Master in International Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Je internationale carrière begint in Duitsland

Bij Master International Management heb je de keuze uit veel verschillende Major en kan je zo je persoonlijke accenten leggen in de studie.

129849_CS_27092016_KW39_Infografik_MIM_MIM-Global.png

majors

 • Internationale marketing
 • Gastvrijheid
 • Gezondheids management
 • Financiën en boekhouding
 • Transport & logistiek
 • Internationaal Human Resource Management
 • IT management
 • Big Data Management
 • Luchtvaart

129846_man_woman_laptop.jpeg

Internationale marketing

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

Marketingmanagers nemen een sleutelpositie in bij nationale en internationale bedrijven: zij ontwerpen de centrale marketing- en merkstrategie, zijn verantwoordelijk voor de identificatie en evaluatie van doelgroepen en hun behoeften, spelen een essentiële rol bij productontwikkeling en marketing en dragen aanzienlijk bij tot een bedrijf succes door de ontwikkeling en implementatie van communicatie- en marketingconcepten.

Ons masterprogramma bereidt je voor op een carrière in marketing, verkoop en merkopbouw met de perfecte combinatie van specifieke marketingkennis en algemene managementkennis.

Carriere vooruitzichten

Aangezien vrijwel elk nationaal en internationaal bedrijf producten of diensten verkoopt, zijn de carrièremogelijkheden in marketing uitstekend. Er is bijna overal vraag naar experts met gedegen marketing- en verkoopvaardigheden. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Communicatiemanager, Brandmanager, Marketingmanager etc.

Gastvrijheid

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

Hospitality management bestrijkt een zeer breed veld met talloze, vaak sectoroverschrijdende kansen. Naast de klassieke hotelsector omvat het ook de horeca en aangrenzende industrieën, zoals pretparken, casino's of luchtvaartmaatschappijen, en serviceproviders zoals hospitality consulting of IT-serviceproviders.

Afgestudeerden zijn veelgevraagd in catering, conferentie- en evenementenbeheer, toerisme en vrije tijd, entertainment en facilitair management, evenals foodservice-management. Deze masteropleiding geeft je inzicht in een van de snelstgroeiende wereldwijde industrieën. Je ontwikkelt operationele en strategische managementvaardigheden bij ons, die je kunt gebruiken in de wereldwijde horeca.

Carriere vooruitzichten

Het MBA-programma Hospitality Management bereidt je voor op een reeks verantwoordelijkheden. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Guest Relations Manager, Project Manager, Marketing Manager, etc.

Gezondheids management

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

In de zorg ga je om met de complexe relaties tussen bedrijfsmanagementactiviteiten en de daaruit voortvloeiende ethische en sociale gevolgen. Onze International Management Master-opleiding met een major in Health Care Management biedt u belangrijke branchekennis en relevante expertise op het gebied van algemeen management.

Dit stelt u in staat om met succes leidinggevende posities te vervullen in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen, evenals in adviesbureaus en medische technologie- en farmaceutische productiebedrijven.

Carriere vooruitzichten

Met een MA-diploma in Health Care Management verwerf je de specialistische kennis die je nodig hebt als een succesvolle leider in de gezondheidszorg. Uw potentiële werkgevers zijn onder meer zorg- en zorgverzekeraars, medische instellingen, farmaceutische bedrijven en instellingen voor gezondheidstoerisme. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Occupational Health Management Consultant, Hospital Account Manager, Healthcare Business Consultant, etc.

Financiën en boekhouding

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

In de International Management Masteropleiding met een major in Finance & Accounting, verwerf je uitgebreide specialistische kennis en relevante algemene managementkennis, zodat je veilig kunt navigeren door internationale kapitaalmarkten.

