Master in Global Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Streef jij naar een succesvolle internationale carrière? Dan is de Master in Global Management er voor jou. Als gevolg van de steeds toenemende globalisering moeten managers tegenwoordig meer internationaal georiënteerd zijn. Dit programma biedt recent afgestudeerden in verschillende mate alle tools om zich met succes voor te bereiden op een internationale carrière in een breed scala van sectoren.

Waarom

Omdat onze Master in Global Management een toppositie heeft in Eduniversal Rankings, Financial Times Ranking en Times Higher Education (THE) . In de laatste zijn we 16e wereldwijd en de hoogste in België in de categorie Masters in Management. En onze studenten gaan op een internationale reis waar ze leerden over de grote impact die verstorende technologieën op het bedrijfsleven kunnen hebben.

Als gevolg van de steeds toenemende globalisering moeten managers internationaal georiënteerd zijn en zijn uitgerust met culturele competenties en managementvaardigheden. Deze master verzamelt deelnemers van over de hele wereld om zich voor te bereiden op een succesvolle internationale zakelijke carrière in een breed scala van sectoren en functies, in een multiculturele zakelijke omgeving. Je krijgt de kennis, sociale vaardigheden en zakelijke houding die nodig zijn om toegang te krijgen tot internationale bedrijven en organisaties. Als je dit programma voltooit, heb je een (meer) open en globale geest bereikt dan waarmee je bent begonnen.

Leerdoelen

Na het volgen van dit programma:

 • je ontwikkelt je begrip van alle managementfuncties in een internationale context;
 • u krijgt een beter begrip en waardering van de invloed van culturele verschillen, diversiteit en de internationale politieke economie op bedrijven;
 • je ontwikkelt sociale, probleemoplossende en communicatieve vaardigheden om succesvol te werken binnen een internationaal team en in verschillende culturele contexten;
 • je ontwikkelt een professionele, kritische en ethische zakelijke houding;
 • u zult in staat zijn om te reageren op de wereldwijde strategische uitdagingen van een organisatie met de kennis en vaardigheden geleerd bij AMS.

Naar wie zoeken we?

 • Je bent recent afgestudeerd, je hebt een masterdiploma met weinig of geen werkervaring.
 • Je bent geïnteresseerd in een brede kijk op verschillende managementdisciplines in een internationale context.
 • U bent op zoek naar een echt internationale carrière.
 • Je bent ruimdenkend en staat te popelen om in een echt multiculturele omgeving te zijn.

Mate

Na succesvolle afronding van deze master ontvang je de volgende graad: 'Master in Global Management'.

leerplan

De Master in Global Management is ontwikkeld om u voor te bereiden op een succesvolle internationale zakelijke carrière in een breed scala van sectoren en functies, in een multiculturele zakelijke omgeving. Ons doel is om verantwoordelijke, respectvolle en reflecterende toekomstige managers op te leiden met een open en wereldwijde geest, klaar om deel te nemen aan wereldwijde bedrijven en organisaties.

Deze master zal je voorzien van de kennis, managementvaardigheden en culturele competenties die cruciaal zijn in de steeds globaliserende wereld. We waarderen context en een breder begrip van de basis voor een kritische geest - dit is de reden waarom de MGM begint met een retraite over vergelijkende mondiale geschiedenis en filosofie.

De Master in Global Management wordt op een interactieve manier onderwezen. Je neemt actief deel aan klassikale discussies, analyseert business cases en bereidt zakelijke presentaties voor.

Het hele jaar door wordt u uitgebreid gecoacht op leiderschapsvaardigheden door persoonlijke begeleiding, seminars, een sociaal project, workshops en nog veel meer activiteiten.

Toelating

Academische achtergrond
 • Een academische universitaire graad van 4 jaar
 • Een academische graad van 3 jaar en een aanvullende relevante graad van minstens 60 ECTS-credits
 • Een academische graad van 3 jaar min. 1 jaar relevante werkervaring (*)
 • Een 4-jarige professionele opleiding (*)

(*) Onderhevig aan speciale voorwaarden om in aanmerking te komen.

Als je niet zeker weet of je in aanmerking komt, kun je je cv en transcripties e-mailen naar ons opnameteam (admissions@ams.ac.be)

Kennis van het Engels

Bewijs van Engelse taalvaardigheid voor onze Engelse masterprogramma's: IELTS (minimaal 6,5 algemeen) of TOEFL (minimaal 95)

of

Geëvalueerd tijdens persoonlijke interviews.

Uitzonderingen:

 • Studenten die hun hoger onderwijs in het Engels hebben afgerond
 • Engelstalige native speakers

getuigenissen

AMS opent echt je geest. Na dit jaar denk ik zeker en anders als gevolg van alle geweldige ervaringen die ik heb gehad. De mix van verschillende culturen, persoonlijkheden en cursussen heeft me veel geleerd over mezelf en de wereld om me heen. Nog beter, ik heb deze verandering kunnen doorstaan met enkele van de beste vrienden die ik zonder AMS niet zou hebben ontmoet. Ik heb niet alleen veel geleerd van de geweldige professoren, mijn multiculturele groep vrienden is een uitstekend voorbeeld van hoe we samen kunnen komen om geweldige dingen te bereiken. - Engelina Chaillet
Vijftien maanden na mijn studies Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia aan de engineeringafdeling van Enzo Ferrari Ik ben er trots op dat ik ben afgestudeerd aan de Antwerp Management School Master of Global Management. Ongelofelijke ervaring, ongelooflijke professoren en vooral ongelooflijke schoolgenoten. Deze master gaf me een belangrijke set vaardigheden die een echte meerwaarde bieden voor mijn technische achtergrond. - Albin Sela
Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Lees meer

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited