Master in Europese Studies - Governance en regulering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De complexe ontwikkeling van de Europese Unie heeft de behoefte aan uitgebreide expertise op het gebied van Europese aangelegenheden vergroot, evenals de bronnen en effecten van integratie op alle overheidsniveaus en in de particuliere sector. ZEI's Master in European Studies - Governance and Regulation bereidt studenten voor op een internationale carrière bij EU-instellingen, internationale organisaties, nationale overheden, NGO's en wereldwijde bedrijven.

Het programma onderzoekt de implicaties van EU-governance voor de EU en voor haar lidstaten en andere belanghebbenden. Het programma introduceert ook ZEI-studenten in de basistheorieën en methoden van economische integratie en economisch en monetair bestuur in de EU.

115722_BFC_2984_a.jpg

Politieke beslissingen en wetgevingshandelingen in de EU genereren voortdurend nieuwe regelgevingskaders. De regulering van netwerkindustrieën (elektronische communicatie, energie, logistiek) en van de financiële sector worden onderwezen en geanalyseerd in het kader van het masterprogramma van ZEI. De wisselwerking tussen bestuur en regelgeving vormt de realiteit van vandaag in de Europese Unie. Het Engelstalige postgraduate masterprogramma van ZEI is een op onderzoek gebaseerd antwoord op deze ontwikkeling. Het stelt Europese en niet-Europese jonge professionals in staat om experts te worden in de wisselwerking tussen politieke, juridische en economische aspecten die het leven van vandaag in de Europese Unie vormen, evenals de betrekkingen van de EU met andere delen van de wereld.

130725_DSC_0165JPG.jpg

foto met dank aan het Centre for European Integration Studies (ZEI)

Toelating

Vereisten

  • Een bovengemiddelde en voltooide, carrière-kwalificerende hoger onderwijs graad (minimale bachelor) met minstens 180 studiepunten (CP's) volgens het ECTS-systeem.
  • Bewijs van zeer goede mondelinge en schriftelijke Engelse vaardigheden.
  • Relevante werkervaring van 1 tot 2 jaar (studenten die in hun bachelorstudie 240 ECTS-punten hebben behaald, hebben 1 jaar nodig, studenten die 180 ECTS-punten hebben behaald, hebben 2 jaar werkervaring nodig).Faculteit

De faculteit van het programma bestaat uit gerenommeerde academici en praktijkmensen uit verschillende Europese landen. Toonaangevende experts in Europese integratiestudies en de internationale wetenschappelijke gemeenschap bereiden studenten voor op een carrière in Europese instellingen, het bedrijfsleven of de politiek. ZEI-studenten krijgen onderwijsstandaarden van de hoogste kwaliteit en profiteren van een verrijkende diversiteit aan methodologische benaderingen.

115723_BFC_2914_a.jpg

Elk jaar ontwikkelen maximaal 32 ZEI-studenten hun opwindende internationale carrièremogelijkheden op basis van de diepgaande en interdisciplinaire kennis die het masterprogramma van ZEI biedt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Center for European Integration Studies (ZEI) provides future oriented research on unresolved issues of European integration and the global role of Europe. The work of ZEI - basically in the field ... Lees meer

The Center for European Integration Studies (ZEI) provides future oriented research on unresolved issues of European integration and the global role of Europe. The work of ZEI - basically in the fields of political science and law - is applied and linked with innovative knowledge transfer. Currently, ZEI research covers two research areas: Lees Minder