Master in Hydrologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ga de uitdagingen op het gebied van waterbeheer direct aan

Internationale conflicten over water en waterrechten komen steeds vaker voor. En waterbeheer is een van de belangrijkste uitdagingen van de nabije toekomst. Tijdens dit tweejarige masterprogramma leer je veldmetingen en theorie toe te passen om het waterrisico voor de samenleving in te schatten, terwijl je beheeropties verkent om risico's te verminderen. Het programma heeft ook een sterke internationale focus.

In het eerste jaar bestaat je Hydrologieprogramma uit een combinatie van lezingen, computerworkshops, laboratorium- en veldcursussen in Luxemburg en Nederland. Je leert de basisprincipes van theoretische en experimentele hydrologie, methoden om hydrologische risico's voor de samenleving te beoordelen, en hoe je kennis van hydrologische processen kunt toepassen op echte waterbeheerskwesties.

Het tweede jaar maakt verdere specialisatie in jouw interessegebied mogelijk door keuzevakken te kiezen. En je sluit het programma af met je masterproef. Dit kan bureauonderzoek zijn (bijv. Hydrologische modellen) of onderzoek met veldmetingen, bijvoorbeeld op onze permanente veldlocaties in Luxemburg, Kenia of Siberië. Om maar een paar voorbeelden te noemen: je zou kunnen kijken naar de impact van zeespiegelstijging op kustgebieden, droogte-effecten op bodemdaling en de reactie van koraalriffen op bodemdegradatie. Je kunt je onderzoek niet alleen aan de VU Amsterdam ; u kunt het ook regelen in samenwerking met een van de vele watergerelateerde instellingen en organisaties in binnen- en buitenland. De docenten kunnen u helpen bij het vinden van een onderwerp dat is afgestemd op uw interesses, evenals een geschikte locatie om uw onderzoek uit te voeren. Mogelijke internationale locaties zijn onder meer het tropische Amazonegebied, permafrostregio's van Siberië of zeer stedelijke gebieden zoals New York City, Amsterdam en Jakarta. Sommige studenten combineren hun afstudeerwerk zelfs met een stage.

Al bijna 50 jaar is de VU Amsterdam er trots op onderzoek te doen en onderwijs te geven op het gebied van hydrologie en waterwetenschappen vanuit aardwetenschappelijk perspectief. Het onderwijs en onderzoek op dit gebied aan de VU Amsterdam geniet een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland.

De startdatum van dit programma is 1 september.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 175 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder