Master in Linguistic Data Sciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Taalgebruik en taalgegevens zijn tegenwoordig essentieel in verschillende disciplines en op alle gebieden van onze gedigitaliseerde samenleving. Het wordt algemeen erkend dat de samenleving mensen nodig heeft die taal begrijpen als gegevens, die analytisch kunnen werken en taalkundige gegevens systematisch kunnen analyseren. Deze masteropleiding richt zich op de raakvlakken tussen talen en digitalisering in de wereld van vandaag.

Dit programma, dat volledig in het Engels wordt gegeven, biedt de mogelijkheid om vanuit verschillende perspectieven taal te studeren in de gedigitaliseerde samenleving van vandaag. Deze bestaan uit sociolinguïstiek, taaltechnologie en vertaling. De kern van dit programma bestaat uit een reeks cursussen in empirische taalkunde (syntaxis, fonetiek, pragmatiek, sociolinguïstiek, contactlinguïstiek, vertaalstudies) die verschillende specialisatiegebieden voor de studenten bieden. Daarnaast overschrijden we disciplinaire grenzen en werken we samen met informatica, datawetenschappen en statistiek. Dit betekent dat studenten worden aangemoedigd om te kiezen uit optionele pakketten die kunnen worden gebruikt om het programma aan te passen aan hun individuele behoeften. Veel van de cursussen maken gebruik van tekst- en spraakdatamining en big data-analyse.

Toelatingseisen

In aanmerking komende aanvragers moeten:

 • Een bachelor (of master) op het gebied van taalkunde, taalstudies of vertaalstudies, EN
 • Voldoende Engels taalvaardigheid

De minimumvereisten voor de talenkennis die door de officiële taaltesten zijn geverifieerd, zijn als volgt:

 • IELTS (Academisch): 7.0 (6.5 schriftelijk)
 • TOEFL iBT: 100/24 ​​schriftelijk
 • PTE (Academisch): 68
 • C1 Advanced: 185/176 schriftelijk
 • C2 Vaardigheid: 185/176 schriftelijk

Alle aanvragers worden beoordeeld en geplaatst in de rangorde op basis van de volgende criteria, elk ingedeeld van 0 tot 5:

 • Totaal resultaat taaltest (20%)
 • Testresultaat schrijven (20%)
 • Academische prestaties (40%)
 • Motivatiebrief (20%).

Om in aanmerking te komen voor het programma, moeten alle beoordeelde items voldoen aan de criteria voor academische excellentie en geschiktheid voor het programma.

De kandidaten voor beurzen worden geplaatst in de rangorde op basis van de bovenstaande criteria.

Aanmeldingsprocedure

De volgende aanmeldingsperiode is van 1 december 2020 tot 20 januari 2021. Alle aanvragen moeten worden ingediend via het nationale aanmeldingsportaal Studyinfo (studyinfo.fi).

Collegegeld en beurzen

Voor niet-EU / EER-studenten geldt een collegegeld van 8000 euro per jaar. Beurzen ter dekking van 70% van het collegegeld zijn beschikbaar en kunnen worden aangevraagd tijdens het online aanvraagproces. Zie www.uef.fi/en/web/admissions/tuition-fees-and-scholarships voor meer informatie.

Verdere informatie

Mocht je vragen hebben over het programma, neem dan contact op met coördinator Juuso Loikkanen (juuso.loikkanen@uef.fi).

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Lees meer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Lees Minder
Joensuu , Kuopio + 1 Meer Minder