Master in Fashion Marketing - van strategie tot branding

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

De Master in Fashion Marketing - van strategie tot branding leidt professionals op die in staat zijn om de nieuwe uitdagingen van een wereld aan te gaan in een snelle en constante evolutie. In het bijzonder behandelt de cursus de studie van de belangrijkste aspecten van modemanagement, de communicatietechnieken - gericht op aspecten van positioneringsstrategieën en merkbeheer - de identiteit en consumentenbehoeften zonder de analyse van digitale media te verwaarlozen.

De cursus is gebaseerd op een creatieve benadering om innovatief denken te ontwikkelen en te experimenteren met nieuwe strategieën in het gebied.

Carrièremogelijkheden - Afgestudeerde studenten kunnen verschillende modesegmenten benaderen: merkbeheer, bedrijfsmarketing, bedrijfsontwikkeling, distributie en detailhandel, evenals advies- en communicatiebureaus.

Master in Fashion Marketing-From Strategy to Branding Milano

Doel - De cursus is bedoeld voor Italiaanse en internationale afgestudeerden in mode, communicatie en marketing, evenals voor jonge professionals met ten minste twee jaar ervaring in het veld.

Methodologie en structuur - De masteropleiding is gestructureerd in complementaire eenheden die betrekking hebben op planning en marketingbeheer. De focus ligt op de studie van processen en methodologieën voor het effectief testen van marketing- en merkstrategieën in de mode-industrie.

De studie Pathway biedt studenten met traditionele hoorcolleges en thematische discussies voor de verwerving van gevestigde theorieën en methoden. Verder omvat het laboratorium- en experimentele ontwerpactiviteiten waarbij studenten worden betrokken bij zakelijke projecten, workshops, tutorials, casestudy's, het gebruik van technieken, rollenspellen en omgekeerd mentorschap.

De mode-industrie wordt onderzocht als een historisch en cultureel fenomeen, van de ontwikkeling van de stilistische codes van de late 20e eeuw tot de opkomst van de avant-garde stijl van de 21e eeuw. Studenten analyseren opkomend talent, modeweken, communicatie door middel van tekenpapier of internet.

Studenten benaderen modebusiness, inclusief productie en culturele kenmerken, en onderzoeken de interacties in de mode-industrie. Ze leren een marketingplan op te stellen, het merk te positioneren, promoten en versterken door een identiteit te creëren met een onderscheidende rol in de modemarkt.

Tijdens de module gewijd aan communicatie versterken studenten hun analytische en kritische vaardigheden om een communicatiestrategie te ontwikkelen, terwijl ze in de module design management een benadering verwerven die design combineert met management en leert hoe ze dit kunnen toepassen op een marketingstrategie.

De mastercursus wordt afgesloten met de presentatie van een eindproject waarin de competenties worden samengevat die studenten tijdens de cursus hebben opgedaan.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder