Master in International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Uw competentiebooster voor toekomstige managementtaken

Uw weg naar de hoogste managementniveaus van de internationale markt.

Het masterprogramma is een zeer goede keuze voor jou als je wilt ...

  • wil je leiderschapskwaliteiten uitbreiden na je bachelor
  • wil graag doorstromen naar een internationale managementfunctie
  • zijn op zoek naar een masteropleiding met innovatieve inhoud in management en personeelsmanagement

Inhoud, doelstelling en cursusstructuur

Succes door middel van sleutelcompetenties - met het masterprogramma

Het masterprogramma "International Business

Elk semester behandelt de volgende onderwerpen:

Leiderschapsvaardigheden (1e semester)

In het eerste semester worden managementcompetenties ontwikkeld volgens ons innovatieve onderwijs- en leerconcept CORE ("Competentiegericht onderzoek en onderwijs") volgens de behoeften van de markt, met de nadruk op het evalueren van de economische uitdagingen van bedrijven in de context van wereldwijde trends, het identificeren van toekomstige markten en hun kansen en het ontwikkelen van bedrijfsmodellen inclusief financiering. Daarnaast richt het eerste semester zich op het begrijpen van het belang van leiderschapsactiviteiten in lijn met de bedrijfscultuur, en het ontwikkelen en toepassen van relevante competenties.

Toepassing van leiderschapstaken (2de semester)

In het tweede semester worden deze leiderschapscompetenties toegepast op specifieke leiderschapstaken. De onderwerpen die bijzonder uitdagend zijn voor managers zijn het zoeken naar, ontwikkelen en behouden van talenten in Strategic Human Resource Management. Nieuwe werkmodellen ontwerpen, teams en hun prestaties ontwikkelen en ook culturele en ethische aspecten overwegen bij het leiden van werknemers. De inhoud van de modules wordt toegepast bij de ontwikkeling van concepten. De ontwikkeling van persoonlijke en sociale actievaardigheden wordt gepromoot in de Contracting

Going International (3e semester)

In het derde semester ligt de focus op internationaliteit. Tijdens een stage in het buitenland of een semester in het buitenland kun je je verworven vaardigheden aantonen in een interculturele context.

In-Depth-Experience (4e semester)

Het laatste semester begint met een online onderzoeksmodule "Analyzing International Management", gevolgd door de masterproef, die idealiter gekoppeld is aan een vraag uit de bedrijfspraktijk.

Carrièreperspectieven

Door de competentiebooster naar een internationale carrière

Met onze Master's degree staan ​​alle loopbaantrajecten voor je open. De innovatieve managementstrategieën en leiderschapsconcepten bereiden u optimaal voor op de toekomstige uitdagingen in een managementpositie.

Master-afgestudeerden kunnen rekenen op zeer interessante werkterreinen, vooral in het hogere management. In dergelijke functies aan de top van het bedrijf zijn leiderschapskwaliteiten en sleutelcompetenties essentieel. In een internationale context hebben gekwalificeerde managers daarom de beste toekomst- en carrièremogelijkheden.

Daarnaast creëer je met de graad "Master of Arts (MA)" de beste voorwaarden voor een academische carrière in onderwijs en onderzoek.

Toepassing

Wat je moet meenemen - Toelatingsvoorwaarden voor de masteropleiding

Het masterprogramma vereist motivatie en sociale competentie van onze studenten. Met ons unieke CORE-principe ("Competence Oriented Research and Education") bereiden we u perfect voor op uw toekomstige managementtaken.

De vereisten:

  • 3-jarige bachelordiploma van een erkende universiteit
  • Basisbegrip van de economie bewezen door modules in eerdere studies
  • Goede kennis van het Engels (wij accepteren TOEFL, IELTS; TOEIC, CAE, CPE of vergelijkbaar)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz n ... Lees meer

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz named after the first governing mayor of Berlin. Lees Minder