Master in HR & organisatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het doel van de Master in HR & Organisatie is om bedrijven en individuen competitiever te maken en daardoor de deur te openen naar internationale groei door theorieën, onderzoek en specifieke tools toe te passen op de rol van human resources.

Om het menselijk kapitaal te vergroten, wordt een systematische benadering van organisatiebeheer ontwikkeld, die zich vanaf de grondslagen van het management richt op de kernactiviteiten van de ruimtelijke ordening.

Het programma heeft een internationale reikwijdte, wat betekent dat studenten samenwerken met professoren, succesvolle bedrijven en managers van enkele van de meest geavanceerde organisaties in deze sector. Om hun klaservaring aan te vullen, zullen studenten hun eigen professionele project ontwikkelen, ontworpen om hun teamworkvaardigheden en houding ten opzichte van het werken in een team te verbeteren.

De Master in HR & Organisatie omvat een jaar van veeleisende training die, naast het garanderen van een grotere inzetbaarheid wanneer ze op zoek gaan naar werk, de deelnemers uitrust om de uitdagingen aan te gaan van de leidinggevende rollen waarnaar ze allemaal streven.

Het programma is het enige in zijn soort in Italië dat in het Engels wordt gehouden en een van de weinige HR-masters ter wereld met een EPAS- accreditatie. Het bestaat uit interactieve lessen, ontmoetingen met alumni van de Master, internationale en groepsopdrachten en in-company workshops , afgesloten met een afstudeerstage van drie of vier maanden. Dit geeft studenten de kans om zichzelf op de proef te stellen en een carrière te starten gericht op groei bij een bedrijf, adviesbureau of andere organisatie.

Vereisten

Voor de registratie is het noodzakelijk:

 • Een bachelordiploma (moet zijn behaald op de uiterste inschrijvingsdeadline)
 • Engelse taalvaardigheid

Toelating tot het programma is afhankelijk van de positieve beoordeling van uw individuele interview en Engelse toets als het niet de moedertaal van de kandidaat is.

Voor auditors is een bachelordiploma niet nodig.

Tim Gouw / Unsplash

Aanmeldingsprocedure

Deze master staat open voor alle aanvragers met een bachelordiploma behaald vóór de inschrijvingsdeadline van elke ronde.

Applicatie stappen:

 • Voltooi de online registratie op https://studenti.unibo.it
 • Betaal de aanmeldingskosten van 60 euro

Documenten om naar humaresources @ BBS .unibo.it te sturen:

 • CV
 • Diploma en cijferlijst (te vertalen en wettelijk erkend)
 • Fotokopie van ID of paspoort
 • Motivatiebrief
 • Referentiebrief (s) (optioneel maar geadviseerd)
 • Ondertekende kopieën van uw inschrijvingsoverzicht en ontvangst van inschrijfgeld (beide kunnen na registratie worden gedownload van de website 'studenten online')
 • GMAT- of GRE-certificaat (optioneel)
 • TOEFL / IELTS / CAE-certificaat (optioneel)

Het selectieproces vindt plaats op de Bologna Business School . In overeenstemming met het aantal beschikbare plaatsen wordt toelating tot het programma verleend volgens de positie op de lijst van gekwalificeerde kandidaten, opgesteld op basis van de totale score toegekend aan het einde van het toelatingsproces.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Epas Accredited