Master in Hospitality Management en leiderschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Word een trendsetter in de horecasector

Uw weg naar het hoogste managementniveau van de internationale horecabranche.

Het masterprogramma is een goede keuze als je ...

  • zou zich willen specialiseren in de horeca volgens uw management bachelordiploma
  • heb al kennis van de industrie opgedaan tijdens je bachelordiploma en wil deze kennis verdiepen
  • zijn op zoek naar een postdoctorale opleiding met innovatieve inhoud in hospitality management en personeelsmanagement

Inhoud, doelstelling en cursusstructuur

Dit maakt je een specialist - het masterprogramma

De Engelstalige masteropleiding Hospitality management

Het masterprogramma is zo ontworpen dat essentiële leiderschapsvaardigheden worden ontwikkeld en de afgestudeerden worden voorbereid op toekomstige uitdagingen in de branche.

Elk semester behandelt de volgende onderwerpen:

Leiderschapsvaardigheden (1e semester)

Het eerste semester dient ter voorbereiding van afgestudeerden van bacheloropleidingen in Hospitality Management of met economische inhoud en ervaring of affiniteit voor de hotelsector voor hun toekomstige taken als internationaal inzetbare managers. Om deze reden ligt de focus van het eerste semester op het evalueren van de economische uitdagingen van de industrie in de context van mondiale trends en uitdagingen, bijvoorbeeld technologische, digitale of interculturele. Toekomstige markten en hun kansen moeten door de studenten worden erkend om bedrijfsmodellen, inclusief de nodige financiering, te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om het belang van leiderschap in overeenstemming met de bedrijfscultuur te begrijpen en om de relevante competenties te ontwikkelen en toe te passen.

Toepassing van leiderschapstaken (2e semester)

In het tweede semester worden deze leiderschapscompetenties toegepast in de specifieke leiderschapstaken van de industrie, in het bijzonder de samenwerking met eigenaren, financiers of beheerders van onroerend goed. Daarnaast worden verschillende operatorconcepten, wereldwijde distributiestrategieën en de ontwikkeling van concepten, zowel in culinaire als in horecagelegenheden, geanalyseerd en duurzaam ontworpen tegen de achtergrond van marktontwikkelingen. De ontwikkeling van persoonlijke en sociale actievaardigheden wordt met name gepromoot in de "Contracting

Going International (3e semester)

In het derde semester ligt de focus op internationaliteit. Afhankelijk van de voorwaarden en doelstellingen van de student, worden de tot dusver ontwikkelde competenties ofwel verder ontwikkeld in een praktische fase (6 maanden) die voldoet aan de vereisten en wordt gereflecteerd met de steun van de supervisors of verdiept gedurende één semester bij een van de partneruniversiteiten met een branchespecifiek curriculum.

In-Depth-Experience (4e semester)

Het laatste semester begint met een online onderzoeksmodule ("Analyzing International Business"), gevolgd door de masterproef, idealiter gecombineerd met een vraag uit de hotelpraktijk.

Carrièreperspectieven

Beste vooruitzichten - het masterprogramma neemt je mee naar de top

Niets staat uw carrière in de weg na onze masteropleiding. De industrie biedt daar ook de ideale omstandigheden voor, omdat internationale hotelketens steeds meer de markt domineren en de behoefte aan managers toeneemt.

Masterstudenten kunnen rekenen op zeer interessante werkterreinen, vooral in het hogere management. In dergelijke functies aan de top van het bedrijf is specialistische kennis essentieel. Om deze reden bestaan ​​de beste toekomstperspectieven voor managers die gespecialiseerd zijn in de horeca en academisch gekwalificeerd zijn.

Master-afgestudeerden kunnen rekenen op zeer interessante werkterreinen, vooral in het hogere management. In dergelijke functies aan de top van het bedrijf zijn leiderschapskwaliteiten en sleutelcompetenties belangrijk. In de horeca hebben gekwalificeerde managers daarom de beste vooruitzichten voor de toekomst en carrière.

Daarnaast creëer je met de graad "Master of Arts (MA)" de beste voorwaarden voor een academische carrière in onderwijs en onderzoek.

Toepassing

Wat u moet meenemen - Toelatingsvoorwaarden voor de 1,5-jarige masteropleiding

Het masterprogramma vereist servicegerichtheid, motivatie en sociale competentie van onze studenten. We geven hun graag hetzelfde terug met kleine cursussen, individueel loopbaanadvies en veeleisend lesgeven.

De vereisten:

  • 3-jarige bachelordiploma van een erkende universiteit
  • Basisbegrip van de economie bewezen door modules in eerdere studies
  • Taalvereisten voor het Engelstalige programma zijn TOEFL (84 ibt) of vergelijkbare certificaten (bijv. IELTS Academic: minstens 6.0; TOEIC: minimaal 785 of een schoolverlatingscertificaat). Een universitair diploma voltooid in het Engels is voldoende als bewijs van taalvaardigheid.
  • Ervaring in de horeca

Het masterprogramma is een zeer goede keuze voor jou als je wilt ...

  • ... u al kennis van de branche hebt opgedaan tijdens uw bachelordiploma en deze kennis graag verdiept
  • ... zie een perspectief in hotel- en gastronomieconsultancy
  • ... zou graag doorgroeien naar hogere managementposities in de internationale horecabranche
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz n ... Lees meer

SRH Hochschule Berlin- being as international as its location - is state-approved and accredited by the scientific advisory council. You will study in the center of Berlin, at the Ernst-Reuter-Platz named after the first governing mayor of Berlin. Lees Minder