Master in Management: bedrijfs- en financieel management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma van de tweede cyclus in Business and Finance Management heeft tot doel competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor de carrière in gespecialiseerde en managementfuncties in het managementsysteem, als midden- en topmanagers, analisten, adviseurs en consultants in commerciële of publieke organisaties, evenals voor het runnen van hun eigen bedrijf. Afronding van dit programma zal vooral gunstig zijn voor personen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van carrière in organisaties met buitenlandse investeringen, zowel vanwege Engels als instructietaal als als resultaat van een opleiding in het navigeren door de mondiale sociaaleconomische ruimte. Dit programma is voorbereid voor afgestudeerden van eerste- en tweede-cyclusprogramma's op het gebied van management, economie, financiën, van faculteiten economie en techniek, rechten en administratie, psychologie, sociologie en anderen.

57620_newIRAS.png

Profiel van de afgestudeerde

Afgestudeerden zijn uitgerust met geavanceerde, gespecialiseerde theoretische en praktische kennis op het gebied van management en aanverwante zaken, in het bijzonder over problemen van ondernemingen en overheidsinstellingen, en de waarde van hun correcte werking. Afgestudeerden kunnen kritische analyse, interpretatie en beoordeling van fenomenen en managementprocessen op verschillende schalen uitvoeren, de milieu-impact op die fenomenen (processen) inschatten, en ze kunnen management, strategische beslissingen voorbereiden en uitvoeren. Ze kunnen teamwerk organiseren en teamleiders zijn, en efficiënt communiceren, onderhandelen en overtuigen, waarbij ze ook vloeiend Engels spreken. Afgestudeerden zijn goed voorbereid op het nastreven van een loopbaan in gespecialiseerde en leidinggevende functies in het managementsysteem, als midden- en topmanagers, analisten, adviseurs en consultants in commerciële of openbare organisaties, en ook voor het runnen van hun eigen bedrijf. Ze zijn in het bijzonder toegerust om werk te vinden in organisaties met buitenlandse investeringen.

Professionele ontwikkeling

Na het behalen van de specialiteit Business and Finance Management, worden studenten voorbereid om te werken als gespecialiseerde managers van midden- en topniveau in de particuliere sector en in het openbaar bestuur. Ze kunnen een carrière nastreven als onafhankelijke professionals, zoals analisten of adviseurs. Ze zullen de kennis en vaardigheden demonstreren die nodig zijn voor het runnen van een bedrijf en het vermogen om door de mondiale sociaaleconomische ruimte te navigeren.

Toegang tot verdere studie

Afgestudeerden van het Business and Finance Management-programma kunnen derde-cyclus (doctoraal) en post-diplomaprogramma's volgen in sociale wetenschappen en aanverwante gebieden. Ze zijn ook volledig uitgerust voor permanente educatie om kwalificaties te behalen voor het uitoefenen in zeer gespecialiseerde beroepen.

Taalcompetenties

Na hun afstuderen spreken studenten vloeiend zakelijk Engels op C1-niveau van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen, met inbegrip van gespecialiseerde woordenschat uit het managementveld.

Structuur

Het programma is geïndividualiseerd door de inhoud ervan aan te passen aan de veranderende eisen van sociale en economische activiteiten en aan de verwachtingen van studenten die voortvloeien uit de veranderende arbeidsmarkt. De huidige belangrijke economische problemen en benaderingen om ze op te lossen zijn geïntegreerd in het curriculum.

Een goede beheersing van het Engels is vereist voor het volgen van studies in dit programma.

Het minimum totaal aan ECTS-punten van dit programma is 120. Alle verplichte vakken bedragen 94 ECTS van dit totaalbedrag.

Studentenverenigingen

De leerstoel Management in Toerisme biedt onderdak aan twee academische verenigingen: Horizom Tourist Academic Society voor studenten die geïnteresseerd zijn in toerismebeheer en KN Managerów Sportu voor diegenen die geïnteresseerd zijn in sportmanagement. Institute of Economics, Finance and Management is de thuisbasis van Strategist Academic Society, waar studenten ervaring kunnen opdoen op het gebied van management door deel te nemen aan de samenwerking met de Hongaarse Heller Farkas Academic Society, conferenties, trainingen, workshops en vergaderingen met het bedrijfsleven te organiseren professionals. Het lidmaatschap van een actief academisch genootschap is een unieke kans om deel te nemen aan tal van originele projecten, waaronder internationale, en kan een goede manier zijn om samen te werken met bedrijven waar leden waardevolle professionele ervaring kunnen opdoen.

57612_DSC_0165_Kopiowanie_.jpg

De Jagiellonische Universiteit in Krakau

Sluit je aan bij de Jagiellonian University , de beste en meest prestigieuze universiteit in Polen, met een zeer rijke traditie van academische excellentie die teruggaat tot de veertiende eeuw.

Woon en studeer in het academische hart van Centraal-Europa, de thuisbasis van excellente onderzoekers in vele disciplines, waaronder de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, geneeskunde, wiskunde en natuurwetenschappen. De universiteit heeft veel internationale partners en onze studenten profiteren van verschillende vormen van studie-uitwisseling, gedeelde virtuele klaslokalen, bezoeken van gastprofessoren en vele andere aspecten van internationale samenwerking. De Faculteit Internationale en Politieke Studies, die uw thuisafdeling zal zijn, wordt algemeen erkend vanwege haar onderzoek op gebieden en landen, politiek, internationale betrekkingen en interculturele studies.

Toelatingseisen

Personen die in aanmerking komen voor het programma zijn de houders van een diploma hoger onderwijs (tenminste undergraduate) in sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en andere relevante velden.

De aanvullende formele vereiste is gedocumenteerde beheersing van de Engelse taal op ten minste het B2-niveau zoals gespecificeerd door het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. Tegelijkertijd aanvaarden we een aantal erkende taalcertificaten. Engelse moedertaalsprekers of afgestudeerden van opleidingen waar Engels de voertaal was, zijn vrijgesteld van de vereiste van het certificaat.

Kandidaten worden op de ranglijst geplaatst in de volgorde die is vastgesteld op basis van het eindresultaat, uitgedrukt op een schaal van 0 tot 100, berekend als volgt:

  1. beoordeling van de motivatiebrief is in het Engels geschreven (voorlopig afstudeerproject wordt ook beoordeeld als onderdeel van de motivatiebrief) - maximaal 50 punten;
  2. punten toegekend voor referentiebrieven - maximaal 50 punten.

We aanvaarden een aantal erkende taalcertificaten Toelatingstermijn: doorlopend tot september.

vergoedingen

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten zijn 100 PLN (buitenlanders) of 85 PLN (Poolse staatsburgers)

Collegegeld

Het collegegeld is 13200 PLN / jaar (ongeveer 3100 EUR / jaar, 26400 PLN / programma).

Collegegeld wordt betaald in het bedrag voor één semester. Kandidaten die zijn toegelaten tot het eerste jaar zijn verplicht de eerste termijn uiterlijk binnen 7 dagen na inschrijving te voldoen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2 ... Lees meer

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2014 marked the 650th anniversary of this remarkable event. Since its very beginning, the Jagiellonian University has been an international institution. Poles, Ruthenians, Lithuanians, Hungarians, Germans, Czechs, the Swiss, the English, the Dutch, the French, the Spanish, Italians, and even Tatars studied here in the old days. Lees Minder