Master in International Business Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma

Zie je toekomst in de sector financiële technologie of in de Scandinavische markt? Heb je interesse om je competenties te ontwikkelen aan een vooraanstaande hogeschool? Wil je studeren in een diverse omgeving, waar creatieve probleemoplossing en interessante discussies floreren? Dan hebben we precies het juiste programma voor jou!

Het masterprogramma in International Business Management bij Arcada richt zich op twee zeer relevante gebieden in de zakenwereld van vandaag: financiële technologie (Fintech) en Nordic Markets. Terwijl het vakgebied Fintech een enorme groei doormaakt, biedt de Scandinavische zakelijke omgeving nieuwe kansen voor bedrijven. Alle studenten studeren een cursusmodule algemene kennis, en kunnen vervolgens kiezen tussen deze twee unieke tracks. Door aan dit programma deel te nemen, vergroot u uw carrièremogelijkheden aanzienlijk.

Deze masteropleiding is 90 ECTS met een studie van 1,5 jaar (voltijdstudie) of 3 jaar (deeltijdstudie), waardoor studeren naast een voltijdse tewerkstelling mogelijk is.

Picture of students discussing.

Aandachtsgebieden

Financiële technologie (Fintech)

Als jij of je werkgever geïnteresseerd zijn in de disruptieve revolutie in de financiële dienstverlening, dan is deze track bij uitstek geschikt voor jou. Fintech verwijst naar door technologie ondersteunde financiële diensten die worden toegepast op een reeks gebieden, zoals betalingen, deposito's, leningen, verzekeringen, marktvoorzieningen, kapitaalwerving en investeringsbeheer. Het programma omvat het hele scala aan onderwerpen, maar richt zich in het bijzonder op het gebruik van data en analyses in de financiële dienstverlening.

Noordse markten

Arcada is de enige hogeschool in Finland met een masteropleiding in het Engels die zich richt op de Scandinavische zakelijke omgeving. Als jij of je werkgever de Scandinavische markt als een interessante kans voor persoonlijke of zakelijke groei zien, dan is deze opleiding wat je zoekt. De Scandinavische zakelijke omgeving is een natuurlijke context voor Finse bedrijven om hun internationale zakelijke activiteiten te starten of te ontwikkelen.

Wat je zult leren

 • Klantrelatie en servicebeheer
 • Financiën in een managementcontext
 • Digitale marketing
 • eBusiness en distributie
 • Leiderschap
 • Strategisch management
 • Een overzicht van Fintech in het verleden, heden en de toekomst (Fintech)
 • Fintech voor financiële transacties (Fintech)
 • Analytics en gegevens voor Fintech (Fintech)
 • Analyse van de Scandinavische bedrijfsomgeving (Scandinavische markten)
 • Markttoegang plannen en voorbereiden in een Noords land (Noordse markten)
 • Uw marktpositie tot stand brengen en ontwikkelen in een Noords land (Noordse markten)

Voorbeelden van toekomstige posities

 • Marketing manager / directeur
 • Manager / directeur klantrelatie
 • Digital Marketing Manager / Director
 • Nordic Country Manager / directeur
 • Nordic Business Manager / directeur
 • Strategische marketingmanager / directeur

Vanuit het perspectief van een student

”Deze MBA-graad speelde absoluut een sleutelrol in de gebeurtenissen die leidden tot mijn verdere klim op de carrièreladder. Zodra ik afstudeerde, kreeg ik de functie van Channel Manager aangeboden bij een succesvol bedrijf in Zweden. Het programma in International Business Management biedt nuttige en waardevolle tools voor iedereen die zich wil ontwikkelen en groeien als professional en als persoon. "

Picture of alumnus

Patrik Forsström, afgestudeerd in 2019

Gespecialiseerd volgens uw eigen interesses

Het masterthesisproject (30 ECTS) bestaat uit een ontwikkelings- of onderzoeksproject voor een opdrachtgever of je werkgever gevolgd door een scriptieverslag. Je begint in het tweede jaar van de opleiding aan je afstudeerproject en laat zien dat je in staat bent om systematisch een project uit te voeren met een praktijkprobleem als uitgangspunt. Op basis van de ontwikkelbehoefte van de opdrachtgever / werkgever ontwikkel je vervolgens het afstudeerproject in nauwe samenwerking met je leidinggevende en contactpersoon bij de opdrachtgever.

Collegegeld

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. Deze masteropleiding, bestaande uit 90 ECTS, kost 11.000 euro.

Indien een student het diploma niet binnen de gegeven studietijd kan afronden, moet de student 4 000 € per extra semester betalen totdat het diploma is afgerond.

Er worden geen beurzen aangeboden voor studies op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical training periods, giving you a head start to your future career. Lees Minder