Master in International Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Nieuw programma. Eerste intake in 2020.

Het masterprogramma International Management is bedoeld om professionele managers op te leiden die in staat zijn om in multinationale bedrijven te werken in een zeer competitieve digitale wereld. Het curriculum omvat drie onderling samenhangende onderwerpen: globale strategieën en operaties; digitale transformatie en nieuwe bedrijfsmodellen; maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling.

Het programma wordt in het Engels gegeven. Studenten krijgen de kans om een semester in het buitenland te volgen aan een toonaangevende internationale business school, waardoor ze hoogwaardige ervaring kunnen opdoen.

Programvoordelen

De Master in International Management is een exclusief internationaal managementprogramma dat u de knowhow en vaardigheden biedt om te slagen in een wereldwijde zakelijke omgeving en om een multiculturele leider te worden.

Eén programma, twee business schools, talloze kansen

Het Master in International Management-programma biedt aan om een semester in het buitenland te studeren aan een van de exclusieve partner business schools.

 • Bedrijfspartners van Master in Management / Financial Times - beoordeling 100.
 • Double-degree diploma-optie met ESCP Europe - Parijs en Lancaster University
 • Unieke kans om te communiceren met belangrijke bedrijven

MIM gelooft in de waarde van het opbouwen van een sterk netwerk van leiders en professionals in verschillende landen en culturen. Om face-to-face interacties tussen MIM Corporate Partners en MIM-studenten te vergemakkelijken, zijn de bedrijven sterk betrokken bij het MIM-curriculum en wordt het hele jaar door een groot aantal verschillende evenementen georganiseerd.

Vereisten

Kandidaten moeten een bachelordiploma of gelijkwaardig hebben en een bewijs van Engelse taalvaardigheid hebben. Aanvragers komen in aanmerking voor toelating op basis van het aanvraagportfolio.

Portfolio checklist:

 1. GMAT-testresultaten (niet minder dan 500 punten)
 2. Diploma en officieel academisch transcript
 3. Motivatiebrief
 4. Twee aanbevelingsbrieven (bij voorkeur een van een werkgever en een van iemand die bekend is met je academische werk
 5. CV / CV
 6. Essay over een onderwerp "Internationale zakelijke kansen en beperkingen in de moderne wereld" (een essay mag max. 3 pagina's zijn, A4-formaat, Times New Roman, 12)
 7. Andere documenten (publicaties en onderzoekswerk, academische prijzen, gespecialiseerde diploma's en certificaten, ontvangen beurzen en beurzen, documenten waaruit de voltooiing van cursussen, workshops, trainingen en andere met betrekking tot internationaal management blijkt)

Programma cursussen

Aanpassingscursussen

 • Wereldwijde trends in management
 • Economie en financiën voor managers

Kern vakken

 • Internationale economie
 • Wereldwijd strategisch management
 • Onderzoeksmethoden in internationaal management
 • Organisatieontwikkeling en talentmanagement
 • Digitale transformatie en nieuwe bedrijfsmodellen
 • Internationaal financieel management
 • Marketing in digitale economie
 • Business Analytics

Keuzevakken

Studenten zijn geheel vrij in het kiezen van de keuzevakken en de term die ze willen volgen. Onze keuzevakken zijn onderverdeeld in de volgende velden:

 • Internationale financiële rapportage en analyse
 • Bedrijfswaardering en nieuwe bedrijfsmodellen
 • Cross-cultureel management
 • E-commerce
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen in het internationale bedrijfsleven
 • Leiderschap

De lijst met keuzevakken die als onderdeel van ons programma worden aangeboden, wordt bijgewerkt omdat we onze studenten voortdurend proberen uit te rusten met kennis over brandende zakelijke onderwerpen.

Carrièremogelijkheden

Het masterprogramma "International Management" is een toegangspoort tot uitzonderlijke carrièremogelijkheden voor kandidaten op hoog niveau wereldwijd. Het is ontworpen voor de leiders van morgen: professionele managers die zijn uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in multinationale bedrijven in een zeer competitieve digitale wereld.

Het programma wordt uitgevoerd in sterke samenwerking met zakelijke partners van de Faculteit Business and Management, HSE . Deze bedrijven zijn leiders op het gebied van innovatie en de digitale transformatie van bedrijfsmodellen: L'Oreal, IBM, SAP, BCG, Oracle, PwC, Sberbank, VTB bank, Lanit en vele anderen.

Stage- en zakelijke projecten bij deze bedrijven, waaronder de voorbereiding van scripties en masterthesis, zullen de afgestudeerden van het programma in staat stellen hun carrière als professionele managers bij toonaangevende bedrijven met succes te beginnen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Lees meer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Lees Minder
Moskou , Sint Petersburg + 1 Meer Minder