Master in European Union Law and Governance (dubbel diplomaprogramma met universiteit van Bordeaux, Frankrijk)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het programma European Union Law and Governance (EULAWG) bereidt studenten voor op het werken in verschillende juridische praktijken op het gebied van Europees recht en beleid. Het is bedoeld om de vaardigheden van toekomstige beroepsbeoefenaren in de EU-wetgeving en het bestuur van conceptueel denken te ontwikkelen, de problemen van de EU-regelgeving voor regelgeving vast te stellen, evenals de tendensen voor de ontwikkeling van EU-wetgeving en EU-beleid en gemotiveerde oplossingen voor te stellen voor diverse problemen bij de implementatie van EU-wetgeving. wetgeving en van het EU-bestuur. Vanwege de mobiliteit van leraren, wordt dit programma alleen in de full-time vorm aangeboden.

Samen uitgevoerd door Mykolas Romeris University (Vilnius, Litouwen) en Universiteit van Bordeaux (Bordeaux, Frankrijk). De lezingen worden gegeven door specialisten uit Frankrijk, Litouwen en andere landen door advocaten en economen, academici en professionals.

Internationale mobiliteitsmogelijkheden

Studenten kunnen deelnemen aan het ERASMUS mobiliteitsprogramma dat de mogelijkheid biedt om 1 of 2 semesters aan een universiteit in het buitenland te studeren en stage te lopen in een ander land.

Carriere vooruitzichten

Na het afronden van de masteropleiding, kan men werken in internationale advocatenkantoren van overheidsinstellingen, internationale organisaties, instellingen van de Europese Unie, ook als rechters van rechtbanken (eerste aanleg rechtbanken, beroepshoven, rechtbanken van de laatste aanleg), ook praktijk in privé ondernemingen, lobby's en bar.

Toelatingseisen

Bachelor of law of een gelijkwaardige eerste universitaire graad met een minimale studieduur van 3 jaar (Master 1 voor Franse aanvragers).

Engelse taalvaardigheid - het niveau niet lager dan B2 (volgens het door de Raad van Europa goedgekeurde gemeenschappelijk referentiekader voor taal). Verre taaltest Engels wordt georganiseerd voor diegenen die geen IELTS- of TOEFL-certificaten bezitten.

Aanvraagprocedure en vereiste documenten

Volg 4 stappen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in op apply.mruni.eu
 2. Upload vereiste documenten
 3. Beveilig uw registratie door de aanvraagkosten te betalen
 4. Dien uw aanvraag in

Vereiste documenten:

 1. Educatieve documenten
  1. Voor bachelorstudenten die op zoek zijn naar een diploma: een gewaarmerkte kopie van het diploma van het secundair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs met het transcript van academische archieven. Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
  2. Opmerking: Aanvullende educatieve documenten (zoals de resultaten van staatsexamens of pre-universitair onderwijs) kunnen vereist zijn in het land waar de aanvrager woonachtig is .
  3. Voor Masters die op zoek zijn naar een graad: gewaarmerkte echte kopieën van universitair transcript en diploma (een kandidaat moet een universitair bachelordiploma of een gelijkwaardig eerste universitair diploma hebben met een studieduur van minimaal 3 jaar). Documenten moeten officieel in het Litouws of het Engels worden vertaald.
 2. Document dat de resultaten van de Engelse taalvaardigheid aantoont.
  1. Voor bachelorzoekende studenten: minimaal niveau B1; beoordelingen van Engelse taalvaardigheidscertificaten gelijk aan niveau B1: TOEFL-paper 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, PTE-niveau
  2. Voor studenten die op masterdiploma hebben gestudeerd: minimaal niveau B2, beoordelingen van taalvaardigheidscertificaten voor het Engels, gelijk aan niveau B2: TOEFL-paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5,5-6,0.
  3. Opmerking: als u geen IELTS of TOEFL hebt, bestaat de mogelijkheid om de online taaltest op Engels te volgen, georganiseerd door de universiteit. U zou deze optie moeten kiezen bij het invullen van de applicatie. Er is geen extra vergoeding voor deze test.
 3. Paspoort kopie
 4. Pasfoto
 5. Notariële sponsorbrief van ouders / sponsors en de brief van een bank over hun financiële mogelijkheden (met inkomens van de laatste 3 maanden).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Lees meer

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Lees Minder