Master in Games gebruikerservaring

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Zweden is een toonaangevend land in de wereldwijde game-industrie en Skövde is de toonaangevende Zweedse stad om game-ontwikkeling te bestuderen. Hier vind je vier masteropleidingen in games, acht bacheloropleidingen over alle disciplines van gameontwikkeling, uitgebreid gameonderzoek, een succesvolle game incubator en last but not least een groot aantal gamebedrijven. Al deze activiteiten bevinden zich in het midden van Skövde en verenigd onder de paraplu van Sweden Game Arena. Als masterstudent in de gebruikerservaring van games zul je deel uitmaken van dit ecosysteem en profiteren van een concurrentievoordeel in een carrière binnen de internationale game-industrie.

Het masterprogramma Games User Experience is bedoeld voor aanvragers met een bachelordiploma op een van de vele gebieden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van games. Je krijgt niet alleen een theoretisch en praktisch begrip van de ervaringen en emoties die games bij hun spelers oproepen, maar, nog belangrijker, hoe je ze kunt onderzoeken en evalueren. Studenten die afstuderen aan het programma kunnen doorgaan met het ontwerpen van games en het onderzoeken van game-gebruikerservaringen in gamebedrijven, of een aanvraag indienen voor Ph.D. programma's in de meeste landen. Het is echter ook mogelijk om in Skövde te blijven en een carrière in games na te streven.

Het masterprogramma start in het najaarssemester. Het wordt aangeboden in één academiejaar (twee semesters).

De focus van je studie

Games ontwikkelen gaat over het creëren van boeiende ervaringen voor spelers. De groeiende alomtegenwoordigheid van games in de samenleving en cultuur betekent dat nieuwe en diverse gebruikersgroepen games spelen. Dit heeft niet alleen geleid tot nieuwe kansen, maar ook tot veel nieuwe uitdagingen voor game-ontwikkelaars. Een daarvan is om beter te begrijpen hoe spelers omgaan met games en op welke manieren deze interacties kunnen worden bestudeerd, begrepen en verbeterd. Werken met de gebruikerservaring van games omvat het werken met interactieontwerp, onderzoeksmethodologie, mens-computerinteractie en game-ontwikkeling om de ervaringen van mensen met het spelen van games volledig uit te kunnen pakken.

Om het kort te zeggen: het Games User Experience-programma biedt u kennis over hoe u kunt analyseren en begrijpen wat er gebeurt wanneer mensen games spelen. Welke gevoelens worden opgeroepen? Hoe kunnen we de reacties van de spelers beter begrijpen? Hoe kunnen we games toegankelijker en aantrekkelijker maken voor een nieuw publiek? In dit snel groeiende vakgebied proberen onderzoekers en ontwikkelaars continu uit te zoeken hoe ze de grote vraag: "waarom is dit leuk?" Het beste kunnen beantwoorden.

Na afronding van je studie

De specialisatie in Games User Experience geeft je de mogelijkheid om excellentie te ontwikkelen op dit specifieke en snel groeiende gebied van game-ontwikkeling. Dit vormt een goede basis voor een internationale carrière in de game-industrie, aangezien veel studio's steeds meer de waarde beginnen in te zien van het kunnen evalueren van hun eigen ontwikkelingskeuzes. Een ander mogelijk carrièrepad wordt vertegenwoordigd door bedrijven buiten de traditionele game-industrie die werken met het ontwerpen en evalueren van gebruikerservaringen. En aangezien dit een academisch georiënteerd programma is met een grote nadruk op toegepaste onderzoeksmethoden, zijn er natuurlijk ook veel kansen om een carrière in de academische wereld na te streven door verder te gaan met Ph.D. studies of andere soorten onderzoeksposities.

131215_photo-1516321318423-f06f85e504b3.jpgJohn Schnobrich / Unsplash

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma een bachelordiploma (equivalent aan een Zweedse bachelordiploma) op het gebied van informatica, informatica of digitale mediastudies (of vergelijkbaar).

Een andere vereiste is een bewijs van vaardigheden in het Engels equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken gedemonstreerd door middel van een internationaal erkende test, bijv. IELTS of TOEFL of het equivalent.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder