Master in International Business in China (MIBC)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma is bedoeld om afgestudeerden een uitgebreid en kritisch inzicht te bieden in belangrijke kwesties in internationale zakelijke en economische ontwikkeling, evenals waardevolle perspectieven op de Chinese economieën en multinationals. Het uiteindelijke doel is om deelnemers met sterke vaardigheden voor te bereiden op een succesvolle internationale zakelijke carrière in Aziatische markten, meer bepaald bij de ontwikkeling van projecten en partnerschapsrelaties tussen Italië en China.

Geconfronteerd met de ingrijpende wereldwijde transformaties vormt de Chinese economie het referentiepunt voor Italiaanse bedrijven, zowel voor haar processen van commerciële expansie wereldwijd als haar managementstrategieën voor de delocalisatie van de productie. Ook vanwege de grootste interesse die de belangrijkste Chinese bedrijven tonen voor Italiaanse bedrijven die vaak bezwaar maken tegen acquisitie en partnerschap. In dit domein staat deze Master als een echte transformerende ervaring voor nieuwe getalenteerde afgestudeerden die bereid zijn om een uitgebreid inzicht te krijgen in het wereldwijde bedrijfsleven en een diep inzicht in de dynamische zakelijke omgeving van China, evenals kennis over de geschiedenis, cultuur, wetgeving en beleid van China.

Het programma is ontworpen om afgestudeerden uit te rusten met een mix van analytische en probleemoplossende zakelijke vaardigheden met een zeer sterke nadruk op relevante internationale uitdagingen en opkomende problemen in het internationale bedrijfsleven. De master, die volledig in het Engels wordt gegeven, is bedoeld om studenten baanbrekend onderwijs te bieden, met zowel geavanceerde kennis als praktisch inzicht in Aziatische managementmodellen, waardoor een gemeenschap van diverse culturen ontstaat.

Begindatum - februari 2020
Collegegeld - € 12.900,00
122994__DSC5469.jpg

Admissions

De Master in "International Business in China" verwelkomt internationale pas afgestudeerden uit verschillende studiedisciplines en culturele achtergronden. Dit varieert van degenen die geen professionele ervaring hebben en op zoek zijn naar een opleiding die als een brug naar de echte wereld fungeert, evenals kandidaten met maximaal twee jaar professionele achtergrond die diepgaande kennis zoeken over hoe theorie van toepassing is op de echte wereld. Bewezen vloeiend Engels (de instructietaal) is vereist.

Cursusstructuur

Het masterprogramma is verdeeld in twee fasen: de eerste vindt plaats in Milaan en richt zich op internationale zakelijke kwesties en intercultureel management in Aziatische markten.

De tweede fase beschouwt een stageprogramma in Shanghai, dat een gespecialiseerd programma combineert met een strikt gepersonaliseerd traineeship dat gegarandeerd is voor alle studenten. Voor deelnemers met een economische achtergrond is er de mogelijkheid om lessen te volgen in Bedrijfskunde en Accounting.

Het masterprogramma bedraagt in totaal 1.500 huis, opgesplitst in onderwijs, seminars en stage-activiteiten en zijn als volgt verdeeld:

De inhoud:

 1. International Business Management (Locatie: Milaan)
  • Internationale strategieën
  • Bedrijfsbeheer
  • Wereldwijde economie
  • Personeelszaken
  • Ondernemerschap en start-up management
 2. Focus op China (locatie: Milaan)
  • Beheer in de ASIA Pacific
  • Cross-cultureel management
  • Internationaal zakenrecht
  • Digitale marketing
  • Voorraadketenbeheer
  • Mode, luxe en gemaakt in Italië
  • Professionele diensten voor internationalisering in China
 3. China Culture Immersion (Locatie: Shanghai, China)
  • Chinese taal
  • Zakelijke oriëntatie in China
 4. Stage in China (locatie: Shanghai, China)
 5. Projectwerk en proefschrift (Milaan, Italië)122995__DSC7458.jpg
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 2004, the School of Management of the LUM University offers 44 University Masters, 12 Executive Masters and more than 40 Vocational courses. In 2018 the Milan campus opened, in the eighteen ... Lees meer

Founded in 2004, the School of Management of the LUM University offers 44 University Masters, 12 Executive Masters and more than 40 Vocational courses. In 2018 the Milan campus opened, in the eighteenth-century setting of Villa Clerici. Over 4000 students a year, 60 University and Executive Masters, 340 professors and 46 members of Scientific and Honorary Committees, these are the numbers of the LUM School of Management. The School provides as well a wide range of high-value scientific activities. Lees Minder
Bari , Milaan + 1 Meer Minder