Master in Human Resources Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

introductie

De Master in Human Resources Management onderscheidt zich door zijn bij uitstek praktische karakter, meer georiënteerd dan alleen de overdracht van louter theoretische kennis, de implementatie hiervan en om in de student de professionele vaardigheden te ontwikkelen om een essentiële afdeling in elk bedrijf te leiden en te organiseren net als de Human Resources. U leert niet alleen personeel te selecteren en aan te werven, maar ook personeel in uw organisatie in dienst te nemen, op te leiden en te behouden, in overeenstemming met de strategie van uw bedrijf. Een masterdiploma in Human Resources waarmee je de basis leert van een HR-afdeling, zoals: organisatiecultuur, leiderschap of teamwerk bij velen.

Leiderschapsvaardigheden in Human Resources en Team Management

De Master in Human Resources Management van het Instituto de Estudios Cajasol is het meest geconsolideerde programma in zijn omgeving, waarmee studenten een uitgebreid Human Resources-beleid kunnen ontwikkelen. Het onderscheidt zich door zijn bij uitstek praktische karakter, gericht op het verwerven en in gebruik nemen van de kennis en het ontwikkelen van de professionele vaardigheden van de student om een afdeling te leiden en te organiseren die verbonden is met anderen en met het management van teams zoals Human Resources.

Opstellen van een compleet HR-beleid

Vanaf het begin van de masteropleiding is het noodzakelijk om een uitgebreid werk van een grondige organisatie van het HR-beleid van een fictief bedrijf uit te werken, dat al zijn hoofdstukken omvat: personeelsselectie, motivatie en beloningssysteem, professionele carrière, training, interne communicatie. Vervolgens wordt tijdens de cursus een onderzoeksproject uitgevoerd dat zich richt op respectievelijk het organisatiepsychologische en juridische gebied, die worden aangesneden en toegepast op de personeelsafdeling van een echt bedrijf.

Innovatieve methode: casusmethode, rollen spelen en autodidactische sessies

De theoretische kennis die tijdens de cursus wordt geassimileerd, wordt altijd overgedragen naar het meest nuttige aspect: de praktijk. Naast het gebruik van de casusmethode, nemen studenten ook deel aan rollenspellen. Ze moeten ook autodidactische sessies houden door de studenten zelf, waarin ze groepswerk, planningsvaardigheden en communicatieve vaardigheden combineren, evenals een specialisatie in het onderwerp dat ze behandelen.

De uitstekende professionals uit de wereld van hun werk zijn op hun beurt verantwoordelijk voor het laten deelnemen aan de meest geavanceerde methoden en formules bij selectie, training, evaluatie, motivatie en integratie van personeel, die in hun dagelijks gebruik zeer nuttig kunnen zijn als Human Resources leiders. Naast deze directe behandeling, kan de student andere soorten praktische en persoonlijke vaardigheden verwerven waarvoor de theorie van de handleidingen niet genoeg is. Dit alles dankzij een zeer participatieve klassendynamiek waarin de student degene is die zijn eigen leertempo bepaalt volgens zijn eigen behoefte.

Gepersonaliseerde ondersteuning door de geweldige HR-managers

Om de gestelde doelen te bereiken, heeft de student de ondersteuning en persoonlijke begeleiding van gerenommeerde managers, die hen zullen helpen hun werk op de best mogelijke manier te sturen voor een optimale verwerving van vaardigheden en kennis. Niettemin vereist de Meester een belangrijke inspanning buiten het klaslokaal, onderzoekend en documenterend over verschillende onderwerpen door het lezen en analyseren van gespecialiseerde artikelen, evenals de opvolging van de economische pers om te leren lokaliseren wat de belangrijkste factoren zijn die de activiteiten van een bedrijf beïnvloeden.

De studenten hebben deze complete training afgerond, de studenten voltooien het masterprogramma, omgezet in onverslaanbare Human Resources-professionals, een feit dat bekend is bij die andere referentie-experts die hen tijdens de cursus hebben opgeleid en die ze uiteindelijk in hun bedrijven hebben opgenomen als de belangrijkste troef hiervan, door het systeem van praktijken dat wordt gegarandeerd door de overeenkomsten die het Instituto de Estudios Cajasol heeft gemaakt tijdens zijn bijna 30 jaar ervaring.

Studentenprofiel van de Master in Human Resources Management

Jonge afgestudeerden op het gebied van psychologie, pedagogiek, arbeidsrelaties, rechten, economie of bedrijfskunde en management. Boven andere kwaliteiten moeten ze in staat zijn om te coördineren en in groepen te werken, verantwoordelijkheden te nemen en een assertieve houding te behouden.

Evaluatiesysteem

De postdoctorale programma's van Instituto de Estudios Cajasol vereisen grote toewijding en inspanning. De vereiste voor de student en zijn hoge voorbereiding aan het einde van de master zijn de garanties van onze training voor bedrijven.

Hoe de Master in Human Resources Management is geslaagd

Hulp en deelname Het is een fundamentele vereiste voor het overwinnen van de Master, omdat in de lessen de nodige richtlijnen, hulpmiddelen en kennis worden aangeboden om het teamwerk te kunnen ontwikkelen.

Onderzoek Gedurende de cursus zullen ten minste twee onderzoeksprojecten in groepen worden uitgevoerd en zullen ze zich richten op de interne situatie van Human Resources van echte bedrijven en op kwesties die direct verband houden met het management van Human Resources. Al dit werk zal plaatsvinden tijdens extra schooluren. Deze onderzoeksrapporten moeten uiteindelijk worden weerspiegeld in een document, dat door de groep moet worden verdedigd voor een evaluatiehof bestaande uit hoofden van personeelsafdelingen en directeuren van samenwerkende bedrijven.

Leren communiceren De student zal individueel en in groepen gedurende de cursus werken in de autodidactische sessies op de door de directeur vastgestelde syllabus, in de verplichte leescolleges en in de tutoring van de economische pers.

Gezien de face-to-face aard van de cursus, is het van essentieel belang dat het diploma de aanwezigheid van de student op alle geprogrammeerde onderwijssessies behaalt.

Studenten moeten slagen voor alle voorgestelde beoordelingstoetsen.

Stage in de Master in Human Resources Management in Sevilla bij IE Cajasol

De voordelen van het volgen van de Master in Human Resources aan het Instituto de Estudios Cajasol eindigen niet na de voltooiing van de cursus, ze blijven de mogelijkheid om stage te lopen bij onze partnerbedrijven.

Het Practices System van het Instituut garandeert de perfecte aanpassing tussen de verwachtingen van de student aan het einde van de masteropleiding en die van het bedrijf. Onze postdoctorale programma's omvatten aanvullende training in professionele vaardigheden, managementvaardigheden, werkbegeleiding, simulatie van interviews, reproductie van echte werksituaties en ervaringen van echte bedrijven. Deze wereldwijde training van onze studenten maakt het Instituto de Estudios Cajasol steengroeve voor de beste kantoren, adviesbureaus, agentschappen en bedrijven op alle gebieden.

100% van de studenten die een van onze Masters bijwonen, hebben de mogelijkheid om te oefenen in onze meer dan 400 samenwerkende bedrijven; Hiervan wordt meer dan 25% ingehuurd door de gastbedrijven. En 4 van de 5 vinden werk in slechts één jaar na stages.

Deze Master in Human Resources is een onverslaanbare kans om met succes de professionele carrière te starten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Durante sus 30 años de historia el Instituto de Estudios Cajasol ha sido reconocido como una de las mejores escuelas de negocios nacionales, especialmente dentro del ámbito andaluz con cuyas empresas ... Lees meer

Durante sus 30 años de historia el Instituto de Estudios Cajasol ha sido reconocido como una de las mejores escuelas de negocios nacionales, especialmente dentro del ámbito andaluz con cuyas empresas ha mantenido un contacto más estrecho. Lees Minder