Master in Hydrography and Oceanography

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus is bedoeld om experts op te leiden die weten hoe ze de professionele en culturele aspecten van hydrografie en oceanografie kunnen combineren met de meest innovatieve onderzoekstechnieken voor het mariene milieu.

Het is de enige Italiaanse masteropleiding die deskundigen in hydrografie en oceanografie voorbereidt in een internationale omgeving en voldoet aan de erkende normen van de International Board of Standards of Competence, FIG / IHO / ICA Hydrographic Surveyor Category A Course.

Leren door te doen

 • Analyse, controle en beheer van de natuurlijke en door de mens gemaakte omgeving.
 • Direct en op afstand onderzoek van de omgeving; beheer van datanetwerken (Geomatics).
 • Metingen van de fysieke grootte van oceanische watermassa's, weer-oceanografische numerieke modellen.
 • Thematische en nautische cartografische productie.

Carrière perspectieven

 • Onderzoeks- en onderwijsinstellingen; Regio's; Gemeenten, Havenautoriteiten; Technologische parken, marien hydrografisch instituut; Hydrologische diensten.
 • Maritieme technische bedrijven, middelen, exploratie, kabellegging en pijpleidingen, baggeren, cartografie, milieumonitoring.

Aan het einde van de cursus wordt een internationaal certificaat van voltooiing van de procedures uit de Categorie A Hydrographic Surveyor Course afgegeven. Verdere loopbaanontwikkelingen zijn mogelijk in het beroep van hydrograaf, zowel internationaal als internationaal.

Wist je dat...

Deze cursus combineert de culturele en professionele aspecten van hydrografie en oceanografie met de meest innovatieve technieken voor onderzoek naar de omgeving van de zee.

Het is de enige Italiaanse masteropleiding die hydrografische milieuspecialisten voorbereidt volgens de normen van de International Hydrographic Organisation (IHO).

Houders van deze masteropleiding kunnen concurreren om de klasse A 'Hydrographic Surveyor' licentie te behalen.

Inhoud

De zee, een nieuw perspectief

De cursus is bedoeld om specialisten in Environmental Science (LM75) te trainen met specifieke vaardigheden in de maritieme omgeving. Deze vaardigheden zijn speciaal gericht op de fysieke omgeving met specifieke verwijzing naar:

 • hydrografie voor het beheer van diepzee-, kust- en havengebieden;
 • thematische en nautische cartografie;
 • oceanografisch meten en modelleren van fysieke processen.

In het licht van een efficiëntere brug met de eisen van de arbeidsmarkt en de verschillende publieke en private territoriale realiteiten.

De masterhouder behaalt ook de volgende taken op het gebied van hydrografie en oceanografie:

 • het gebruik van innovatieve technieken voor directe en externe metingen;
 • instapervaring op oceanografische nautische schepen vastgelegd door de onderwijsorganisatie;
 • werkervaring in instellingen en bedrijven.

Door middel van Geomatic-tools kan de houder netwerken van complexe gegevens beheren die fundamentele instrumenten zijn voor de planning en het beheer van het zeegebied, de kusten en de binnenwateren.

De 3 fasen

 • Theoretisch-praktische lessen waarin studenten basiskennis verwerven met bijzondere verwijzing naar de maritieme kust- en diepzeemilieus.
 • Grondige studie van operationele oceanografie, GIS en elektronische cartografie, teledetectie, hydrografie voor beheer van kust- en kustbouwkundige werken.
 • Werk in het veld en aan boord van scheepvaartambachten om onderzoeks- en samplingtechnieken te verkrijgen, evenals technieken om gegevens / monsters efficiënt te verwerken.

Snelle feiten


Lees hier meer

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University offers the students a solid cultural and scientific education and gives them many instruments to face the professional future. It offers real possibilities of integration between theory ... Lees meer

The University offers the students a solid cultural and scientific education and gives them many instruments to face the professional future. It offers real possibilities of integration between theory and practice, also through stages with institutions and companies and training periods abroad. There are many different forms of collaboration and cooperation with foreign Universities and Institutions that allow a high mobility of professors and students from and towards foreign countries. At the moment, with more than 3,000 foreign students, the University went over the 8% mark of the total amount of registered students, establishing even more - and unlike the national data - its position as a point of attraction for the students that choose Italy for their University studies. Lees Minder
Genua , Varazze , La Spezia + 2 Meer Minder