Lees de Officiële Beschrijving

Presentatie

Digitale technologie heeft een enorme impact op de samenleving, economie en bedrijven. Van planningshulpmiddelen tot praktijken en processen, de rol van digitale technologie is alles doordringend, waardoor het bedrijfslandschap wordt hervormd voor bedrijven, organisaties, instellingen en individuen.

Internet, automatisering, kunstmatige intelligentie, genetica, biomedische technologie en de nieuwe ruimtewedloop: dit zijn allemaal uitdagingen, maar het zijn ook nieuwe kansen die dramatische veranderingen in het weefsel van de moderne samenleving veroorzaken en het tempo van verandering zal als niets zijn voor.

Het is daarom van vitaal belang voor bedrijven en individuen om hun innovatieve vaardigheden te gebruiken om zichzelf te transformeren, deze veranderingen in hun eigen voordeel om te zetten en - niet in de laatste plaats - de markt opnieuw vorm te geven.

De laatste jaren is het niveau van investeringen in innovatie toegenomen: nieuwe modellen voor het versnellen van innovatie hebben investeringen in de particuliere sector aangetrokken, terwijl de Polytechnic, Boot Camp en het acceleratienetwerk aanzienlijke steun van de publieke sector hebben gekregen. Dit toont aan dat er een steeds toenemende vraag is naar innovatieprofessionals die met succes door dit nieuwe landschap kunnen navigeren.

Nu innovatie steeds meer een strategisch proces wordt, is de nieuwe IAAD Master in Innovation Design specifiek ontworpen om een gat in het huidige onderwijsaanbod te overbruggen.

Hoofddoelstellingen

De hoofddoelstelling van de master is om professionals te vormen die kunnen optreden als producenten en facilitators van innovatie voor zowel startups als organisaties - bedrijven, instellingen en ONG - die een mondiaal perspectief combineren met een diep begrip van de lokale context. De deelnemers zullen de mentale hulpmiddelen ontwikkelen om over grenzen heen te denken en innovatie te introduceren in traditionele gebieden, zoals bedrijfsontwikkeling, strategie, menselijke hulpbronnen en onderzoek en ontwikkeling.

De trainingsaanpak is geïnspireerd op twee hoofdkenmerken die draaien om het Italiaanse erfgoed van de Renaissance tot vandaag: interdisciplinariteit en schoonheid. Wat het eerste aspect betreft, wordt interdisciplinariteit beschouwd als het vermogen om kennis te putten uit verschillende andere gebieden, zoals ontwerp, technologie, creativiteit, sociale vaardigheden, ondernemerschap en communicatie; Op het tweede aspect doordringen waarden van schoonheid en esthetiek elke stap van het creatieve proces van een eerste intuïtie tot het uiteindelijke product / dienst, en daarom kan het toegevoegde waarde stimuleren en genereren.

Het masterprogramma brengt zes verschillende thema's samen met als doel om van elkaar te leren en met elkaar om te gaan, en dit resulteert in een innovatieve benadering die internationaal wordt beschouwd als het enige ingrediënt dat Italië apart laat staan.

De thema's worden verkend via verschillende moderne benaderingen en onderwerpen: Human Centered Design Thinking, de praktijk van Service Design en Agile, platform e systeemontwerp, open innovatie, kleine signaalanalyse, technologische vooruitziendheid, ideeën genereren binnen de organisatie, stakeholderanalyse, verhalen vertellen gebaseerd op gegevens, lateraal denken, probleemoplossing.

Interdisciplinariteit is een sleutelbegrip dat ten grondslag ligt aan de innovatie van het departement. Het mengen van verschillende kennisgebieden - van kunst en geesteswetenschappen tot technologie en economie - is van fundamenteel belang voor de onderwijsmethodologie van het programma. Bovendien krijgen de studenten de kans om als trendscouts op te treden en projecten te ondersteunen die door andere IAAD studenten worden uitgevoerd als onderdeel van hun studie.

Een van de onderscheidende kenmerken van de IAAD methode is de voortdurende samenwerking met sectorspecifieke bedrijven en bedrijven om gebonden projecten te realiseren. Zowel de zakelijke vereisten van de IAAD als de onderwijsvereisten van IAAD samen in deze projecten, waardoor een situatie ontstaat die dubbel positief is: aspirant ontwerpers hebben de mogelijkheid om samen te werken met bedrijven die toonaangevend zijn in hun sectoren en bedrijven kunnen volgen en investeren in toekomstig talent . Dit systeem maakt het ook mogelijk om werkomstandigheden in een professionele omgeving te simuleren: werk wordt uitgevoerd onder specifieke deadlines, projecten worden tijdens de uitvoeringsfase gecorrigeerd door klantfeedback te volgen, door het team en door objectief te werken.

Master programma

Structuur

 • // stoel : Turijn
 • // duur : 400 uur - 9 maanden (november 2019 - juli 2020)
 • // taal : Engels

Wijze van studeren: full-time (een mix van lezingen, workshops, frontale lessen en groepswerk). De lessen worden van maandag tot vrijdag gegeven - extra lessen kunnen in het weekend worden gepland - verplichte aanwezigheid.

De hoofddoelstelling van de master is om professionals te vormen die kunnen optreden als producenten en facilitators van innovatie voor zowel startups als organisaties - bedrijven, instellingen en ONG - die een mondiaal perspectief combineren met een diep begrip van de lokale context. De deelnemers zullen de mentale hulpmiddelen ontwikkelen om over grenzen heen te denken en innovatie te introduceren in traditionele gebieden, zoals bedrijfsontwikkeling, strategie, menselijke hulpbronnen en onderzoek en ontwikkeling.

Scriptie

Elke editie van de Master omvat de ontwikkeling van een proefschrift in samenwerking met een bedrijf uit de sector.

Het projectpad begint met een briefing met het bedrijf, gevolgd door tussentijdse presentaties en feedback van bedrijfsreferenties en eindigt met de laatste bespreking van het proefschrift.

Algemene informatie

Vereisten en toelatingsprocedures

Master-programma is toegankelijk voor afgestudeerden en postdoctorale studenten. De toelating is afhankelijk van de beoordeling van de kandidatuur, die moet worden gepresenteerd via een begeleidende brief, een curriculum vitae en een portfolio. IAAD behoudt zich het recht voor de kandidaat te vragen wanneer dit nodig wordt geacht, een aanvullend interview op het hoofdkantoor of via Skype.

Aanvragen moeten vóór 12 september 2019, via e-mail of traditionele post worden ingediend.

Aanvragen moeten deze documenten bevatten:

 • Curriculum vitae
 • Voorblad
 • Portfolio (niet verplicht)

De mastercoördinator, bijgestaan door een academische raad, beoordeelt de ontvangen kandidaturen.

IAAD behoudt zich het recht voor de kandidaat te vragen wanneer dit nodig wordt geacht, een aanvullend interview op het hoofdkantoor of via Skype. Het resultaat van de aanvraag wordt door het Career Guidance Office aan elke kandidaat meegedeeld.

Beurzen

IAAD biedt 5 beurzen aan om kandidaten toe te IAAD volgens curriculum en portfolio-evaluatie.

De beschikbare beurzen zijn:

 • // 1 ter waarde van 100% van het collegegeld
 • // 2 ter waarde van 50% van het collegegeld
 • // 2 20% van het collegegeld waard

Beurzen worden toegewezen aan de top 5 studenten in de voorlopige rangorde van aanvragen en worden bevestigd voor de mastermodule voorafgaand aan het behalen van alle voorlopige examens met een minimum van 27/30 gemiddeld. Beurzen krijgen meritcriteria van een uit de directie en uit de coördinator van het masterprogramma gekozen examencommissie.

Wordt specifiek beoordeeld:

 • Persoonlijke portfolio (niet verplicht)
 • Degree type en werkervaring
 • Voorblad

Kandidaten die een voorselectie doorstaan, worden uitgenodigd voor een interview op het hoofdkantoor of via Skype. In het geval van gebonden kandidaten, kan IAAD beslissen om de toegewezen beurs te verdelen. Aanvragen kunnen per e-mail worden verzonden naar meester @ IAAD .it of per traditionele post naar Istituto d'Arte Applicata e Design, Via Pisa 5, 10152 Torino - Italië.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design »

Laatst bijgewerkt op January 18, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Nov. 2019
Duration
9 maanden
Voltijd
Deadline
Sept. 12, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Nov. 2019
Einddatum
Juli 1, 2020
Aanmeldingslimiet
Sept. 12, 2019

Nov. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Sept. 12, 2019
Einddatum
Juli 1, 2020