Master in Fashion Communication Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Veilig studeren

Accademia del Lusso neemt de veiligheid van haar studenten en personeel zeer serieus en houdt zich aan alle voorschriften van de overheid en lokale autoriteiten met betrekking tot de huidige noodsituatie op het gebied van gezondheid. Cursussen worden waar mogelijk persoonlijk gegeven en online (live streaming / on demand) met innovatieve en effectieve methoden van hoge kwaliteit waar nodig.

Bezoek voor meer informatie de website op href = "accademiadellusso.com/en

---

Scholarship-mogelijkheid: beurzen beschikbaar voor de januari 2021-editie van deze cursus! Solliciteer voor 14 december 2020. Neem contact op met Accademia del Lusso voor meer informatie.

Cursus overzicht

De masteropleiding Fashion Communication Management heeft tot doel een professional te ontwikkelen die in staat is om rollen te vervullen die verband houden met communicatie in bedrijven binnen de mode-industrie die merken beheert, of outsourcingbureaus. Studenten leren de vitale activiteiten van deze bedrijven, zoals het opstellen van persberichten en reclamemateriaal, het ontwikkelen en onderhouden van contacten met persdiensten, het onderhouden van public relations en evenementenbeheer. Andere professionele vacatures op dit gebied zijn gespecialiseerde communicatie via media zoals tijdschriften, online portals en televisie, en constante communicatie op basis van speciale evenementen en beroemdheden. De cursus leert studenten om elke fase van een communicatieplan te beheren, evenals om het team van verschillende professionals te managen die deel uitmaken van de communicatiesfeer binnen een modebedrijf.

Carrièremogelijkheden

Fashion Communication Manager, Events Manager, Public Relations Manager, Press Office Manager, Fashion Editor, Strategic Planner, Web Content Curator, Digital Strategist, Fashion & Celebrity Stylist, Research Consultant, Image Consultant.

Enkele vakken die in dit programma worden onderwezen

  • Internationale en modemarkten
  • Luxe marketing en licenties
  • Mode Communicatie & Webmode
  • Antropologie en sociologie van de mode
  • Modejournalistiek en webredactie
  • Styling & schieten
  • Press Office & Public Relations
  • Mode grafisch ontwerp

Stage mogelijkheden

Het Carrière- en Externe Betrekkingen Bureau van Accademia del Lusso is zeer actief in het leggen van contacten met belangrijke sectorbedrijven om studenten de gelegenheid te bieden stage te lopen.

Toelatingseisen

  • Geschikte kennis van het Engels: aangetoond door een formeel certificaat of Skype-taalinterview
  • 3-jarige universitaire opleiding (voor studenten met niet-Italiaanse kwalificaties is het een vereiste om ten minste 15 jaar school- en universitair onderwijs met succes te hebben voltooid)
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The Accademia del Lusso School of Fashion & Design opened in 2005 with the specific objective of providing high-quality education to young people interested in starting a career in the fashion and ... Lees meer

The Accademia del Lusso School of Fashion & Design opened in 2005 with the specific objective of providing high-quality education to young people interested in starting a career in the fashion and design industry or to professionals already working in the sector who wish to improve or update their skills and knowledge. Lees Minder