Master in European Urban Studies (EU)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in European Urban Studies (EUS)

Het masterprogramma "European Urban Studies" (EUS) behandelt de huidige uitdagingen van steden in Europa. Het wordt gemotiveerd door het algemene inzicht in de betekenis van steden voor vooruitgang in Europa. Steden zijn de plaats voor concrete oplossingen voor problemen uit alle gebieden van het dagelijks leven en de plaats voor duurzame democratie. Het EUS-programma besteedt daarom speciale aandacht aan kwesties als sociale cohesie, stedelijke huisvesting, culturele diversiteit, duurzame planning en mobiliteit. Het werkt met een goed begrip van stedelijke planning dat competenties combineert uit de disciplines stadsplanning, stedelijke sociologie, stedenbouw, landschap en ruimtelijke planning. Het biedt een transdisciplinaire en alomvattende aanpak voor het bestuderen van de ontwikkeling van Europese steden.

Het curriculum van de eerste twee semesters is een combinatie van thematische en theoretisch georiënteerde seminars en lezingen, een taalcursus, een onderzoekopleiding en een studieproject, die studenten in het algemeen geleidelijk zullen voorbereiden op het onderzoeksproject in het derde semester en het schrijven van hun Masterproef in het vierde semester. Modules zoals Europese steden, stedelijke sociologie en stedelijke en landschapsplanning zullen studenten vertrouwd maken met verschillende theoretische en thematische gezichtspunten en hen in staat stellen hun individuele interesses op het gebied van stadsstudies te ontwikkelen. In twee seminars zal speciale aandacht worden besteed aan onderzoeksmethodologie, strategieën en ontwerp, uitmondend in een individueel onderzoeksexposé. De voorbereiding van het onderzoeksvoorstel wordt ook ondersteund door het studieproject in het tweede semester. Dit vergelijkende project met een geïntegreerde onderzoekstraining zal worden uitgevoerd in samenwerking met een Europese partneruniversiteit. Binnen het onderzoeksproject zal een exemplarisch onderzoeksproces worden uitgevoerd. Studenten leren hoe ze een onderzoeksproject moeten plannen, organiseren en uitvoeren, gaande van de ontwikkeling van een onderzoeksvraag tot de documentatie en presentatie van een onderzoeksproject.

Centraal in de opleiding staat het onderzoeksproject in Europa. Het onderwerp van het project is ontwikkeld door de student zelf tijdens de eerste twee semesters. Het zal worden uitgevoerd onder begeleiding van de professoren in het geschikte studiegebied tijdens het derde semester aan een partneruniversiteit of een onderzoeksinstituut in het buitenland. Het onderzoeksproject in het buitenland zal vergezeld gaan van een virtueel projectbegeleidingsseminar. Het semester in het buitenland biedt uitstekende mogelijkheden om onderzoek te doen in een nieuwe omgeving en om internationale netwerken op te bouwen. Het resultaat van het onderzoeksproject zal worden gepresenteerd in een colloquium en in de vorm van een onderzoeksartikel of -rapport. Verder kunnen de resultaten van de case-study bijdragen aan de masterproef en later ook dienen als voorbereiding op een doctoraat.

Doel

Het masterprogramma "European Urban Studies" richt zich op het opleiden van onderzoekers op het gebied van stadsstudies. Het biedt kennis en academische vaardigheden om te analyseren, onderzoeken en plannen voor studenten die een professionele carrière willen starten in stedelijke planning, onderzoek en academische instellingen en op het bredere gebied van het maatschappelijk middenveld. Het lesprogramma wil zich voorbereiden op zelf-georganiseerde onderzoeksprojecten en daarmee ook op verdere studies (PhD).

Doelgroep

Afgestudeerden van architectuur, landschapsplanning, regionale / ruimtelijke planning, aardrijkskunde, sociale, politieke en culturele wetenschappen, Europese studies en alle gerelateerde disciplines

Handelsmerk

  • Internationaliteit (lezingen en seminars in het Engels; wereldwijde onderzoekscontacten)

  • Interdisciplinariteit (integratie van stedelijke planning, stedenbouw, stedelijke sociologie, ruimtelijke planning, landschapsplanning)

  • Research-georiënteerde

Looptijd

Vier semesters, waarvan de derde een semester in het buitenland is (onderzoeksprojecten)

Mate

Master of Science (M. Sc.)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Bauhaus-Universität Weimar is an international research university that is committed to the idea of Bauhaus and therefore has a traditionally international orientation. Its aspiration is to combin ... Lees meer

The Bauhaus-Universität Weimar is an international research university that is committed to the idea of Bauhaus and therefore has a traditionally international orientation. Its aspiration is to combine arts with sciences and technics which leads us to run a path that is unique in Germany. The aspiration for internationalization is no empty phrase but an integrative component of our self-understanding and the orientation. Lees Minder