Master in Management en Governance - Curriculum Accounting en Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

NU TOEPASSEN!

Management en governance (specialisatie in boekhouding en management)

De cursus is bedoeld om studenten een grondige kennis bij te brengen van de belangrijkste theoretische en toegepaste concepten in de boekhouding en het management, met bijzondere aandacht voor de economische en managementdynamiek in de internationale context.

Studenten maken kennis met moderne economische en managementtheorieën, concepten, technieken en hun toepassingen. Het doel is om studenten de geavanceerde tools te bieden die nodig zijn om economische, sociale, juridische, culturele en technologische kwesties te onderzoeken.

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de recente evolutie en grote veranderingen in de bedrijfsomgeving van de bedrijven om studenten te voorzien van voldoende competenties met betrekking tot de overheid, bestuurlijke en organisatorische processen in verschillende soorten bedrijven, actief in diverse bedrijven (publieke en private sectoren) ).

Università di Siena fotoarchief

NU TOEPASSEN!

Doelstellingen en professionele rollen

De cursus is bedoeld om afgestudeerden te vormen die in staat zullen zijn om:

 • Rollen van directionele verantwoordelijkheid op zich nemen binnen bedrijven, organisaties en instellingen (zowel in staffuncties als in lijnmanagement) die met name op supranationaal niveau opereren;
 • Start een zelfstandige ondernemersactiviteit, inclusief die van de uitoefening van de beroepen en activiteiten van consulting (boekhouding en bedrijf) met een sterke internationale roeping;
 • Verantwoordelijkheidsrollen op zich nemen in institutionele organismen (Kamer van Koophandel, Verenigingen van categorie, Lokale instanties, internationale organisaties).

Het biedt ook voldoende kennis voor plaatsing in rollen van directionele verantwoordelijkheid binnen openbare besturen, nutsbedrijven en de non-profitsector.

In al deze gevallen kan het onderwerp beslissingen nemen, management-, coördinatie-, management-, data-analyse- en informatiefuncties uitvoeren.

De cursus bereidt ook afgestudeerden voor om de functies van auditor en registeraccountant uit te voeren.

Actieve Double Degree-programma's voor de MSc in International Accounting and Management

Lobachevsky State University of Nizhni Novgorod (Russische Federatie) - Management / Economie en management van financiële instellingen

NU TOEPASSEN!

Toelatingseisen

Internationale studenten die een Laurea Magistrale (Master's Degree) willen aanvragen, moeten in het bezit zijn van een diploma of een universitair driejarig diploma of een andere buitenlandse kwalificatie, erkend als geschikt, met specifieke curriculaire vereisten en adequate persoonlijke voorbereiding, geverifieerd met de modi beschreven in het leerreglement van elke masteropleiding, waarin ook de specifieke toegangscriteria zijn vermeld.

Houd er rekening mee dat sommige programma's mogelijk beperkte toegang hebben en dat de toepassing kan worden onderworpen aan toelatingstests.

Internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste cyclus (bachelor - Laurea Triennale) opleiding in het Italiaans of Engels of voor de niet-beperkte toegang tot een enkele cyclus in Giurisprudenza aan de University of Siena , kunnen hun documenten indienen om een brief te ontvangen van acceptatie via het online platform binnen de door de universiteit voor elk academiejaar gestelde termijn.

De aanvragen op het online platform voor de beoordeling van toegangskwalificaties van internationale studenten die zich willen inschrijven voor een eerste (niet-gegradueerde) of tweede (master) cyclusopleiding in het Italiaans of Engels aan de University of Siena , hebben verschillende tijdframes volgens de verschillende cursussen. Studenten worden uitgenodigd om dit platform - http://enrolment.unisi.it/ - regelmatig te bezoeken om te zien welke applicaties open zijn en wat de deadlines zijn.

Universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs hebben het recht om internationale kwalificaties officieel te erkennen.

Bedenk dat deze procedure het diploma van een buitenlands secundair onderwijs niet verandert in een Italiaanse kwalificatie.

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

NU TOEPASSEN!

Academische kalender

Afdelingen aan de University of Siena hebben een semestersysteem ingevoerd.

Het academisch jaar bestaat uit twee delen: van oktober tot januari en van maart tot mei. Aan het einde van elke termijn is een onderzoeksperiode gepland.

Elke afdeling heeft echter een eigen academische kalender, die te vinden is op de website van de afdeling (in de rubriek "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

Indicatieve academische kalender 2020-2021

Najaarstermijn (1e semester)

 • Lezingenperiode: 1 oktober 2020 - 18 januari 2021
 • Examenperiode: 21 januari - 1 maart 2021

Lentetermijn (2de semester)

 • Lezingenperiode: 4 maart - 14 juni 2021
 • Examenperiode: 17 juni - 31 juli 2021

NU TOEPASSEN!

Collegegeld

Bepaling van de bijdragebedragen

Het verschuldigde bijdragebedrag van elke student die is ingeschreven voor opleidingen, masteropleidingen of masteropleidingen met één cyclus die door de University of Siena wordt bepaald op basis van de volgende elementen:

 • Categorie waartoe de opleiding behoort;
 • De economische status van de naaste familie van de student, zoals deze wordt uitgedrukt door de equivalente economische situatie-indicator (ISEE) voor het jaar onmiddellijk voorafgaand aan het jaar van inschrijving;
 • Inschrijvingsjaar;
 • University credits behaald (ECTS credits) in de twaalf maanden voorafgaand aan 10 augustus.

De opleiding valt onder een van de drie onderstaande categorieën:

 • Geesteswetenschappen-sociale studies (VS)
 • Technisch-wetenschappelijk (TS)
 • EU gereguleerde gezondheidszorg (EU)

Opmerking: Voor studenten die onderdaan zijn van een niet-EU-lidstaat en geen inwoner van Italië zijn en voor studenten waarvoor de ISEE-berekening niet van toepassing is op hun naaste familie, kan een aanpassingscoëfficiënt worden toegepast die afhankelijk is van het land van herkomst.

De University of Siena stelt een berekeningspagina voor collegegeld beschikbaar: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

NU TOEPASSEN!

Een sterke internationale missie

In zijn acht eeuwen geschiedenis heeft de University of Siena een breed scala aan studies geproduceerd op veel verschillende gebieden van cultuur.

In de loop der jaren heeft de University of Siena haar strategie voor internationalisering verbeterd, met als doel haar internationale academische relaties te versterken en studenten en onderzoekers uit verschillende delen van de wereld aan te trekken.

Aan het begin van de 21e eeuw is deze historische instelling in staat geweest om uitdagingen aan te gaan die verband houden met de globalisering van leren, kennis en onderzoek met een groot aantal internationale samenwerkingen.

Elk jaar worden nieuwe internationale samenwerkingsovereenkomsten en projecten opgezet, steeds meer graden en cursussen in het Engels, met goede plaatsing in nationale en internationale ranglijsten; dit zijn enkele sterke punten van de University of Siena .

Welkom in Siena

De University of Siena is een van de oudste universiteiten van Europa en werd opgericht in 1240.

De geschiedenis is geëvolueerd naast de culturele traditie van Toscane, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Siena ligt in het hart van Toscane, te midden van een landschap van zacht glooiende heuvels. Gebouwd op drie steile heuvels en omringd door oude muren, is het een unieke stad waar studenten een winstgevende studieperiode kunnen doorbrengen, vol met mogelijkheden voor hun persoonlijke verrijking.

NU TOEPASSEN!

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Lees Minder