Master in Linguistic Data Sciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MEESTER IN LINGUISTISCHE GEGEVENSWETENSCHAPPEN

Taalgebruik en linguïstische gegevens zijn van essentieel belang in verschillende disciplines van vandaag en in alle gebieden van onze gedigitaliseerde samenleving. Het wordt algemeen erkend dat de maatschappij mensen nodig heeft die taal als gegevens begrijpen, die analytisch kunnen werken en taalkundige gegevens systematisch kunnen analyseren. Deze masteropleiding richt zich op de interfaces tussen talen en digitalisering in de wereld van vandaag.

Dit programma, volledig in het Engels, biedt een mogelijkheid om taal te leren in de hedendaagse gedigitaliseerde samenleving vanuit verschillende perspectieven. Deze bestaan ​​uit sociolinguïstiek, taaltechnologie en vertaling. De kern van dit programma bestaat uit een reeks cursussen in empirische linguïstiek (syntaxis, fonetiek, pragmatiek, sociolinguïstiek, contactlinguïstiek, vertaalstudies) die verschillende specialisatiegebieden voor de studenten bieden. Daarnaast overschrijden we disciplinaire grenzen en werken we samen met computerwetenschap, datawetenschappen en statistieken. Dit betekent dat studenten worden aangemoedigd om te kiezen uit optionele pakketten die worden gebruikt om het programma aan te passen aan individuele behoeften. Veel van de cursussen maken gebruik van tekst- en spraakdatamining en big data-analyse.

TOELATINGSCRITERIA (INHOUD 2019)

Toelatingscriteria voor de 2020-intake worden in augustus 2019 bevestigd.

In aanmerking komende aanvragers moeten:

 • een bachelor- of masterdiploma op het gebied van taalkunde, taalstudies of vertaalstudies AND
 • voldoende Engelse taalvaardigheid

De minimumvereisten voor de talenkennis die door de officiële taaltesten zijn geverifieerd, zijn als volgt:

 • IELTS (Academisch): 7.0 (6.5 schriftelijk)
 • TOEFL iBT: 100/24 ​​schriftelijk
 • PTE (Academisch): 68
 • C1 Advanced: 185/176 schriftelijk
 • C2 Vaardigheid: 185/176 schriftelijk

Alle aanvragers worden beoordeeld en geplaatst in de rangorde op basis van de volgende criteria, elk ingedeeld van 0 tot 5:

 • totaaltestresultaat van de taal (20%)
 • testresultaat schrijven (20%)
 • academische prestaties (40%)
 • motivatiebrief (20%).

Om voor het programma in aanmerking te komen, moeten alle beoordeelde items voldoen aan de criteria voor academische excellentie en geschiktheid voor het programma.

De kandidaten voor beurzen worden geplaatst in de rangorde op basis van de bovenstaande criteria.

AANMELDINGSPROCEDURE

De volgende toepassingsperiode loopt van 2 december 2019 tot 22 januari 2020. Alle aanvragen moeten worden ingediend via de nationale applicatieportal Studyinfo (studyinfo.fi).

COLLECTIEKOSTEN EN BEURZEN

Er is een collegegeld van 8000 euro per jaar voor niet-EU / EER-studenten. Beurzen voor 80% van het collegegeld zijn beschikbaar en kunnen worden toegepast tijdens het online sollicitatieproces. Voor meer informatie, zie www.uef.fi/en/web/admissions/tuition-fees-and-scholarships.


VERDERE INFORMATIE

Mocht u vragen hebben over het programma, neem dan contact op met coördinator Juuso Loikkanen (juuso.loikkanen@uef.fi).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Lees meer

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Lees Minder
Joensuu , Kuopio + 1 Meer Minder