Master in Mechatronica en Cyber-Physical Systems

Deggendorf Institute of Technology

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master in Mechatronica en Cyber-Physical Systems

Deggendorf Institute of Technology

De opeenvolgende masterdiploma stelt afgestudeerden van Mechatronics en andere aanverwante vakgebieden in staat om hun kennis van genetwerkte systemen in digitale productie te verdiepen.

 • Diploma: Master of Engineering (M.Eng.)
 • Duur: 3 semesters of 18 maanden
 • Start: de cursus begint jaarlijks in oktober en maart

Toelatingseisen

 • Undergraduate-diploma of gelijkwaardig met een min. van 210 ECTS-credits van een Duitse of internationale universiteit in de volgende vakgebieden: Industrial Engineering, Engineering Physics, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Mechatronics
 • Vereiste Engelse vaardigheden

Belangrijkste studiegebieden

 • Cyber ​​fysieke systemen
 • Coöperatieve en autonome systemen
 • Geavanceerde simulatiesystemen
 • Additieve productie

Intelligente, zelfregulerende, sensorgebaseerde en netwerkproductiesystemen moeten in de nabije toekomst 'slimme fabrieken' mogelijk maken. Los van dit industriële internet der dingen (IIOT), zijn robots aan de andere kant van het spectrum zelfs relevant geworden in sociale gebieden. Veel chirurgische ingrepen worden door robots ondersteund en zelfs in de verpleging wordt steeds meer technologie geïmplementeerd voor effi ciëntie of ter vervanging van een gebrek aan specialisten. Automatisering, digitalisering en robotica ontwikkelen zich in een zeer hoog tempo.

Belangrijke onderwerpen, zoals virtuele en augmented reality, autonoom rijden en ambient assisted living, zullen in de toekomst een enorme impact hebben op ons dagelijks leven. De vraag naar hooggekwalificeerd personeel zal de komende jaren gestaag toenemen en deskundigen zijn meer dan ooit gewild. Jij en je creatieve ideeën kunnen het antwoord zijn. U kunt de vraagsteller zijn, die gewild is in een steeds meer gedigitaliseerde wereld. Met een master in Mechatronic en Cyber ​​Physical Systems, voorziet u in de behoeften van toekomstige banen en kunt u vorm geven aan de toekomst.

In vier op technologie georiënteerde studie-eenheden worden studenten onderwezen:

 • Moderne simulatiesystemen
 • Coöperatieve en autonome systemen
 • Innovatieve mens-machine interfaces
 • Additieve productieprocessen

Twee interdisciplinaire onderzoekseenheden kijken naar specifieke toepassingen van cyberfysische systemen en naar de functionele veiligheid van op software gebaseerde besturings- en automatiseringssystemen.

Onderzoek, ontwikkeling en onderwijs op het gebied van mechatronische systemen is het centrale taakgebied van Technology Campus (TC) in Cham. In de Badstrasse in Cham, direct aan de Regen, ontstond een modern en aantrekkelijk onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat het best past in het regionale industriële landschap van de wijk Cham. Aanvullend op de Campus, laboratoria voor de werkthema's

 • mechatronische systemen en productietechnologie
 • sensortechnologie / actuator engineering, robotica
 • controle technologie

staan ​​ter beschikking van geïnteresseerde bedrijven. Deze zijn bovendien, naast een technisch centrum voor de bouw van productie-installaties, robotsystemen of machinecomponenten, werkruimten met airconditioning voor microdoorsnijden, precisietechniek en verdere laboratoriumruimte voor fabriekssimulatie (2D en 3D), de Rapid Prototyping en verder thema's van productie- en automatiseringstechnologie.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op June 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Oct. 2019
Duration
Duur
3 semesters
Voltijd
Price
Prijs
Gratis
Geen collegegeld, slechts € 52 studentenservicetoeslag per semester.
Locations
Duitsland - Pfarrkirchen, Beieren
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Mar. 2019
Duitsland - Pfarrkirchen, Beieren
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Oct. 2019
Duitsland - Pfarrkirchen, Beieren
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan