Master in Financieel Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma zal in het Engels worden uitgevoerd.


De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een bedrijfscrisis als gevolg van de wereldwijde financiële en economische situatie. Deze omstandigheden hebben de rol van Finance Management in bedrijven radicaal veranderd. Vanuit een rol gericht op toezicht, uitvoering en controle van fondsen die relatief in eerste instantie eenvoudig te verkrijgen zijn, heeft de Finance Manager de behoefte gevoeld om deel te nemen aan het strategisch management van de onderneming, waarbij het waarde biedt om de schaarste aan middelen aan te pakken en planning, onderhandeling en expertise op het gebied van risicoanalyse.

Er is een overgang van management naar toegevoegde waarde geweest in een situatie waarin de economie en de financiële markten zijn geliberaliseerd, waar ze geconcentreerd zijn en waar ze een breed scala aan nieuwe en innovatieve producten aanbieden. De rol van de Finance Manager is en blijft kritiek in het managementteam van het bedrijf, zelfs als de economische cyclus verandert, of in die economieën of sectoren die niet in recessie verkeren. Dienovereenkomstig zal een academische opleiding op dit gebied iedereen die het bezit in de gelegenheid stellen te profiteren van de voordelen van een grotere inzetbaarheid in zijn of haar professionele carrière, naast betere kansen op professionele promotie. Dit is de reden waarom ons programma is ontworpen om professionals op te leiden om technische kennis van de financiële sector te verwerven, naast het ontwikkelen van managementvaardigheden op het gebied van besluitvorming die op de arbeidsmarkt zal worden geëist.

EAE's Executive MBA biedt deelnemers de kans om een residentieel programma te doen aan de universiteit van Quebec (Canada).

106823_5.jpg

Belangrijkste redenen om EAE's Business School Master in Financial Management te doen

 1. El Mundo gerangschikt
  De Master in Financieel Management van EAE is de op twee na beste master op het gebied van Financiën in Spanje, volgens de ranglijst "250 beste meesters" opgesteld door El Mundo.


 2. EAE in de ranglijst
  Uitgelicht bij de 65 beste in Europa en de 200 beste ter wereld (ranglijst QS Global MBA 2018). Voor het eerst betreden ze de Europese ranglijst van beste MBA's en bereiken ze de Top 35 (Eduniversal Best Masters Ranking Worldwide 2016-2017).


 3. Consejo Asesor
  Het masterstudieplan is ontwikkeld samen met de adviesraad van het gebied Marketing en Communicatie, gevormd door professionals van bedrijven als Volkswagen, LG, IBM, L'Oréal, Grifols, Decathlon, Asepeyo en meer.


 4. Zakelijke netwerken
  Tijdens de Business Networking-cyclus zullen studenten een aantal vergaderingen bijwonen met professionals van grote bedrijven en andere EAE-studenten, waardoor de deelnemers de kans krijgen om hun netwerk van professionele contacten uit te breiden.


 5. Financieel plan
  Met de uitvoering van het Financial Plan onderwerp van de actualiteit in financieel management, hebben deelnemers de kans om de diversiteit van kennis en vaardigheden in de financiële sector die zij hebben verworven over het academische programma samen te vatten en te weerspiegelen.


 6. Direct contact met de sector
  EAE is lid van ACCID (Catalaanse Vereniging van Accountancy en Management) en van AECA (Spaanse Vereniging van Accountancy en Business Management). Door deze overeenkomsten profiteren deelnemers aan het programma van de activiteiten en voordelen die beide verenigingen gedurende de cursus bieden.


 7. Soft Skills-programma
  Het Soft Skills-programma is bedoeld om deelnemende professionals te helpen hun training af te ronden met de strategische mobilisatie van hun persoonlijke vaardigheden. Het omvat tien onafhankelijke maandelijkse workshops georganiseerd langs het Emotionele Vaardigheden Model.


 8. Internationaal woonprogramma
  Aan het einde van de studieperiode krijgen studenten de kans om een residentie van twee weken te maken aan de Université du Montreal à Québec (CA). Dit residentiële programma brengt extra kosten met zich mee.


 9. EAE is ondernemend
  Het doel is om de nodige middelen en omgeving te bieden voor ondernemende studenten van EAE om nieuwe zakelijke ideeën te ontwikkelen. We begeleiden de behoeften van de ondernemers en investeerders, evenals die van onze studenten en onderzoekers. Sommige van de specifieke services die we aanbieden, zijn Training, Financiering en Begeleiding voor de ondernemende studenten van EAE.
  106825_2.jpg

Toelatingsproces en diploma

Toelatingsprocedure

Het belangrijkste doel van het toelatingsproces is om de geschiktheid van de kandidaten voor het programma te waarborgen door te kijken naar hun professionele ervaring en hun academische achtergrond.

Ons doel is dat alle deelnemers de ervaring die we bieden, optimaal benutten in een context waarin ze een langetermijnrelatie kunnen ontwikkelen met klasgenoten, docenten en alumni.

Bij het starten van het toelatingsproces moet het formulier worden ingevuld, zodat de academische commissie van EAE de aanvraag kan beoordelen. Als de beslissing van de Academische Commissie voor het gevraagde programma positief is, kan de kandidaat zijn inschrijving voltooien.

106724_admissing_process_eae_business_school_en_0.jpg

Carrièremogelijkheden

EAE's academische faculteit bestaat uit een uitstekend team van hoogleraren, universitaire docenten en zeer gerespecteerde professionals op dit gebied.

De academische faculteitsleden beschikken over een schat aan zakelijke ervaring, werkend als consultants, senior executives en adviseurs in zowel privébedrijven als openbare instellingen.

Dankzij deze evenwichtige basis van de ervaring uit eerste hand, verwerven deelnemers aan de Master in Financieel Management echte kennis die voortdurend wordt bijgewerkt, ondersteund door een solide academische basis.


De meest voorkomende professionele exits zijn de volgende:

 • Directeur van administratie en financiën
 • Financieel directeur
 • Hoofd van de Schatkist
 • Hoofd van de administratie
 • controleur


Enkele feiten uit ons werkgelegenheidsverslag 2017:

 • 91% van de afgestudeerden vindt werk binnen 6 maanden na het afronden van de master en de 41% vindt werk voordat ze zijn opleiding afmaken
 • De 70% verbetert hun professionele situatie na het afstuderen
 • De 60% verhoogt hun salaris na hun tijd bij EAE
 • De 6% heeft een bedrijf opgericht na zijn afstuderen
Laatst bijgewerkt op dec 2018

Over de school

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each ... Lees meer

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each year, participants from over 72 countries develop their skills at EAE, equipping them to perform roles of responsibility within the business and institutional world. Lees Minder
Barcelona , Madrid + 1 Meer Minder