Master in International Marketing Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Wees een belangrijke speler

U beheert internationale marketing- en reclamecampagnes en werkt samen met partners, collega's en agentschappen over de hele wereld: met een master in internationale marketing kunt u marketingmanagement overnemen in een wereldwijd bedrijf.

Tijdens je studies bestudeer je intensief consumentengedrag op internationale markten en werk je aan onderwerpen zoals merkbeheer, prijsstelling en verkoop vanuit een strategisch en operationeel perspectief. Je bespreekt actuele onderwerpen in marketingpraktijken en marketingonderzoek en gebruikt case studies en groepswerk om de concepten die je hebt geleerd toe te passen op vraagstukken in praktische marketing.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september
Berlijn: april, oktober
vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden

Studeer International Marketing Management aan IUBH

Een korte introductie tot International Marketing Management bij IUBH van IUBH op Vimeo.

Wat leert u van ons?

De masteropleiding bereidt je voor op verschillende managementrollen met een focus op marketingmanagement:

  • Je verdiept je expertise in marketing- en verkoopgerelateerde kwesties - met een focus op internationale corporate governance.
  • Door praktijkgerichte concepten te gebruiken, verwerft u vaardigheden op het gebied van planning, implementatie en controle, evenals internationale marktlancering en marktontwikkelingsstrategieën.
  • Naast methodologische vaardigheden train je ook soft skills zoals communicatie en interculturele competentie.

Cursus in één oogopslag

1e semester

  • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
  • Global Brand Management
  • Internationaal consumentengedrag
  • Applied Marketing Research
  • Huidige problemen in internationale marketing
  • Verkoop en prijzen

2e semester

  • Masterproef en colloquium

129842_meeting_board_ideas_visions.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze master International Marketing Management volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Carrièremogelijkheden

Communicatie Manager

Als communicatiemanager voor een bedrijf ben je verantwoordelijk voor een vlotte interne en externe communicatie en een toenemende aanwezigheid van het merk. Je verantwoordelijkheden omvatten het bedenken en invoeren van PR-strategieën, managementconsulting, coaching en het uitvoeren van campagnes. Je moet ook geen problemen hebben met crisismanagement en extreme situaties, maar ook met verandermanagement.

Merk manager

Als Brand Manager is het jouw taak om het merk of imago van een bedrijf strategisch te ontwikkelen, positioneren en coördineren met als doel het zeer herkenbaar te maken en te onderscheiden van andere bedrijven. Als onderdeel hiervan zijn uw verantwoordelijkheden onder meer productoverschrijdende strategieplanning met behulp van effectieve externe communicatie. Als Brand Manager ontwerp je ook innovatieve, cross-channel mediacampagnes die nationaal en internationaal worden geïmplementeerd, geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Marketing Manager

Als Marketing Manager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, planning en implementatie van marketingstrategieën voor een bedrijf. U bewaakt en beheert marketingactiviteiten voortdurend en realiseert de gedefinieerde marketingdoelen. Je hebt ook veel verantwoordelijkheid voor zover je het bedrijf vormgeeft via je strategische activiteiten.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder