Master in International Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in International Management

De inname van februari vindt plaats van 10 november 2018 tot en met 15 februari 2019

Naast algemene economische kennis, leren studenten verschillende aspecten van management in de context van een internationale zakelijke activiteit. Een creatieve benadering van probleemoplossing in het bedrijfsleven is ontwikkeld. Andere aspecten zijn het bedrijf en zijn economische omgeving, het beheer van het bedrijfspotentieel, analyse en evaluatie van de bedrijfsprestaties, korte- en langetermijn strategische besluitvormingsprocessen.

Een praktische benadering van het lesgeven wordt weerspiegeld in de praktijkgerichte cursussen: macro-economie illustreert basisprincipes in combinatie met de ervaring van praktijkcases in het echte leven. Operations Research-toepassingen worden besproken in de context van een echt marktdilemma op het gebied van financiën, marketing en operaties management, Statistiek cursus biedt een balans tussen statistische theorie en toepassing, voorspelling en simulatie worden besproken in de context van toepassing op de industrie, detailhandel en dienstverlenende industrieën, Mathematische Economie legt de nadruk op een aanzienlijke hoeveelheid interpretatie van numerieke indicatoren in de economische context, De cursus Inleidende computerwetenschappen is georganiseerd volgens de See-hear-touch-benadering; colleges worden begeleid door workshops in computerlabs.

Sociaal beleid traint vaardigheden in analyse van sociaal beleid door toepassing van een analytisch kader op de bestaande sociale beleidsprogramma's. Het Businessplan is gebaseerd op het uitgebreide gebruik van casestudy's die verschillende bedrijfsdomeinen beslaan. Onderhandelingen bieden studenten de toepassingen en speciale onderhandelingsscenario's (meerdere partijen , coalities en teams, interculturele onderhandelingen, stilzwijgende onderhandelingen en sociale dilemma's). Studenten krijgen stageplaatsen aangeboden.

Afgestudeerden behalen een Master's Degree in International Management en zijn bereid hogere managementposities in te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020