Master in Geography

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Hoe de geografische ontwikkeling en differentiatie van onze planeet te begrijpen?

Geografie, University of Helsinki , staat op plaats 42 in de Shanghai-ranglijst van 2018 en staat ook in de top 50 van de wereld in 2018 QS World University Rankings per onderwerp. Bijna 60 masterstudenten beginnen elk najaar met hun studie.

Ons masterprogramma in de geografie is gebaseerd op hoogwaardige onderzoeksgroepen die actief zijn in enkele van de belangrijkste geografie-gebieden. Het is verdeeld in drie studietracks:

 1. fysieke geografie,
 2. menselijke geografie, en
 3. geo-informatica.

De studenten worden voorzien van een reeks vaardigheden die essentieel zijn in de hedendaagse arbeidsmarkt. De discipline geografie is een internationaal erkende en levendige wetenschappelijke gemeenschap die je verwelkomt om te studeren aan de University of Helsinki .

Aan het studeren

Studenten die afstuderen van de master Aardrijkskunde hebben sterke theoretische en praktische vaardigheden. De opleiding aardrijkskunde biedt een breed begrip van actuele sociale en milieukwesties.

Onze studenten kunnen werken als experts in hun vakgebied, zowel onafhankelijk als als leden van multi-professionele teams . Het onderwijs binnen het programma is verbonden met het werk van de geografie-onderzoeksgroepen. Het is vaak mogelijk om de scriptie te schrijven als onderdeel van het werk in een onderzoeksgroep of een onderzoeksinstituut in een gerelateerd veld.

Waarom aardrijkskunde?

De sterke punten van studenten die ons masterprogramma hebben afgerond als het gaat om onderzoek en expertise zijn:

 • hun vermogen om theoretische kennis toe te passen
 • een breed begrip van gelaagde regionale kwesties
 • sterke interactievaardigheden binnen multidisciplinaire groepen specialisten
 • hun vermogen om schriftelijk, mondeling en grafisch te communiceren over geografische fenomenen en onderzoeksresultaten
 • hun vermogen om verschillende soorten onderzoeksdata te gebruiken en te interpreteren
 • hun veelzijdige kennis van methodologie in de geografie
 • hun vermogen om de nieuwste methoden in geo-informatica en cartografie toe te passen
 • hun omarming van verantwoorde en ethische wetenschappelijke praktijken.

Structuur en inhoud

De master geografie omvat 120 studiepunten (ECTS) en je moet in twee academiejaren afstuderen als Master of Science. De volgende studie-entiteiten zijn inbegrepen in de graad:

 • 60 studiepunten voortgezette vakken, volgens studietraject (inclusief MSc-scriptie 30 studiepunten)
 • 60 studiepunten van andere cursussen van je eigen of andere programma's
 • 60 studiepunten van cursussen pedagogiek voor studenten van lerarenopleiding
 • Andere studies kunnen het beroepsleven of perioden van internationaal werk of studie omvatten
 • Oriëntatie op het beroepsleven en loopbaanplanning
 • Persoonlijk studieplan

De masteropleiding omvat zowel algemene als studieroute-specifieke cursussen. Lesgeven binnen de master Geografie is naadloos verbonden met de master Urban Studies and Planning (USP), die gezamenlijk wordt geïmplementeerd met de Aalto University.

Cursussen en onderwijs

Het masterprogramma geografie is onderverdeeld in studietrajecten. De studietracks bieden studenten de mogelijkheid om zich te specialiseren in verschillende geografische gebieden. De masteropleiding omvat zowel algemene als studieroute-specifieke cursussen. Het onderwijs binnen het masterprogramma in de geografie is naadloos verbonden met het masterprogramma in stedelijke studies en planning, dat gezamenlijk wordt geïmplementeerd met Aalto University.

Onderwijs- en structuurinformatie in verschillende studietrajecten:

Masterproef

De MSc-scriptie (Pro-afstudeerder) is een begeleid afstudeeronderzoeksproject waarin je je kennis van geografie verdiept en je vaardigheden als onderzoeker ontwikkelt. Het proefschrift levert 30 studiepunten op.

Het doel van het scriptiewerk is om je vaardigheden te ontwikkelen in het zoeken naar onafhankelijke informatie, analyse van bestaande informatie en kritische interpretatie ervan. In je MSc-scriptie demonstreer je je diepgaande kennis van een centraal probleem of fenomeen binnen je onderwerp en je vermogen om wetenschappelijke onderzoeksmethoden te gebruiken. Een verdienstelijke MSc-thesis zal nieuwe kennis over geografische fenomenen produceren en de bevindingen duidelijk en volgens goede wetenschappelijke praktijken rapporteren.

Het is vaak mogelijk om de scriptie te schrijven als onderdeel van het werk in een onderzoeksgroep of een onderzoeksinstituut in een gerelateerd veld.

Studenten en studentenleven

Het studentenleven en vooral de cultuur van de studentenorganisatie is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook aan de University of Helsinki is de studentengemeenschap zeer actief. Meer dan 250 studentenorganisaties zijn actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY) , variërend van faculteits- en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten omvatten jubileumvieringen, academische dinerpartijen, culturele evenementen, bijeenkomsten en excursies.

Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenwoningen, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en maaltijden voor studenten . U krijgt ook tal van kortingen, bijvoorbeeld op kosten voor het openbaar vervoer in het hele land.

Carrière

Afgestudeerden van het masterprogramma geografie hebben sterke theoretische en praktische vaardigheden, evenals een breed begrip van actuele sociale en milieukwesties. Onze studenten zijn zeer succesvol geweest op de arbeidsmarkt na het voltooien van het programma en werkten als experts in hun vakgebied, zowel onafhankelijk als als leden van multi-professionele teams. Na het voltooien van de masteropleiding is het ook mogelijk om door te gaan met postdoctorale studies.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder