Master in Global Criminology

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je de rol van Mexico in de cocaïnehandel begrijpen, waarom een ​​Nederlandse multinational afval in een Afrikaans land dumpt of hoe jonge Nederlandse moslims worden gerekruteerd voor de strijd in Syrië? Ben je nieuwsgierig naar fenomenen als internetfraude, voedselcriminaliteit of mobiel banditisme? Oude en nieuwe vormen van wereldwijde criminaliteit nemen snel toe, evenals de middelen om deze te beheersen. Nederland dient zowel als een belangrijk kruispunt in de illegale stroom van goederen, mensen en diensten en als een belangrijke gastheer voor internationale organisaties zoals Europol, Greenpeace en het Internationaal Strafhof. Drugshandel, mensenhandel, internationaal terrorisme, corruptie, milieuschade, financiële en bedrijfscriminaliteit en conflicten over natuurlijke hulpbronnen hebben allemaal een wereldwijde dimensie. Om deze problemen aan te pakken, zijn moderne instrumenten nodig die nationale grenzen overschrijden.

Sporen

Je kunt binnen het programma Global Criminology kiezen uit twee onderscheidende tracks. Lees meer over de volgende tracks:

  • Wereldwijde misdaad
  • Misdaad, straffen en beveiliging

Er is een groeiende vraag naar gekwalificeerde onderzoekers, beoefenaars van juridische beroepen en beleidsmakers die deze en vergelijkbare kwesties kunnen aanpakken. Ben jij een multidisciplinaire expert of criminoloog die een belangrijke bijdrage wil leveren aan het vakgebied? Ben jij iemand die wil werken op het gebied van recht en sociale hervorming - of een sector die te maken heeft met groeiende vormen van lokale en wereldwijde misdaadbestrijding? Wil je deelnemen aan een masteropleiding met studenten uit verschillende continenten? Dan is de MA Global Criminology aan Utrecht University de juiste keuze voor jou!

De MA in Global Criminology is een eenjarig masterprogramma dat studenten voorziet van de kennis, vaardigheden en begrip die nodig zijn om te werken met lokale en wereldwijde misdaadkwesties, misdaadbeleid en misdaadbestrijdingsstrategieën.

Het programma biedt een multidisciplinair, kritisch en vergelijkend perspectief in de criminologie, open voor studenten met een BA-graad in rechten, criminologie, sociale wetenschappen of een andere gerelateerde sociale discipline zoals economie, geschiedenis of mediastudies, om er maar een paar te noemen.

Essentiële vaardigheden ontwikkelen

Tijdens dit programma bestudeer je belangrijke kwesties zoals georganiseerde en bedrijfscriminaliteit, gevangenissystemen, veiligheidsbeleid of de relatie tussen etniciteit en criminaliteit. Je ontwikkelt ook essentiële vaardigheden die je zowel in je professionele als persoonlijke leven ten goede komen. U kunt onder meer:

  • Ontwikkel goed inzicht in de oorzaken en gevolgen van lokale en wereldwijde criminaliteit.
  • Analyseer het gedrag van daders vanuit verschillende disciplines en perspectieven.
  • Beoordeel en evalueer het strafrechtelijk beleid en het strafrechtsysteem kritisch.
  • Begrijp de culturele aspecten van criminele verschijnselen.
  • Voer onafhankelijk criminologisch onderzoek uit met behulp van kwalitatieve onderzoeksmethoden en verbind de resultaten met criminologische theorieën.
  • Presenteer de onderzoeksresultaten aan een publiek van zowel specialisten als niet-specialisten.

Op weg naar een professionele carrière

Als afgestudeerde met een MA in Global Criminology, heb je de vaardigheden en training om onderzoeker te worden over wereldwijde misdaadkwesties, met een sterke gerichtheid op kwalitatieve onderzoeksmethoden. Je zou verder onderzoek kunnen doen aan een universiteit (meestal door het schrijven van een proefschrift) of aan onderzoeksinstituten (NGO's, commerciële onderzoeksbureaus, enz.).

Het programma biedt je ook een uitstekende basis voor een carrière in elke sector die te maken heeft met groeiende vormen van wereldwijde criminaliteit, inclusief publieke, private en niet-gouvernementele organisaties (zowel nationaal als internationaal) die actief zijn op gebieden zoals illegale markten, migratie, terrorisme. , milieucriminaliteit en financiële regelgeving. Er zijn aanvullende carrièremogelijkheden op het gebied van recht en sociale hervorming, beleidsvorming, rechtshandhaving en onderzoek, met name voor functies binnen internationale organisaties of organisaties met een aanzienlijke internationale reikwijdte.

Na het afronden van je studie kun je werken als:

  • Practitioner / beleidsmaker / projectmanager
  • Onderzoeker (voornamelijk over mondiale misdaadkwesties)

Beoefenaar / beleidsmaker / projectmanager
Dit programma biedt een uitstekende voorbereiding op een carrière in verschillende functies als beoefenaar, beleidsmaker, projectmanager of senior adviseur in elke sector die te maken heeft met groeiende vormen van lokale en wereldwijde criminaliteit, inclusief alle publieke, private en niet-gouvernementele internationale organisaties die actief zijn in criminologie relevante onderwerpen (bijv. illegale markten, gevangenissen, migratie, terrorisme, milieucriminaliteit, financiële regelgeving, recidive). Er zijn carrièremogelijkheden op het gebied van recht en sociale hervorming, beleidsvorming, rechtshandhaving en onderzoek, met een speciale nadruk op functies binnen internationale organisaties of organisaties met een aanzienlijke internationale reikwijdte.

Onderzoeker

De MA in Global Criminology biedt je de mogelijkheid om een ​​academische of wetenschappelijke onderzoeker te worden over wereldwijde misdaadkwesties, met een sterke etnografische oriëntatie. Je verwerft de vaardigheden en training om verder onderzoek te doen aan een universiteit (meestal door, tenminste in eerste instantie, het voltooien van een proefschrift) of aan een onderzoeksinstituut (NGO, commercieel onderzoeksbureau, etc.).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder