Master in General Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

97715_RS909_20170421_Centre_ville_HEC_Salle_de_cours_N1_BB2.jpg

De masterdiploma in management, met een scala aan specialisaties, geeft je

  • degelijke training met een hoog niveau van specialisatie. Het programma bestaat uit een sterke kern van conceptuele (theoretische) kennis klaar om snel te worden omgezet in praktische (operationele) vaardigheden in verschillende managementfuncties. Elke specialisatie combineert een reeks gespecialiseerde cursussen, een stage (in een bedrijf, in een openbare organisatie, in een onderzoekscentrum etc.) en een eindthesis.
  • Deze training combineert de transversale universitaire vaardigheden die nodig zijn voor de juiste ontwikkeling van een carrière in de financiële wereld, of dit nu in bedrijven is of in professionele organisaties (aanpassingsvermogen, flexibiliteit, intellectuele nieuwsgierigheid, openheid voor de wereld, creativiteit, een ondernemersgeest, geroot in de echte wereld, continu leren) met
  • gedetailleerde studie van de basisdisciplines van management op een niveau dat de afgestudeerde in staat stelt een algemene professionele carrière te beginnen, of een die specifieker is gekoppeld aan een van deze disciplines.
  • een grondige beheersing van een vaardigheid of een welomschreven specialisatiegebied, waardoor de afgestudeerde een hooggespecialiseerd profiel krijgt voor het vinden van een baan of het nastreven van verder onderzoek.
  • vaardigheid in twee vreemde talen: Engels (tot een niveau dat overeenkomt met de internationale standaard C1) en een andere taal (tot een minimumniveau van B2).
  • inzicht krijgen in de manier waarop bedrijven functioneren en de hedendaagse economische vraagstukken op het spel staan.
  • het vermogen om de opgedane kennis in de context van een complexe veldsituatie te implementeren, om de waargenomen situatie rigoureus te analyseren en om passende oplossingen te bieden.
  • Specialisaties in de masteropleiding in management worden volledig in het Engels gegeven, of anders tweetalig in het Engels en Frans. Ze bouwen voort op de gebieden van excellentie van de school of specifieke professionele sectoren.

Bepaalde transversale cursussen die gemeenschappelijk zijn voor alle specialisaties van de masteropleiding in management zijn verplicht voor 3 studiepunten. Deze cursussen kunnen worden gekozen uit de volgende lijst: Ondernemerschap en innovatie, bedrijfsethiek, digitale handel en internationale strategie. De Master in Management wordt EPAS-accreditatie verleend door EFMD (European Foundation for Management Development).

http://www.hec.ulg.ac.be/en/masters/master-in-management/master-in-management-in-1-year97719_RS4036_ULiege-placedu20Aout-batiment-exterieur-OM-20171.JPG

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

HEC Liège Management School – University of Liege (HEC Liège) is an EQUIS & AACSB accredited Management School that successfully combines the warmth of Liege's cultural life, the charm of a leafy ... Lees meer

HEC Liège Management School – University of Liege (HEC Liège) is an EQUIS & AACSB accredited Management School that successfully combines the warmth of Liege's cultural life, the charm of a leafy environment and the necessities for a challenging education open to the world and to the future. Lees Minder