U ontwikkelt vaardigheden voor het voorbereiden en uitvoeren van financiële beleidsbeslissingen, leert omgaan met financieringsopties op internationale kapitaalmarkten en boekhouding in overeenstemming met internationale normen en verwerft diepgaande expertise op het gebied van investeringsanalyse en portefeuillebeheer, zodat u uw bedrijf kunt optimaliseren financiële prestatie. De carrièremogelijkheden zijn uitstekend - Uit recente onderzoeken blijkt dat er veel vraag is naar afgestudeerden met uitstekende Engelse taalvaardigheden, praktische ervaring en een relevante masterdiploma van een internationaal erkende universiteit.

Carriere vooruitzichten

Een Master's degree in Finance & Accounting maakt je een gewilde expert in een branche met toekomst. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Risk Manager, Financial Controller, Compliance Officer, etc.

129850_man_graphics_screen.jpeg

Transport & logistiek

 • Bad Honnef: maart / september

Ons International Management Master-programma met een major in Transport & Logistics bereidt je voor om strategische en logistieke problemen te analyseren met behulp van wetenschappelijke methoden om oplossingen te ontwikkelen en deze in een bedrijf te implementeren.

Daarnaast leer je wetenschappelijke methoden toe te passen in transport en logistiek, en leer je over zakelijke en economische methoden, concepten en inhoud die je kunt toepassen bij nationale en internationale bedrijven in de branche.

Carriere vooruitzichten

Door de internationale oriëntatie van je studie en de logistiek en transportbranche ben je een wereldspeler. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als logistiek adviseur, sourcing manager, procesmanager etc.

Internationaal Human Resource Management

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

Of je nu een HR-functionaris bent voor een marktleidende bedrijfsgroep, een consultant in een internationaal managementadviesbureau, een talentacquisitiespecialist voor een opkomende technologieontwikkelaar of een HR-generalist voor een modelabel: HR-management wordt steeds meer een belangrijke strategische factor voor het succes van internationale bedrijven, zelfs op topmanagementniveau.

Om je grondig voor te bereiden op een succesvolle carrière op dit gebied, bieden we je belangrijke specialistische kennis op het gebied van human resources en geavanceerde expertise in bedrijfsstrategisch en operationeel denken. Na het afstuderen wacht u een breed scala aan verantwoordelijkheden in een opwindende omgeving.

Carriere vooruitzichten

HR-personeel kan veel meer doen dan sollicitaties doornemen, interviews afnemen en arbeidsovereenkomsten opstellen. Vanwege een tekort aan opgeleid HR-personeel zijn hun vaardigheden op alle gebieden nodig bij de selectie, toewijzing en promotie van personeel in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Human Resource Manager, Personnel Developer, Human Resource Officer, etc.

IT management

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

Bedrijven hebben experts nodig die complexe informatietechnologieprocessen kunnen beheren en ook de zakelijke omgeving begrijpen. Ons International Management Master-programma met een major in IT Management bereidt je voor op een succesvolle carrière met een combinatie van branchegerelateerde IT-inhoud en algemene managementkennis.

Als IT-manager zorg je ervoor dat de data, informatie en kennis van je bedrijf optimaal worden benut om strategische doelen te ontwikkelen en te behalen. Als interface tussen bedrijfsbeheer en informatietechnologie ben je verantwoordelijk voor het beheer van interdisciplinaire projecten met partnerbedrijven, bedrijven en staatsorganisaties.

Carriere vooruitzichten

Als IT-manager behoor je tot de meest gewilde professionals in de industrie, de publieke sector en overheidsorganisaties. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als IT Project Manager, Scrum Master, HR Specialist Tech Recruiting, etc.

Big Data Management

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: oktober

Of het nu gaat om klassieke detailhandel of online winkelen, financiële diensten, de luchtvaart-, reis- of toerismebranche, of telecommunicatie: gegevens zijn de sleutel tot het succes van een bedrijf in bijna elke bedrijfstak van vandaag. Het gaat niet alleen om de hoeveelheid verzamelde gegevens, maar ook om deze analytisch voor te bereiden en winstgevend te gebruiken.

Als Big Data Manager is het je doel om maximale strategische waarde te halen uit data. Je coördineert projecten en werkt op het grensvlak tussen hoofdmanagement, data engineering en data-analyse. Je bent bekend met de principes van informatiebeheer, begrijpt technieken van kunstmatige intelligentie en hebt kennis van nieuwe technologieën en hun voordelen voor de zakelijke omgeving.

