DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De Master in Fashion Marketing - van strategie tot branding leidt professionals op die in staat zijn om de nieuwe uitdagingen van een wereld aan te gaan in een snelle en constante evolutie. In het bijzonder behandelt de cursus de studie van de belangrijkste aspecten van modemanagement, de communicatietechnieken - gericht op aspecten van positioneringsstrategieën en merkbeheer - de identiteit en consumentenbehoeften zonder de analyse van digitale media te verwaarlozen.

De cursus is gebaseerd op een creatieve benadering om innovatief denken te ontwikkelen en nieuwe strategieën in het gebied te experimenteren.

Carrièremogelijkheden - Graduate studenten kunnen verschillende modesegmenten benaderen: merkmanagement, bedrijfsmarketing, bedrijfsontwikkeling, distributie en detailhandel, evenals advies- en communicatiebureaus.

Doel - De cursus is bedoeld voor Italiaanse en internationale afgestudeerden in mode, communicatie en marketing, maar ook voor jonge professionals met minstens twee jaar ervaring in het veld.

Methodologie en structuur - De mastercursus is gestructureerd in complementaire eenheden die zich bezighouden met planning en marketingbeheer. De focus van de studie van processen en methodologieën voor een effectief testen van marketing- en merkstrategieën in de mode-industrie.

De Pathway biedt studenten traditionele lezingen in de klas en thematische discussies voor het verwerven van gevestigde theorieën en methoden. Verder omvat het laboratorium- en experimentele ontwerpactiviteiten om studenten te betrekken bij zakelijke projecten, workshops, tutorials, case-studies, gebruik van technieken, rollenspellen en omgekeerde mentoring.

De mode-industrie wordt onderzocht als een historisch en cultureel fenomeen, van de ontwikkeling van de stilistische codes van de late 20e eeuw tot de opkomst van de avant-garde stijl van de 21e eeuw. Studenten analyseren opkomende talenten, modeweken, communicatie via het opstellen van papier of het web.

Studenten benaderen modezaken, waaronder productie- en culturele functies, en verkennen de interacties in de mode-industrie. Ze leren een marketingplan op te stellen, het merk te positioneren, promoten en versterken door een identiteit te creëren met een onderscheidende rol in de modemarkt.

Tijdens de module gewijd aan communicatie versterken studenten hun analytische en kritische vaardigheden om een ​​communicatiestrategie te ontwikkelen, terwijl ze in de module voor ontwerpbeheer een benadering verwerven die ontwerp combineert met management en leert hoe deze toe te passen op een marketingstrategie.

De mastercursus wordt afgesloten met de presentatie van een eindproject met een samenvatting van de competenties die studenten tijdens de cursus hebben behaald.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Milan »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
18,900 EUR
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum