Master in Human Resources

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Human Resources streeft naar een uitstekende professionals die in staat zijn om met succes de uitdagingen die vandaag de dag vertegenwoordigt de richting van mensen door middel van de ontwikkeling van competenties en vaardigheden die nodig zijn om de taken en verantwoordelijkheden die door complexe organisaties aannemen trainen lopende zaken.

Te dien einde, in het vermogen van de Meester te plannen en ontwikkelen van effectieve strategieën voor het beheer in overeenstemming met de algemene doelstellingen van de organisatie dat de toekomstige bewegingen human resources kunnen anticiperen wordt versterkt.

rechtvaardiging titel

Mensen zijn een van de belangrijkste activa van een organisatie, waardoor het steeds noodzakelijk om de verantwoordelijken voor human resources te professionaliseren. Een paar decennia geleden het beheer van human resources klampte zich vast aan de personeelsadministratie (payroll en voordelen, contracten en arbeidsreglement). Zijn bijdrage aan het realiseren van de strategische doelstellingen van de organisaties was niet twijfelachtig; eenvoudigweg niet bestond. Vandaag is het van essentieel belang om gekwalificeerd personeel te hebben. Zoals blijkt uit een studie van de Gemeenschap van Madrid in 2007 afgestudeerd kwestie het meest in de vraag door bedrijven is de human resources (voor meer dan 44% van de bedrijven); ruim voor anderen, zoals MBA (7,5%).

Hoewel de doelgroep studenten verschillend zijn, wordt een extra blijk van belangstelling voorgestelde titel bood de bevestigde levering van deze Master ervaren door vele universiteiten en andere instellingen voor meer dan een decennium met een breed scala aan plaatsen om jaar na jaar ze worden gevraagd.

Professionele afgestudeerden van dergelijke titels hebben een goede baan, en ontvang een groot aantal toepassingen, niet alleen in Spanje, maar ook uit Latijns-Amerika en Europa, met verschillende kwalificaties en beroepsprofielen.

De meest cutting-edge onderzoek naar human resource management is empirisch aangetoond dat door middel van een efficiënt beheer, strategisch human resource management wordt voorsprong op de concurrentie, die een onmiddellijk effect op de belangstelling voor de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaand onderzoek op heeft gehad rol van de human resources op het gebied van de bedrijfsvoering. het aantal onderzoekers in het veld en de kwaliteit van de wetenschappelijke productie van deze: Hier zijn twee belangrijke indicatoren van de evolutie meegemaakt en strenge academische studie van de menselijke hulpbronnen worden gepresenteerd.

In de eerste plaats voor het aantal onderzoekers die officieel deel uitmaken van dit gebied kan worden opgevat als een verwijzing naar gegevens die zijn gepubliceerd door de Academy of Management, die is de vereniging van onderzoekers beheerders belangrijkste internationale bedrijven.

Volgens deze wordt de onderzoekers gedeelte opgenomen op het gebied van human resource management, bestaande uit 3565 onderzoekers en op de vierde plaats in de rangschikking van het aantal asociados3 onderzoekers. Een tweede indicator van de academische relevantie van de publicaties gebied. Wetenschappelijke productie voor menselijk kapitaal is een van de meest succesvolle op het gebied van organisatie. Verschillende publicaties over human resources zijn opgenomen in het prestigieuze Journal of Citations Report (JCR). Naast de algemene tijdschriften die artikelen niet alleen in human resource management als de Academy of Management Journal, Academy of Management Review, Administrative Science Quarterly Journal of International Business Review, Organisatiekunde en het Journal of Management een groot aantal publicaties publiceren specifieke human resources. Aan de andere kant, de zoekmachine Google Scholar het navolgende aantal citaties van artikelen, papers en academische presentaties voor veel voorkomende termen zoals "Human Resources" (1.130.000 aanhalingstekens) "Human Resource Management" (292.000 citaties ) en "Human Resources" (281.000 citaties).

Kortom, de fundamentele doelstelling van de Master in Human Resources is om nieuwe generaties van analisten en professionals door middel van technische expertise en het beheer te trainen in gebieden die verband houden met human capital management in zijn vele facetten, te weten: ( 1) people management in zowel de publieke en private organisaties; (2) het ontwerp, de uitvoering en de evaluatie van het personeel management praktijken; (3) beleidsanalyse van human capital management; (4) de formulering en uitvoering van het beheer van initiatieven voor industriële en arbeidsverhoudingen.

Een groot deel van 's werelds toonaangevende universiteiten onderwezen postgraduate (Masters of PhD) specifieke human resources. Hoewel er geen specifieke rangschikking van de studies leerde human resources, waaronder masteropleidingen (of vergelijkbare studies) in Strategic Human Resources dat als internationaal equivalent door de bewezen kwaliteit van de universiteiten die onderwijzen kunnen worden genoemd, staan de volgende. Zij worden genomen als referentiepunten wanneer contrasterende dit voorstel.

In de Verenigde Staten, alleen de Society for Human Resource Management is officieel gecertificeerd meer dan 40 Masters of Science in human resources (zie tabel 5). Een van de meest prestigieuze programma's is de Master of Science in Strategic Human Resource Management, onderwezen door Rutgers University, beschouwd als de meest gerenommeerde in de Verenigde Staten; de mogelijkheden van Cornell University, ILR's Human Resource Management aangeboden door graduate studies vooral gericht op het strategisch beheer van human resources en tenslotte de Meester van Human Resources en Industrial Relations, onderwezen door de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign.

Op Europees niveau is er een grote verscheidenheid aan master-opleidingen in human resource management met de nadruk op de strategische aspecten van people management. Onder hen moet worden benadrukt voor zijn specialisatie in strategisch human resource management, programma's worden aangeboden door de London School of Economics, Cranfield University, London South Bank University en King's College in het Verenigd Koninkrijk, of die worden aangeboden door de Universiteit Tilburg en Università Bocconi in Milaan.

Tot slot dient te worden opgemerkt dat er zijn tal van academische studies (zowel de master en doctor) over het beheer van de human resources in de nationale context. Want het is een sector met een groot potentieel bestaat een gevarieerd onderwijsaanbod in dit verband; zijn ze echter niet alle relevante en noodzakelijke academische prestige. In het bijzonder, minder dan focus op strategisch management en human resource management. In plaats daarvan zijn een aanzienlijk aantal officiële programma onderwezen in Spanje exclusief gepromoot door de diensten van de psychologie en dus minder belang te hechten aan aspecten van het management en leiderschap, in tegenstelling tot de hier voorgesteld, dat naarmate er meer hierboven aangegeven, wordt uitgevoerd parallel aan andere van genoemd profiel.

De Master in Human Resources streeft naar een uitstekende professionals die in staat zijn om met succes de uitdagingen die vandaag de dag vertegenwoordigt de richting van mensen door middel van de ontwikkeling van competenties en vaardigheden die nodig zijn om de taken en verantwoordelijkheden die door complexe organisaties aannemen trainen lopende zaken.

Te dien einde, in het vermogen van de Meester te plannen en ontwikkelen van effectieve strategieën voor het beheer in overeenstemming met de algemene doelstellingen van de organisatie dat de toekomstige bewegingen human resources kunnen anticiperen wordt versterkt.

De Master in Human Resources Management moet worden ontworpen om de volgende doelstellingen:

 • Met succes leiding geven aan een team.
 • Kennen en beheersen van de meest geschikte technieken op dit gebied van het management, met het oog op het beheer van de capaciteit en de besluitvorming te verbeteren.
 • Zorg voor de capaciteiten en vaardigheden, evenals de methodologie toe te passen in de richting van de mensen in de organisatie.
 • Ontwikkelen van de functies en procedures voor de planning, organisatie, uitvoering en monitoring van human resources in het bedrijf.
 • Ontwikkelen van de strategische bases in overeenstemming met de doelstellingen van het bedrijf te plannen en te anticiperen op toekomstige bewegingen op het gebied van human resources.

De Master is gericht op het concurrentievermogen van hun potentiële studenten te verbeteren door de inhoud die nodig is voor uitgebreide training op het gebied van human resources. Een specialist op dit gebied persoon moet hebben concepten en terminologie hanteren solvabiliteit van de belangrijkste afdelingen die gezamenlijk het beleid werk van de organisatie zal uitvoeren. De masteropleiding duikt in het gebied van human resources van de financieel-economische, juridische taal, marketing, innovatie, etc.

Profiel in- en uitstappen

toelating Profiel

Deze Master is gericht op studenten die geïnteresseerd zijn in die gespecialiseerd is in het beroepsonderwijs en opleiding in het kader van organisaties en bedrijven in het algemeen, evenals gebied / rol van menselijke hulpbronnen in het bijzonder. Specifieke opleiding in human capital management daarvan, waardoor begeleiden het bedrijf de verwezenlijking van de doelstellingen van het bedrijf vanuit een positie van duidelijk concurrentievoordeel.

De Master is vooral gericht op afgestudeerden in Law, Labor Relations, Business Administration, Economie en boekhouding en financiën, maar is toegankelijk voor andere afgestudeerden (RD 1393/2007, art. 16), bij voorkeur die met betrekking tot aspecten van het gebied van de betrekkingen arbeid en arbeidsmarkt. De benodigde of aanbevolen verschillende onderwerpen van de Meester, die in de gids voorwaarden.

Graduate profiel

Studie stelt human resources aan te werven, selecteren en organiseren van de teams die deel uitmaken van een bedrijf. Om deze reden mogen senior posities in de technische en bestuurlijke afdelingen of adviseurs in human resources (HR) gebieden te bezetten.

doelstellingen

 • Ontwikkelen van de vaardigheden en methoden van onderzoek toegepast op het gebied van de werking van het strategische beheer van de middelen humanos.Elaborar waardeoordelen over concepten en innovatieve ideeën over strategisch human resource management
 • Maak waarde-oordelen gebaseerd op informatie over de corporate strategie met betrekking tot de uitvoering van de strategie van de functie human resources
 • Oordelen op basis van de beschikbare gegevens, met inbegrip van reflecties over maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid in verband met de toepassing van kennis
 • Dat de studenten hun kennis en hun vermogen om problemen in nieuwe of onbekende omstandigheden binnen een bredere (of multidisciplinaire) context die gerelateerd is aan hun vakgebied op te lossen van toepassing kan zijn.
 • De studenten zijn in staat om kennis te integreren en met complexe materie, en het formuleren van oordelen op basis van informatie die onvolledig of beperkt, bevat beschouwingen over maatschappelijke en ethische verantwoordelijkheid in verband met de toepassing van hun kennis en oordelen.

competenties

 • Regisseren systemen en beleid human resource in een kader dat concurrentievermogen van de ondernemingen, opleiding en de inzet van de maximale potentieel van mensen, en de bescherming van de rechten van de verschillende betrokken actoren.
 • Toepassing van de beginselen en het beleid van diversiteitsmanagement in human resource management
 • Analyseer problemen op de beleidsterreinen van human resource management door middel van wetenschappelijke methoden
 • Ontwikkel eigen regelgeving op het gebied van human resource management

Begeleiding en tutoring

Systems ondersteuning en begeleiding aan studenten in deze titel zijn samengevat in de volgende aspecten:

 1. Eerste briefing: aan het begin van een opening en informatieve cursus door de faculteit van de Master zitting zal plaatsvinden. details betreffende de werking van de Faculteit (computer kamers, leenverkeer en literatuuronderzoek, studie kamers, enz.) zullen worden toegelicht en de algemene richtlijnen voor het curriculum en andere academische kwesties (bv normen duurzaamheid , evaluaties, gesprekken, etc.). Deze sessie zal worden geleverd aan studenten van de Master Guide.
 2. Uitwerking van de Master Guide: Dit document bevat informatie over de faculteit (bibliotheek, klaslokalen en onderwijs seminars, computerzalen, enz.) En afdelingen zullen worden opgenomen en docenten die verantwoordelijk zijn voor vakken Titel (kantoren, leraar mentoring, educatieve programma's, enz.), educatieve organisatie van de Master (schema's, academische programma's, enz.) en de toepasselijke regels en academische regelgeving. De gids kan papier of digitaal formaat zijn.
 3. Het gebruik van virtuele omgevingen voor samenwerking: om de communicatie en coördinatie met de leerlingen een virtuele omgeving zal worden vastgesteld door de Moodle platform dat de Unit beheert voor de Virtual Teaching aan het vergemakkelijken Universidad de La Laguna .

In aanvulling op deze specifieke titel middelen, hebben de studenten de informatie en begeleiding ULL, ontworpen om te informeren, adviseren en begeleiden toekomstige studenten en de universitaire gemeenschap in het algemeen; de eerste op kwesties in verband met de opleiding en de universiteit het leven, met specifieke kantoren voor specifieke eisen. Ze hebben ook een systeem van interne kwaliteitszorg Faculteit der Rechtsgeleerdheid, die wordt georganiseerd op twee niveaus: de institutionele ULL en het Centrum. Het heeft een administratieve structuur voor de ontwikkeling, kwaliteit van de Raad, Quality Coordinator, enz., Een methode voor het bepalen van het beleid en de kwaliteit van de doelstellingen van het Centrum, een procedure voor de evaluatie en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs en docenten met de beoordeling van het onderwijs activiteit van dit, een procedure om de kwaliteit van de externe praktijken geïntegreerd in het curriculum, een methode voor het beheer van de mobiliteit van studenten, de analyse van arbeidsbemiddeling te verzekeren afgestudeerden, en de tevredenheid van de opleiding ontvangen, evenals criteria voor het blussen van de titel of geschikte review-processen te ontwikkelen en verbetering van opleidingsprogramma's.

externe praktijken

Realisatie van onder toezicht staande praktijk in bedrijven, organisaties en openbare instellingen op het gebied van de meester.

Master's Thesis

Onderzoek werkzaamheden in verband met vermeende human resources management, volgens de regels van TFM ULL.

Carrièremogelijkheden

De student die de Master in Human Resource Management is gepasseerd zal de kennis en vaardigheden die hen in staat aan te werven, selecteren en organiseren van de teams die deel uitmaken van een bedrijf heeft verworven, zodat u posities in technische en bestuurlijke gebieden te bezetten in afdelingen of human resources consultants.

De afgestudeerde van deze meester zal daarom een ​​afgestudeerde met een gespecialiseerde en geavanceerde opleiding vermogen en vakbekwaamheid.

Laatst bijgewerkt op feb 2018

Over de school

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad ... Lees meer

La Universidad de La Laguna ha ejercido una importante función de liderazgo educativo, científico y cultural en Canarias durante sus dos siglos de historia, impulsando el progreso de nuestra comunidad y contribuyendo decisivamente a su modernización. Lees Minder
Santa Cruz de Tenerife