Master in Facility and Real Estate Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat ga je leren?

Zie je jezelf werkplekken creëren waar werknemers kunnen gedijen? Of een duurzame oplossing bedenken voor de herontwikkeling van een gebouw? Er zijn tal van branches waar je kunt werken met een master in Facility and Real Estate Management. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos! We bereiden je voor op de meest uiteenlopende en uitdagende functies, zodat je kunt floreren in je toekomstige carrière.

De master Facility and Real Estate Management daagt je academisch uit in verschillende disciplines. Onze studenten komen naar voren als de nieuwe generatie FREM-leiders. Afgestudeerden zijn echte 'value enablers' op het gebied van Facility en Real Estate Management. Ze zijn in staat om slimme, duurzame fit-for-use omgevingen en ondersteunende diensten te creëren. Daarnaast houden ze integraal rekening met 'harde' en 'zachte' dienstverlening en hebben ze ook oog voor duurzame oplossingen.

Strategisch facility management

De Strategic Facility Management module gaat over 'Hoe vergroten we de toegevoegde waarde van FREM?' Daarbij behandelen we de volgende aandachtsgebieden, rekening houdend met hoe we kosten kunnen besparen: voorzieningen die aansluiten bij de strategie van de organisatie, 'de perfecte match' tussen vraag en aanbod, integraal beheer, insourcing en outsourcing, coöperatief met de huidige markt, waardegedreven inkopen (best value procurement), kosten besparen en kwaliteit verhogen.

Strategisch gebouwbeheer

De master Facility and Real Estate Management heeft ook een Strategic Building Management-module. We zullen letten op strategische vastgoedplanning. Verder zullen we inzoomen op een specifiek gebouw en de eisen van de gebruikers en de prestaties die het gebouw biedt 'meten'. We zullen de mismatch vergelijken en definiëren en een strategie ontwikkelen om deze te minimaliseren. Uiteindelijk zullen we de strategie vertalen in een tactisch plan.

Strategisch bedrijfsmanagement

In deze module zoomen we in op thema's als (persoonlijk) leiderschap, management, verandermanagement, bedrijfsstrategieën, culturen (binnen een land / bedrijf), structuur, macht en politiek, human resource management en hun impact op primaire en ondersteunende processen. Je leert hoe de (organisatie van) ondersteunende processen op een evenwichtige manier kunnen bijdragen aan organisatiedoelen. Je zult ook je eigen (persoonlijke) leiderschap op een innovatieve en uitdagende manier ontdekken en versterken. Je formuleert een visie op je leiderschapsstijl en presenteert deze aan de groep.

Strategisch vermogensbeheer

Binnen Strategic Asset Management analyseren we de kapitaalmarkt en investeringssector vanuit een breder perspectief. Met het oog op mogelijke risico's onderzoeken we de financiële structuur en prestaties van vastgoedactiva (onder specifieke marktomstandigheden en vastgoedportefeuille). Tegelijkertijd kijken we naar de beoordeling van een woning op basis van markttrends, bedrijfsgegevens, voorspelde rendementen en de waarde van vastgoed. Je leert financiële rapportages op algemeen niveau te analyseren. U leert ook hoe u FREM Planning & Control-procedures op een ethische en professionele manier kunt behandelen en beoordelen.

Academische vaardigheden

Tijdens de Academic Skills-module krijg je alles wat je nodig hebt om je onderzoeksvoorstel en scriptie succesvol af te ronden. Je leert onder andere hoe je plannen en onderzoeksvragen en hypothesen voor een onderzoeksprobleem kunt ontwikkelen. Je raakt bekend met de belangrijkste trends binnen de wetenschapsfilosofie en je onderzoekt verschillende onderzoeksstrategieën en -methoden. Hiermee kunt u het werk van anderen analyseren en evalueren. Je wordt gestimuleerd om een kritische denker te worden die is uitgerust met een goed begrip van technieken voor kwalitatieve en kwantitatieve data-analyse.

Scriptie

Met je scriptie onderscheid je jezelf. Tegelijkertijd verlegt u de grenzen van Facility and Real Estate Management. Als kritische en onafhankelijke denker onderzoek je een hypothese op het gebied van FREM. Je voert een coherent onderzoeksproject uit dat een onderzoeksprobleem oplost. Dit moet worden ondersteund door internationale, academische literatuur. Je scriptie bevat onderzoeksvragen, hypothesen, onderzoeksstrategieën, methoden voor gegevensverzameling en -analyse en projectplanning. Je zult in staat zijn om al je bevindingen te vertalen naar passende conclusies en waardevolle aanbevelingen te doen. Het eindproduct? Uw visitekaartje voor de industrie!

