Master in Europese studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Specialisatie: regionaal beleid van de EU


Het programma wordt aangeboden door de leerstoel European Studies (Faculteit Sociale Wetenschappen) van de University of Wroclaw . Het curriculum richt zich op de EU-instellingen, recht, economie en beleid, maar ook op de specifieke kennis met betrekking tot de Europese geopolitiek, management en informatiemaatschappij. In seminars, workshops en discussiesessies zullen studenten problemen analyseren die verband houden met de externe betrekkingen van de EU, de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht, EU-bestuur en meer. Bijzondere nadruk zal worden gelegd op verschillende aspecten van het regionaal beleid van de EU en vaardigheden die verband houden met het beheer van EU-fondsen en -projecten.

Het MA-programma is postdoctoraal, dat vereist dat de kandidaat een BA- of MA-graad heeft op elk gebied. Het programma wordt volledig in het Engels gegeven door experts in hun vakgebied. De cursus duurt twee jaar, gestructureerd in vier semesters, waarvan de eerste loopt van eind september tot half februari, de tweede van begin maart tot eind juni. Om het masterdiploma te behalen, moeten de afgestudeerden 120 ECTS-punten behalen in maximaal vier semesters en een masterscriptie schrijven.

Leer begrijpen hoe de Europese Unie werkt! Kies je pad door een nieuw interdisciplinair programma! Krijg professionele training voor een carrière in diplomatie, internationale instellingen of bedrijven! Studeer in het Engels op een internationale top faculteit voor hoger onderwijs!

Als u uw BA in politieke wetenschappen, Europese studies, internationale betrekkingen, recht, economie, bestuur, geesteswetenschappen, talen of andere gerelateerde studies hebt afgerond, komt u in aanmerking voor deze MA.

Een afgestudeerde van het European Studies-programma is een specialist die bereid is om als professioneel personeelslid te werken bij instellingen van de lokale en nationale overheid, en nationale en internationale culturele en sociale agentschappen, zoals EU-instellingen en andere internationale organisaties. Het European Studies-programma bereidt afgestudeerden voor op werk in openbare en particuliere ondernemingen in Polen en in de hele Europese staat. Het zou ook een beschikbare ervaring zijn voor studenten die hun loopbaanontwikkeling plannen bij instellingen van niet-EU-staten met brede samenwerking met de Europese Unie.


Het project wordt ondersteund door de Europese Commissie en gesubsidieerd in het kader van operationeel programma Human Capital .

Toelatingseisen

  • Gecertificeerde exemplaren van uw bachelordiploma
  • Gecertificeerde kopieën van uw academische records
  • Gecertificeerde kopieën van uw Engelse taalvaardigheid (B2-niveau)
  • Een digitale pasfoto
  • Een kopie van het paspoort
  • Een medisch attest
  • Bevestiging van betaling registratiekosten op de universitaire rekening

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Lees meer

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Lees Minder