Master in International Health Care Management

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Maak een verschil

Of het nu gaat om ziekenhuizen, poliklinische zorg, medisch toerisme of een zorgverzekering of langdurige zorgverzekering: artsen, verpleegkundigen en de hele zorgsector worden steeds internationaler.

Deze masteropleiding biedt je de nodige leiderschapsvaardigheden om je managementcarrière in de Duitse en Europese gezondheidszorgsector te starten of te stimuleren. Tijdens je studie ga je om met de complexe relaties tussen bedrijfsactiviteiten en de daaruit voortvloeiende ethische en sociale gevolgen. Na je afstuderen kun je met succes leiderschapsposities vervullen in zorgbedrijven zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, evenals adviesbureaus en medische en farmaceutische productiebedrijven.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september
Berlijn: april, oktober
vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden

Wat leert u van ons?

De masteropleiding International Health Care Management biedt je een uitstekende voorbereiding op je carrière in de gezondheidszorg - een industrie met een groot ontwikkelingspotentieel en zeer goede vooruitzichten op een baan:

 • Je gaat intensief om met de complexe processen van zorgmanagement.
 • U houdt zich bezig met gemeenschappelijke gezondheidszorgstelsels en particuliere gezondheidszorgsystemen, evenals met de planning, ontwikkeling en implementatie van klinische processen.
 • U identificeert de belangrijkste vereisten in strategisch management en leert hoe u deze kunt implementeren met behulp van de belangrijkste managementtools.
 • Je verdiept je kennis van kwaliteitsmanagementinstrumenten zoals audits, risicobeheer, controlling en monitoring.
 • Je leert over de grondslagen van HR-management - vooral tegen de achtergrond van toenemend personeelstekort, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
 • Internationale gezondheidszorgsystemen
 • Klinisch supply chain management
 • Klinisch bestuur en risico
 • Evidence-Based Medicine
 • Strategisch ziekenhuismanagement

2e semester

 • Masterproef en colloquium

129233_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpegPixabay / Pexels

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze master in gezondheidszorgmanagement volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Carrièremogelijkheden

Arbo-adviseur

Gemotiveerde en gezonde medewerkers staan aan de basis van elk succesvol bedrijf. Als bedrijfsgezondheidsmanager creëert u gezondheidsvriendelijke werkomstandigheden voor werknemers in uw bedrijf. Jouw taak is ook om medewerkers aan te moedigen zich gezond te gedragen. Arbo-management omvat gezondheid en veiligheid op het werk, management van arbeidsintegratie, personeelsbeheer en gezondheidsbevordering op de werkplek. U bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de re-integratie van chronisch zieke werknemers, voor de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten en voor de bevordering van de gezondheid van werknemers.

Accountmanager ziekenhuis

Als Account Manager behandelt u ziekenhuizen in uw regio en bent u de contactpersoon voor ziekenhuisbeheer en ziekenhuisapotheken. Als onderdeel hiervan werk je aan het opbouwen van langdurige klantrelaties, het ontwikkelen en beheren van je klanten met een focus op verkoopdoelen, maatregelen en projecten, verantwoordelijkheden en investeringen. U analyseert ook de positie van de klant met betrekking tot nieuwe vormen van zorg en evalueert systematisch de activiteiten van uw klanten in termen van nieuwe mogelijkheden.

Bedrijfsadviseur in de gezondheidszorg

Als consultant in de zorgsector adviseer je nationale en internationale bedrijven in de zorgsector. Om dit te doen, voert u markt- en concurrentieanalyses uit, implementeert u herstructureringsprocessen en ontwikkelt u actief waardecreërende strategieën voor uw klanten.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder