Master in internationale human resources

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Maak gebruik van de vaardigheden van uw mensen

Human Resource Management speelt een cruciale rol in het succes van bedrijven en multinationals over de hele wereld. Dus het wordt een steeds belangrijkere vaardigheid om te weten hoe personeel effectief op internationaal niveau te managen.

Deze masteropleiding helpt je expertise op te doen op het gebied van strategisch management, werknemersrelaties en beroepen, resource- en managementontwikkeling en HRM van bedrijven. Succesvolle afgestudeerden met sterke sociale vaardigheden en het vermogen om in een mondiale context te opereren, zijn zeer gewild in de internationale HRM-sector en in het algemeen management en de gespecialiseerde dienstensector.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september
Berlijn: april, oktober
vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden

Hospitality Management | Een korte uitleg van IUBH professor Legrand van IUBH over Vimeo.

Wat leert u van ons?

De masteropleiding bereidt je voor op verschillende managementrollen met een focus op Human Resource Management:

  • Je leert de basisprincipes van strategisch HR-management.
  • Je bespreekt maatregelen voor personeelsontwikkeling en internationale en multinationale concepten voor leiderschap en motivatie.
  • En u vergelijkt internationale benaderingen in HR-management en vergroot uw kennis van andere onderzoeksthema's.

Cursus in één oogopslag

1e semester

  • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
  • Vergelijkend Human Resource Management
  • Onderzoeksmethoden voor internationaal en vergelijkend human resource management
  • Internationale beoordelingscentra voor selectie en training
  • Huidige problemen in International Human Resource Management
  • Internationale Human Resource Strategie

2e semester

  • Masterproef en colloquium129848_women_Meeting.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze International Human Resource Management-master volgen op de twee Duitse campussen in Bad Honnef en Berlijn.

Carrièremogelijkheden

Human Resources Manager

Als Human Resources Manager werk je heel nauw samen met de Raad van Bestuur en ben je primair verantwoordelijk voor HR-werk vanuit een strategisch oogpunt. Je verantwoordelijkheidsgebieden zijn onder meer strategische planning van personeelsbeleid, training en sociaal beleid in het bedrijf, ontwikkeling en communicatie van bedrijfsfilosofie en doelstellingen, bepaling van salarisbeleid, personeelsplanning, werving, personeelsmarketing, personeelsbeheer en personeelsontwikkeling.

Personeel ontwikkelaar

Als Personeelsontwikkelaar is het uw taak om het personeel in een bedrijf strategisch op te leiden. Dit omvat het waarborgen van de professionele ontwikkeling van werknemers en hun kwalificaties op relevante gebieden, zoals analytisch denken, projectmanagement en kostenbewustzijn. Personeelsontwikkelaars zorgen ook voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden, waaronder zelfmanagement, empathie en leiderschapsvaardigheden.

Human Resources Officer

Als Human Resources Officer is het uw taak om nieuwe medewerkers te werven en voor de huidige werknemers in een bedrijf te zorgen. Je schrijft vacatures, coördineert sollicitaties, bekijkt sollicitatiedocumenten en voert sollicitatiegesprekken. U stelt ook arbeidscontracten en werkgelegenheidscertificaten op en berekent personeelskosten. Het plannen van trainingen, seminars, workshops, enz. Maakt ook deel uit van uw verantwoordelijkheidsgebied bij de ontwikkeling van personeel.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder