Master in International Hospitality Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Betreed de wereldwijde horecaarena

Hospitality Management bestrijkt een zeer breed terrein met talloze, vaak sectoroverschrijdende mogelijkheden. Naast de klassieke hotelsector omvat het de horeca en aangrenzende industrieën, zoals pretparken, casino's of luchtvaartmaatschappijen, en serviceproviders zoals hospitality consulting of IT-serviceproviders.

Als afgestudeerde ben je in trek op het gebied van catering, congres- en evenementenbeheer, toerisme en vrije tijd, entertainment en facility management, evenals foodservice management. Deze masteropleiding geeft je inzicht in een van de snelst groeiende wereldwijde industrieën. Je ontwikkelt bij ons operationele en strategische managementvaardigheden, die je later kunt toepassen in de horecasector.

Gastvrijheid - het is veel meer dan de hotelbusiness!

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september
Berlijn: april, oktober
vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden

Korte uitleg van IUBH professor Legrand

Hospitality Management | Een korte uitleg van IUBH professor Legrand van IUBH over Vimeo.

Wat leert u van ons?

De masteropleiding International Hospitality Management bereidt je voor op uitdagingen waarmee je als leider in de horeca geconfronteerd wordt:

 • Je leert strategisch en operationeel managementconcepten toepassen op internationale bedrijven
 • Je verdiept je kennis van de structuur en succesfactoren van bedrijfsmodellen met toegevoegde waarde - in de horeca in het algemeen en in de hotelbranche in het bijzonder.
 • Je bespreekt de ontwikkeling en het onderhoud van internationale hotelmerken, de financiering van groeistrategieën en de winstgerichte werking van individuele hotels.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
 • Hospitality Management Seminar
 • Prijs- en distributiebeheer
 • Planning en ontwikkeling van gastvrijheidsprojecten
 • Food and Beverage Management
 • Strategische gastvrijheid en toeristische marketing

2e semester

 • Master Thesis
 • colloquium

architecture, bar, buildingPexels / Pixabay

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze master in luchtvaartmanagement volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Carrièremogelijkheden

Guest Relations Manager

Een Guest Relations Manager zorgt voor verzoeken van gasten, suggesties en klachten en werkt zeer nauw samen met de verschillende afdelingen in hotels. Een essentieel onderdeel van hun werkdag is een vlekkeloze voorbereiding op aankomst en latere follow-ups. Ze moeten alle aspecten van de receptie, het schakelbord, de conciërge en de reserveringsruimtes in het oog houden. Guest Relations-managers zijn ook gekwalificeerd om managementrollen op zich te nemen. Dit betekent dat ze bevoegd zijn om regelingen te treffen die relevant zijn voor de veiligheid van het hotel, gasten en werknemers, zoals verboden of de evacuatie van het hotel of delen van het hotel. Om dit te doen, moeten ze bekend zijn met alle beveiligingsmaatregelen in het hotel en weten welke acties ze moeten ondernemen in noodsituaties.

Projectleider

Projectmanagers worden vaak gezocht in grote bedrijven of de beursindustrie. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatie en afhandeling van individuele evenementenprojecten. Naast het plannen van beursoptredens en personeels- of klantevenementen, beheren ze ook de praktische implementatie, evenals budgetplanning en evaluatie. De uitwisseling en coördinatie van externe en interne dienstverleners behoort ook tot de verantwoordelijkheden van de projectmanager.

Marketing Manager

Marketingmanagers zijn verantwoordelijk voor het concept van marketing, productontwerp, prijzen, communicatie, promotie, promotie en verkoop. Ze houden zich bezig met verschillende methoden voor marktonderzoek, reclame en ontwerp in de nationale en internationale marktomgeving. De algemene verantwoordelijkheden van een marketingmanager omvatten marketingplanning, marketingcontrole, coördinatie van interne functionele en zakelijke gebieden met betrekking tot de vereisten van marketingontwerp, ontwikkeling van efficiënte marketingorganisatie en management van marketingpersoneel.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder