Master in Engelse Studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Hoe is Engels een wereldtaal geworden?

In de masteropleiding English Studies aan de University of Helsinki , ontwikkel je je expertise op gebieden die vaak worden gescheiden in andere programma's: Engelse taal en taalkunde, literatuur in het Engels en Engels. Je kunt cursussen volgen op alle drie de gebieden of je gewoon concentreren op een daarvan. Elk academiejaar worden maximaal 25 keuzevakken aangeboden, evenals onderzoeksseminars die je ondersteunen bij het schrijven van je masterproef. Je kunt ook modules van andere programma's aan de Faculteit der Letteren combineren, bijvoorbeeld Digital Humanities and Literary Studies.

Aan het studeren

De masteropleiding in Engels Studies biedt een breed scala aan cursussen in de Engelse taalkunde, literaturen in het Engels en het onderwijs van het Engels. Je kunt cursussen volgen op alle drie de gebieden of je gewoon concentreren op een daarvan. Tijdens je masterstudie kun je:

 • Ontwikkel je expertise in taal- of literaire studies
 • Versterk uw begrip van theoretische benaderingen en onderzoeksmethoden binnen Engelse Studies
 • Versterk uw taalvaardigheden, academische schrijfvaardigheden en presentatievaardigheden
 • Deelnemen aan onderzoeksprojecten
 • Neem deel aan het masterproefseminarie, waarin je je scriptie schrijft

Waarom Engelse studies?

De masteropleiding in Engelse studies helpt je bij het ontwikkelen van je expertise op gebieden die vaak gescheiden zijn in andere programma's : Engelse taal en taalkunde, literatuur in het Engels en Engels. Door in een stimulerende omgeving met ervaren onderzoekers en docenten te werken, ontwikkel je ook vaardigheden in het werkleven, zoals presentatievaardigheden, zelfstandig en groepswerk en projectmanagement.

Een MA in Engels Studies bereidt je voor op een verscheidenheid aan banen, en onze afgestudeerden zijn succesvol in het vinden van werk. In combinatie met verplichte pedagogische studies, kwalificeert de master in Engelse studies u om een taalleraar te zijn. Als alternatief kunt u werk vinden in media of publishing, zakelijke of internationale organisaties. Engels wordt wereldwijd gebruikt als de taal van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven en toerisme, en experts in het Engels zijn vereist op al deze gebieden.

Structuur en inhoud

De omvang van de masteropleiding is 120 studiepunten (ECTS). Met voltijdstudies voltooi je de master in twee jaar. De graad bevat de volgende studies:

 • Geavanceerde studies in het vakgebied (75-120 studiepunten)
 • Cursussen of modules van andere programma's (0–45 studiepunten)

Tijdens je masterstudie richt je je voornamelijk op je specialisatie, het verdiepen van je kennis door middel van cursussen en het schrijven van je masterproef. Afhankelijk van uw interesses kunt u ook keuzevakken en andere ondersteunende studies opnemen.

Om je te helpen je studies systematisch af te ronden, stel je aan het begin van je masterstudies een persoonlijk studieplan (PSP) op, met ondersteuning van de programmamedewerkers en studentendiensten.

Je kunt ook een deel van je studie in het buitenland voltooien door deel te nemen aan een studentenuitwisselingsprogramma.

De voertaal en de taal van opdrachten is Engels.

Cursussen en onderwijs

De masteropleiding in Engels Studies biedt een breed scala aan cursussen in de Engelse taalkunde, literaturen in het Engels en het onderwijs van het Engels . Je kunt cursussen volgen op alle drie de gebieden of je gewoon concentreren op een daarvan. We bieden maximaal 25 keuzevakken per academiejaar, evenals onderzoeksseminars die je ondersteunen bij het schrijven van je masterproef. Je kunt ook Engelse studies combineren met modules van andere programma's in de Faculteit der Letteren, bijvoorbeeld de masteropleiding Linguïstische Diversiteit en Digital Humanities of de masteropleiding Literaire Studies.

In taalcursussen leer je over de structuur en het gebruik van Engels, taalverandering, sociolinguïstiek, discoursstudies en corpuslinguïstiek. In literatuurcursussen bestudeer je de verschillende literaturen in het Engels vanuit verhalende, cognitieve, postkoloniale en ecocritische perspectieven. Cursussen toegepaste taalkunde zijn speciaal op maat gemaakt voor toekomstige taalleraren.

Als student Engels studeer je colleges maar werk je ook samen met andere studenten, deels in digitale leeromgevingen. Om uw leervoortgang te beoordelen, worden verschillende methoden gebruikt, waaronder examens, essays, leerdagboeken en groepsprojecten. In Engelse Studies oefen je ook je spraak- en presentatievaardigheden.

Masterproef

Het masterprogramma culmineert in het schrijven van de masterproef, een onafhankelijke wetenschappelijke studie . Het doel van de masterproef is het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van onderzoek. De belangrijkste hiervan zijn de mogelijkheid om voort te bouwen op eerder onderzoek, relevante onderzoeksproblemen te definiëren en onafhankelijk verkregen gegevens te analyseren en te rapporteren.

In Engelse studies schrijf je je scriptie in het Engels.

Het masterproefproces ontwikkelt vaardigheden op de volgende gebieden:

 • Het definiëren van uw gekozen onderzoeksprobleem in de context van eerder onderzoek in het veld
 • Zelfstandig informatie vinden en deze informatie kritisch beoordelen
 • De theorieën en onderzoeksmethoden beheersen die nodig zijn voor uw werk
 • Gegevens analyseren
 • Uw resultaten communiceren in een duidelijk en logisch formaat dat geschikt is voor het publiek

Gezien de omvang en complexiteit ervan, zal de masterproef je ook helpen bij het ontwikkelen van onderzoeks- en projectmanagementvaardigheden die nuttig kunnen zijn in verschillende beroepen.

Internationale reikwijdte en samenwerking

Tijdens je studie kun je op vele manieren deelnemen aan internationale activiteiten, waaronder een uitwisselingsperiode aan een andere universiteit. Als je tijdens je BA-studie geen internationale studentenuitwisseling hebt gehad, kun je dit doen tijdens je studie voor je master.

Tijdens de uitwisseling voltooi je een deel van je studie aan een buitenlandse universiteit. Een goed geplande en goed getimede studentenuitwisseling biedt je de mogelijkheid om de graad diverser te maken en stelt je in staat om nieuwe perspectieven op je eigen studies te ontdekken.

U kunt een uitwisselingsbezoek volgen, hetzij via een uitwisselingsprogramma of onafhankelijk. Alle uitwisselingsprogramma's omvatten een beurs of een beurs; het bedrag hangt af van het programma, de duur van het uitwisselingsbezoek en het doelland. Als u zelfstandig een uitwisselingsbezoek hebt geregeld, kunt u een reisbeurs aanvragen.

Je kunt ook deelnemen aan internationale activiteiten aan de University of Helsinki . Je kunt bijvoorbeeld dienen als peer tutor voor uitwisselingsstudenten. De Faculteit der Letteren en de Afdeling Talen hebben veel docenten en onderzoekers die een internationale achtergrond hebben en dus een internationaal perspectief op je studie brengen.

Studenten en studentenleven

Het studentenleven en vooral de cultuur van de studentenorganisatie is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Ook aan de University of Helsinki is de studentengemeenschap zeer actief. Meer dan 250 studentenorganisaties zijn actief binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY) , variërend van faculteits- en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten omvatten jubileumvieringen, academische dinerpartijen, culturele evenementen, bijeenkomsten en excursies.

Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenwoningen, basisgezondheidszorg, sportfaciliteiten en maaltijden voor studenten. U krijgt ook tal van kortingen, bijvoorbeeld op kosten voor het openbaar vervoer in het hele land.

Carrière

De masteropleiding in Engelse studies bereidt je voor op verschillende banen en onze afgestudeerden zijn succesvol in het vinden van werk. In combinatie met verplichte pedagogische studies, kwalificeert de master's degree in Engels Studies u om een taalleraar te zijn. Als alternatief kunt u werk vinden in de media of in publicaties, bedrijven of internationale organisaties. Engels wordt wereldwijd gebruikt als de taal van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven en toerisme, en experts in het Engels zijn vereist op al deze gebieden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder