Master in International Business Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma

Zie je een toekomst in de Scandinavische markt of in de sector Financiële technologie? Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van je competenties via een programma dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden benadrukt? Ben je op zoek naar een kans om je bestaande carrière te bevorderen of een nieuwe te beginnen? Zo ja, dan is dit het programma voor jou!

De masteropleiding in International Business Management is 90 ECTS met studies die 1,5 jaar duren (voltijdstudies) of 3 jaar (deeltijdstudies), wat het mogelijk maakt om naast voltijdse arbeid te studeren. Alle studenten bestuderen een module voor algemene kenniscursussen en kunnen vervolgens kiezen tussen twee unieke tracks - Scandinavische markten en Financiële technologie.

Houd er rekening mee dat masterstudenten geen recht hebben op studiegerelateerde sociale voordelen zoals kortingskaarten voor HSL, VR of Matkahuolto, tenzij je lid bent van de studentenvereniging ASK. De Kela-maaltijdsubsidiekaart wordt echter aan alle studenten toegekend.

Aandachtsgebieden

Noordse markten

Arcada is de enige hogeschool in Finland met een masteropleiding in het Engels die zich richt op de Scandinavische zakelijke omgeving. Als u of uw werkgever de Noordse markt als een interessante kans voor persoonlijke of zakelijke groei beschouwt, dan is deze graad waarnaar u op zoek bent. De Scandinavische bedrijfsomgeving is een natuurlijke context voor Finse bedrijven om hun internationale bedrijfsactiviteiten te starten of te ontwikkelen.

Fintech

Als u of uw werkgever geïnteresseerd zijn in de ontwrichtende revolutie in financiële dienstverlening, dan is deze track bijzonder geschikt voor u. Fintech verwijst naar door technologie ondersteunde financiële diensten die op verschillende gebieden worden toegepast, zoals betalingen, deposito's, leningen, verzekeringen, marktvoorziening, kapitaalverhoging en investeringsbeheer. Het programma omvat het hele scala van onderwerpen, maar richt zich met name op het gebruik van gegevens en analyses in de financiële dienstverlening.

Wat je zult leren

 • Klantrelatie en servicebeheer
 • Financiën in een managementcontext
 • Digitale marketing
 • eBusiness en distributie
 • Leiderschap
 • Strategisch management
 • Analyse van de Scandinavische bedrijfsomgeving (Scandinavische markten)
 • Markttoegang plannen en voorbereiden in een Noords land (Noordse markten)
 • Uw marktpositie tot stand brengen en ontwikkelen in een Noords land (Noordse markten)
 • Een overzicht van Fintech in het verleden, heden en de toekomst (Fintech)
 • Fintech voor financiële transacties (Fintech)
 • Analytics en gegevens voor Fintech (Fintech)

Voorbeelden van toekomstige posities

 • Marketing manager / directeur
 • Manager / directeur klantrelatie
 • Digital Marketing Manager / Director
 • Nordic Country Manager / directeur
 • Nordic Business Manager / directeur
 • Strategische marketingmanager / directeur

Vanuit het perspectief van een student

Gespecialiseerd volgens uw eigen interesses

Het masterproefproject (30 ECTS) bestaat uit een ontwikkelings- of onderzoeksproject voor een klant of uw werkgever, gevolgd door een scriptieverslag. Je begint in het tweede jaar van de opleiding aan je scriptieproject te werken en laat zien dat je in staat bent om systematisch een project uit te voeren met een praktisch probleem als uitgangspunt. Op basis van de ontwikkelingsbehoeften van de klant / werkgever ontwikkel je vervolgens het afstudeerproject in nauwe samenwerking met je supervisor en contactpersoon bij het opdrachtgeverbedrijf.

Een solide basis voor je toekomstige carrière

Het masterprogramma richt zich op twee zeer relevante zaken in de zakelijke wereld van vandaag: terwijl de Scandinavische bedrijfsomgeving nieuwe kansen biedt voor bedrijven, kent het veld van Fintech de komende jaren een enorme groei. Door deel te nemen aan dit programma, vergroot u uw kansen op loopbaanontwikkeling aanzienlijk.

Collegegeld

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. Deze masteropleiding, bestaande uit 90 ECTS, kost 11.000 €.

Er worden geen beurzen aangeboden voor studies op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Maste ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Master’s levels as well as further education in Swedish and English. Lees Minder