En tegelijkertijd bent u zich bewust van de behoeften van uw bedrijf en kunt u het gebruik van gegevens verzoenen met de bedrijfsstrategie. Last but not least gebruikt u uw knowhow om de huidige trends in big data kritisch te onderzoeken, om pure hype te onderscheiden van haalbare oplossingen en om het management passende aanbevelingen te doen.

Carriere vooruitzichten

Grote bedrijven en snelgroeiende bedrijven investeren zwaar in het bouwen van datamanagementsystemen en -structuren. Hier liggen veel kansen voor gekwalificeerde specialisten. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Big Data Scientist, Big Data Engineer, BI Consultant, etc.

Luchtvaart

 • Bad Honnef: maart / september
 • Berlijn: april / oktober

Klanten en goederen snel en veilig naar hun bestemming brengen - dat is het belangrijkste in het luchtvaartbeheer. Maar de marktpositie en efficiëntie van het bedrijf liggen ook in uw handen als u in het hogere management zit.

Daarom bieden we niet alleen belangrijke specialistische kennis, maar ook relevante algemene managementkennis in onze International Management Masteropleiding met een major in Aviation Management. Er zijn aantrekkelijke topposities in interessante luchtvaartberoepen voor onze afgestudeerden - vooral op managementniveau.

Je leert over de belangrijkste factoren voor de winstgevendheid van luchtvaartmaatschappijen - netwerkplanning en inkomstenbeheer -, verwerft kennis over milieukwesties zoals lawaai en emissies, verdiept je kennis van luchtvaart- en luchthavenfinanciering en behandelt ook kwesties zoals human resources, financiële boekhouding en marketing.

Carriere vooruitzichten

Als toekomstige manager neem je verantwoordelijkheden op het gebied van luchtverkeer en logistiek op je. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als Procurement Manager Luchtvracht, Corporate Strategie Ontwikkelaar, Proces Management Consultant, etc.

Waar je gaat studeren

Je kunt je master behalen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Toelatingsvoorwaarden

 • Bachelor's degree en transcript of records (3 jaar - 180 ECTS) I Minimum gemiddeld cijfer van 3.0 volgens het Duitse beoordelingssysteem in uw Bachelor / Business-graad
 • Academische IELTS 6.0 / TOEFL IBT 80 punten / PTE 56 punten / Cambridge Advanced of Proficiency
 • Toelatingsinterview - online of op de campus uitgevoerd

Toelatingsprocedure

Heb je een opleiding gekozen? Nu toepassen! We zullen u stap voor stap door het toelatingsproces leiden en kijken ernaar uit u beter te leren kennen.

EU- en EER-aanvragers

 1. Upload uw aanvraag op www.iubh.de/onb
 2. Voer toelatingsgesprek
 3. Ontvang een toelatingsbrief en collegegeld
 4. Stuur het ondertekende collegegeld terug
 5. Start je studie bij IUBH

Niet-EU-aanvragers

 1. Upload uw aanvraag op www.iubh.de/onb
 2. Voer het toelatingsgesprek
 3. Ontvang de aanbiedingsbrief
 4. Maak een storting en open een geblokkeerde rekening
 5. Ontvang de toelatingsbrief en het collegegeld
 6. Ontvang je visum en start je studie

Vereiste documenten

Nadat u uw online aanvraag heeft ingediend, controleren wij of u aan de toelatingseisen voldoet en nemen wij binnen twee weken contact met u op. Zorg ervoor dat u alle onderstaande documenten bij uw aanvraag meestuurt:

 • CV
 • Motivatiebrief
 • Paspoort kopie
 • Academische diploma's en transcript of records
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (IELTS / TOEFL / PTE / Cambridge A of P)
 • Bewijs van werkervaring (indien aanwezig)

Hospitality Management | Een korte uitleg van IUBH professor Legrand van IUBH over Vimeo.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder