Master in ICT-innovatie (EIT Digital)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het gezamenlijke masterprogramma van EIT Digital in Informatie- en Communicatietechnologie biedt acht sporen die technische competentie combineren met een sterke focus op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Met het programma kunt u een curriculum van uw keuze samenstellen op basis van uw interesse in verschillende gebieden van ICT. Je kunt er ook studeren aan twee universiteiten in twee verschillende Europese landen, met een dubbele graad.

This image was a complete experiment. I wasn’t what the final pic would look like.   Essentially this is a photo of my daughter’s My Little Pony fibre-optic tree viewed through a prism. The prism was propped up on a couple of empty wine bottles and some tins of baked beans.   I think the effect works!

ICT-innovatie bij KTH

EIT Digital heeft een gezamenlijk masterprogramma opgezet tussen Europese topuniversiteiten. Het programma bestaat uit acht tracks waaruit studenten kunnen kiezen wanneer ze zich aanmelden voor het programma, waarvan er vijf worden aangeboden bij KTH .

Het programma richt zich sterk op het verwerven van overdraagbare vaardigheden, en vooral op het gebied van innovatie en ondernemerschap, de tracks zijn opgezet om meerdere loopbaantrajecten te waarborgen en om bewustzijn te creëren van functies en carrièremogelijkheden in relevante industrieën, onderzoeksdomeinen en onderwijs. Naast het opdoen van fundamentele kennis per track, leer je ook hoe je jouw innovaties op de markt kunt krijgen. Je hebt de mogelijkheid om in samenwerking met de ICT-industrie een masterproef voor te bereiden, inclusief het opstellen van een businessplan voor de commerciële exploitatie van je project. De cursus Business Development Labs is een essentieel onderdeel van dit programma. Een ander belangrijk aspect van het programma zijn de verplichte zomercursussen tussen het eerste en tweede jaar. Er zijn momenteel elf verschillende bestemmingen in heel Europa om uit te kiezen.

EIT Digital is een gezamenlijk programma waarbij alle studenten aan twee verschillende universiteiten studeren (een jaar aan elke universiteit gedurende de twee studiejaren). Studenten die het programma voltooien, ontvangen een masterdiploma van elk van de twee universiteiten die ze willen volgen. Ze verdienen ook een EIT-labelcertificaat, waarin de specifieke leerresultaten van EIT Digital worden gedocumenteerd.

Studenten die beide jaren aan KTH studeren, moeten in plaats daarvan kijken naar de KTH masteropleiding ICT Innovation waaraan dit programma is gekoppeld. Studenten die tot dit programma worden toegelaten, krijgen een gegarandeerde accommodatie tijdens hun verblijf bij KTH , meestal voor maximaal 11 maanden, afhankelijk van de start van het contract. Het programma wordt voornamelijk bij KTH Kista gegeven door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

  • Autonome systemen (AUS)
  • Cloud- en netwerkinfrastructuren (CNI)
  • Datawetenschap (DSC)
  • Ingebedde systemen (ES)
  • Mens-computer interactie en ontwerp (HCID)

Carrière

Een breed scala aan eersteklas bedrijven werkt samen met EIT Digital om studenten voor te bereiden op hun toekomstige carrière. Gedurende het hele programma werk je nauw samen met zakenpartners. Je krijgt ook de mogelijkheid om je masterproef voor te bereiden met onze partners over real-life projecten. Naast het verbeteren van de culturele en taalvaardigheden van studenten, zal deze ervaring studenten expertise geven op het door hen gekozen technologische vakgebied en hen uitstekende kwalificaties verschaffen voor leidinggevende functies op de wereldmarkten.

" KTH is een geweldige universiteit in een geweldige stad, en dit biedt je veel kansen. Vind je passie en ga ervoor! Vooral bij KTH krijg je veel kansen om aan je eigen passies te werken."

Tim Brinkman, Nederland

EIT-label

Het EIT-label is een kwaliteitslabel dat door het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) wordt toegekend aan een KIG-onderwijsprogramma dat positief is beoordeeld door het EIT op de implementatie van het EIT-systeem voor kwaliteitsborging en leerverbetering (EIT QALE) en het toepassing van specifieke kwaliteitscriteria met de nadruk op de overkoepelende leerresultaten van het EIT (EIT OLO's), robuust onderwijs in ondernemerschap, sterk geïntegreerde, innovatieve 'al doende leren' curricula, internationale mobiliteit en outreach.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder