Master in Journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Journalism-programma is gericht op het voorbereiden van een generatie van hoog opgeleide, ethisch verantwoorde Arabische journalisten die zich zowel bewust zijn van hedendaagse sociale veranderingen en die zijn uitgerust met het vermogen om succesvol te werken in multiplatform-nieuwsomgevingen. Het programma richt zich op technische en professionele journalistieke vaardigheden en legt de nadruk op journalistieke principes van neutraliteit, onafhankelijkheid, nauwkeurigheid en rechtvaardigheid. Afgestudeerden van het programma zullen ook onderzoekstools en -vaardigheden verwerven en een breed inzicht verwerven in kwesties in mediastudies, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Coursework legt de nadruk op nieuws schrijven en rapporteren voor gedrukte journalistiek, schrijven voor nieuwe media, multimedia storytelling, data-journalistiek en videoproductie, onder andere.

Het Journalism MA-programma moet worden voltooid over twee academische jaren en bestaat uit een totaal van 42 credit-uren. In totaal, studenten registreren voor negen 3-credit Journalistiek programma cursussen (voor een totaal van 27 credit-uren). Zoals hieronder beschreven, bevatten deze negen journalistieke cursussen zeven kernprogramma-cursussen en twee keuzevakken voor programma's. Naast deze negen journalistieke cursussen, kunnen studenten zich inschrijven voor drie 3-credit extra-disciplinaire cursussen (voor een totaal van 9 credit-uren) en een 6-credit MA scriptie of een 6-credit journalism capstone-project. Studenten moeten ook een niet-gecrediteerde zomerstage van 70 uur voltooien in een media-instelling in Qatar. De meeste van onze studenten voltooien hun stage bij Al-Jazeera, dat zich in de buurt van het Doha-instituut bevindt, maar er zijn verschillende andere opties beschikbaar voor studenten die zich willen richten op andere soorten nieuwsproductie. De stage is in de zomer afgerond tussen het eerste en tweede jaar van de student in het programma.

Programma-invoervereisten

Het Journalism-programma verwelkomt uitstekende kandidaten die over de vaardigheden en motivatie beschikken die vereist zijn voor graduate studies.

Een bachelordiploma op het gebied van de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen is wenselijk. Aanvragen van studenten met een diploma van een andere academische achtergrond zullen worden overwogen in het licht van de geschiktheid van de kandidaat om in het programma te studeren.

Zorg er vóór het solliciteren voor dat u de toelatingsvereisten en -procedures op instellingsniveau hebt bezocht en begrepen.

Kern vakken

Studenten moeten alle vakken (elk 3 credits) volgen die hieronder worden vermeld:

 • MACS 611 Communicatie onderzoeksmethoden
 • JOUR 613 Geavanceerd Newswriting en rapportage
 • JOUR 614 Schrijven voor nieuwe media
 • JOUR 610 Data-journalistiek
 • MACS 612 Massacommunicatietheorie
 • JOUR 615 Multimedia Storytelling
 • JOUR 616 Videoproductie

Programma keuzevakken

 • JOUR 621 Perspectieven op Arabische journalistiek
 • JOUR 622 Onderzoeksjournalistiek
 • JOUR 623 Wereldwijde journalistiek
 • JOUR 626 Sportjournalistiek
 • JOUR 628 Milieurapportage
 • JOUR 629 Sociologie van het nieuws
 • JOUR 630 Documentaire Journalistiek
 • MACS 633 Ethiek en recht in hedendaagse journalistieke praktijk

Careerbestemmingen

Na afronding van dit programma behalen afgestudeerden een "Master in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen in: journalistiek".

Afgestudeerden van dit programma zullen worden voorbereid op beide loopbanen als professionele journalisten of PhD-studies in de journalistiek, massacommunicatie of media-studies.

Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

The Doha Institute for Graduate Studies (DI) is an independent institute for learning and research, based in Doha, in the fields of social sciences, humanities, public administration and development e ... Lees meer

The Doha Institute for Graduate Studies (DI) is an independent institute for learning and research, based in Doha, in the fields of social sciences, humanities, public administration and development economics. Programs of study are offered at the master’s degree level in its three schools: the School of Social Sciences and Humanities and the School of Public Administration and Development Economics and the School of Psychology and Social Work. The DI is also home to the Center for Conflict and Humanitarian Studies. Lees Minder