groot aantal essays en als klap op de vuurpijl doe je onafhankelijk onderzoek. We verwachten duidelijk veel van je. Maar je inspanningen worden beloond als je het volgende jaar aan de masteropleiding kunt beginnen. Het Engelse premasterprogramma heeft een beperkt aantal van 25 plaatsen per studiejaar beschikbaar.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty condu ... Lees meer

The Erasmus School of History, Culture and Communication hosts the Departments of History, Arts and Culture Studies, and Media & Communication of Erasmus University. Accordingly, the Faculty conducts research in the fields of history, arts and culture, and media and communication. Lees Minder