Studiereis Londen

Begin december ga je op studiereis naar onze partneruniversiteit, de University of Greenwich in Londen. Hier volg je een masterclass en workshops. We zullen ook de meest innovatieve ontwikkelings-, facilitaire en vastgoedconcepten in Londen bezoeken. De rondleidingen zullen je zeker veel inspiratie geven. De studiereis is inbegrepen in het collegegeld.

Open dagen

De beste manier om te controleren of onze meester bij u past, is door ons te komen bezoeken - u bent altijd van harte welkom! De open dagen zijn volledig in het Engels en je hebt verschillende mogelijkheden en dagen om van te genieten (online en op de campus). Kijk wat bij jou past en schrijf je gerust in op onze website. We kijken ernaar uit u daar te ontmoeten!

Lukt het niet om naar Nederland te komen, maar wil je nog wel wat meer zien en horen? Onze Linkedin , Facebook , Instagram , Youtube en website hebben een aantal geweldige foto's, video's en onze virtuele tour geeft je ook een voorproefje. Ga op onderzoek uit!

En aarzel natuurlijk niet om contact op te nemen als je een aantal persoonlijke ervaringen van onze internationale studenten wilt horen.

Toelating en selectie

De Master of Facility & Real Estate Management is een geselecteerd instapprogramma waarin we ongeveer 15 studenten per jaar accepteren. De master heeft één intake per jaar, in september.

Aanvragen voor de Master worden het hele jaar door geaccepteerd, maar we adviseren internationale aanvragers die een visum nodig hebben om vóór 1 juni aan te vragen en EU-studenten om vóór 1 juli aan te vragen om ervoor te zorgen dat hun aanvraag tijdig vóór de start kan worden verwerkt van het programma.

Aanvragers hoeven geen aanvraagkosten te betalen en kunnen hun diploma's gratis laten beoordelen door ons Admission Office.

Elke kandidaat moet zich aanmelden via Studielink en de volgende documenten uploaden om in aanmerking te komen voor de selectieprocedure:

  • Een kopie van het diploma en transcript van een 3-jarige / 180 credit relevante bachelor in Facility Management, Real Estate, International Business, Business Administration, Hotel Management, Hospitality Management, Built Environment of een ander gerelateerd vakgebied. (Let op: originelen moeten worden verstrekt vóór de start van het programma).
  • Vaardigheid in het Engels. Aangezien het programma in het Engels wordt afgeleverd, moeten studenten hun Engels aantonen door middel van een IELTS- of TOEFL-certificaat. De Engelse vereisten zijn IELTS 6.0 of TOEFL 550, TOEFL 213 Computergebaseerd, 79-80 IBT of Cambridge Advance-examen of een alternatief certificaat van niveau C1 uitgegeven door de academische secretaris van de universiteit. (Let op: originelen moeten worden verstrekt vóór de start van het programma) (Als u denkt in aanmerking te komen voor een vrijstelling van de Engelse taalvereiste, kunt u dit tijdens het intakegesprek met de jury bespreken).
  • Kopie van uw paspoort.
  • CV
  • Motivatiebrief.

Op basis van de verstrekte informatie maakt de universiteit een eerste beoordeling en plant een persoonlijk interview (indien nodig via webcam) met de jury. Na het interview worden aanvragers gerangschikt op basis van hun academische transcripties, niveau Engels, referenties, motivatiebrief en prestaties tijdens het interview.

Kosten en beurzen

Bezoek onze website voor een overzicht van de kosten van deze master. Let op: er zijn geen beurzen beschikbaar voor deze master.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Hogeschool Zuyd is een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa vijftig bachelor- en master opleidingen, zestien lectoraten en k ... Lees meer

Hogeschool Zuyd is een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa vijftig bachelor- en master opleidingen, zestien lectoraten en kenniskringen, zes expertise centra, 15.000 studenten en 1.750 medewerkers in Heerlen, Maastricht en Sittard behoort Hogeschool Zuyd tot de grote hogescholen van Nederland. Studenten kunnen kiezen uit opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau op het gebied van: Lees Minder