Master in Electric Power Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De wereldwijde vraag naar betaalbare en duurzame hulpbronnen heeft geleid tot een grote behoefte aan elektrotechnici en onderzoekers om elektriciteit te leveren en nieuwe slimme oplossingen te bouwen die een duurzamer energiebeheer mogelijk maken. Dit programma is bedoeld voor diegenen onder u die zouden willen werken op het gebied van componenten, systemen en / of management binnen elektrische energietechniek.

142264_pexels-photo-157827.jpeg

Electric Power Engineering bij KTH

De masteropleiding Electric Power Engineering omvat de volgende gebieden:

 • modellering van elektrotechnische apparatuur
 • vermogenselektronica
 • elektrische machines
 • werking en controle van het voedingssysteem
 • energiesysteemplanning en elektriciteitsmarkten
 • beheer in energiesystemen

Dit programma stelt studenten in staat om een uitgebreid begrip van het vakgebied te ontwikkelen, met specialisatie in een of meer van de gebieden. Dit biedt een solide basis om een professionele rol in de industrie of de academische wereld te beginnen.

Dit is een tweejarig programma (120 ECTS-credits) dat in het Engels wordt gegeven. Afgestudeerden krijgen de graad van Master of Science. Het programma wordt voornamelijk gegeven op de KTH Campus in Stockholm door de School of Electrical Engineering and Computer Science (bij KTH ).

Jaar 1

In het eerste jaar is het programma gericht op het verschaffen van een gedegen kennis van het domein van de elektrische energietechniek als geheel. Het programma start in het eerste halfjaar met basisvakken in het gebied, vakken die de basis vormen voor verdere specialisaties later in het programma. Het eerste jaar omvat ook aanvullende technologiecursussen die ecologische, maatschappelijke en filosofische perspectieven bieden voor elektrische energietechniek.

Jaar 2

Het tweede jaar (en ook het einde van het eerste jaar) staat in het teken van specialisatie binnen het vakgebied. Het programma biedt een breed scala aan cursussen over verschillende onderwerpen op het gebied van elektrotechnisch ontwerp, conversie van elektrische energie (bijvoorbeeld motoren en generatoren), ontwerp van energiesystemen en besturing van energiesystemen. Het tweede jaar omvat een verplichte projectcursus en het afstudeerproject.

Master's degree project

Het afstudeerproject komt overeen met een voltijdstudie van vijf maanden en wordt gedaan in de laatste periode van de studies. Het kan overal ter wereld aan de universiteit of in de industrie worden uitgevoerd. Opleidingsprojecten aan de universiteit maken deel uit van lopend onderzoek en bieden de mogelijkheid om nauwe contacten op te bouwen met een onderzoeksgroep. Projecten in samenwerking met industriële partners hebben vaak betrekking op onderzoek en ontwikkeling. Het project moet schriftelijk worden gepresenteerd, zoals de masterproef, en ook mondeling in een seminarie.

Behandelde onderwerpen

Modellering van elektrotechnische apparatuur, vermogenselektronica, elektrische machines, werking en besturing van energiesystemen, planning van energiesystemen en elektriciteitsmarkten, en beheer van energiesystemen.

Carrière

KTH en Zweden lopen al decennialang voorop bij de vooruitgang in netsystemen, technologieën voor stroomcomponenten en automatiseringsoplossingen. Deze gebieden hebben constant behoefte aan frisse ideeën en nieuwe ingenieurs. Er is lange tijd een brede selectie van carrièremogelijkheden over de hele wereld voor elektrotechnici.

Dit programma is ontworpen om de sterke banden van KTH met onderzoeks- en industrieleiders zoals ABB, Vattenfall, Ellevio, Bombardier en het European Institute of Innovation and Technology te benutten, en biedt studenten een uitstekende gelegenheid om hun kennis toe te passen in praktische, industriële toepassingen.

Na het afstuderen

Elektriciteitsbedrijven en productie: netwerkplanning, marktanalyse; Hernieuwbare energiesector: netwerkanalyse, ontwerp van stroomcomponenten; Transportsector: ontwerp en ontwikkeling van elektrische voertuigen, aandrijflijn en vermogen; Maakindustrie: ontwerp en ontwikkeling van componenten en systemen. Consultant Work of PhD studies zijn mogelijke carrières voor alle bovenstaande gebieden.

" KTH staat al bijna een decennium in de top 20 van universiteiten ter wereld voor elektrotechniek. De ranglijst geeft je een idee van de kwaliteit van het onderwijs dat hier wordt aangeboden. Dit was een van de belangrijkste redenen waarom ik voor KTH heb gekozen."

Dhiyanesh uit India

Duurzame ontwikkeling

Afgestudeerden van KTH hebben de kennis en tools om de samenleving in een duurzamere richting te brengen, aangezien duurzame ontwikkeling een integraal onderdeel is van alle programma's. De drie belangrijkste duurzame ontwikkelingsdoelen die worden aangepakt door de masteropleiding Electric Power Engineering zijn:

 • 7 Betaalbare en schone energie
 • 9 Industrie, innovatie en infrastructuur
 • 11 Duurzame steden en gemeenschappen

Elektriciteit is een van de belangrijkste gebieden om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Een illustratie hiervan is dat een vermindering van de uitstoot en het energieverbruik vaak leidt tot meer vraag naar en meer gebruik van elektrische stroom, typisch bij het overschakelen van fossiele naar elektrische stroom. De elektrotechnisch ingenieur zal zich waarschijnlijk concentreren op doelen 7 en 9 en als een enabler bij het bereiken van bijna alle andere doelen.

Van deze andere doelen is infrastructuur, en in het bijzonder energiesystemen, ook een zeer interessant gebied, omdat het in sommige delen van de wereld verouderd is en in andere moet worden versterkt. In beide gevallen worden innovatie en ontwikkeling erg belangrijk, voornamelijk om onze middelen zo efficiënt mogelijk te gebruiken en tegelijkertijd nieuwe productie- en consumptiepatronen te ondersteunen.

Faculteit en onderzoek

Het programma in Electric Power Engineering wordt gegeven door de School of Electrical Engineering and Computer Science aan KTH . Het vakgebied Elektrotechniek bij KTH staat momenteel op de 19e plaats in de wereld door QS. Faculteit van de afdeling Electric Power and Energy Systems en Electromagnetic Engineering zijn de belangrijkste docenten binnen dit programma.

Voor de docenten in het programma is onderzoek de hoofdactiviteit, en het onderzoek wordt meestal samen met het bedrijfsleven uitgevoerd. Het aantal docenten en onderzoekers is groter dan het aantal toegelaten studenten tot de opleiding, wat resulteert in een zeer goed contact tussen studenten en docenten / onderzoekers en het bedrijfsleven.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet je een bachelordiploma hebben behaald, de Engelse taal beheersen en voldoen aan de opleidingsspecifieke eisen.

Bachelor diploma

Een bachelordiploma, gelijk aan een Zweeds bachelordiploma, of gelijkwaardige academische kwalificaties van een internationaal erkende universiteit, is vereist. Studenten die langere technische opleidingen volgen en cursussen hebben afgerond die gelijkwaardig zijn aan een bachelordiploma, worden geval per geval bekeken.

Studenten in hun laatste jaar van een undergraduate-studie kunnen zich aanmelden en, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke acceptatie ontvangen. Deze aanvragers moeten een schriftelijke verklaring bijvoegen volgens de instructies van University Admissions. Studenten in het laatste jaar van een undergraduate-studie aan een Zweedse universiteit hoeven geen schriftelijke verklaring te overleggen om, indien gekwalificeerd, een voorwaardelijke toelating te krijgen. Wel moeten ze voor 1 februari 150 ECTS-studiepunten van de bacheloropleiding hebben behaald.

Kennis van het Engels

Engelse taalvaardigheid gelijk aan (de Zweedse middelbare school) Engelse cursus B / 6 is vereist. Aan de eis kan worden voldaan door een resultaat dat gelijk is aan of hoger is dan die vermeld in de volgende internationaal erkende Engelse tests:

 • TOEFL Op papier gebaseerd: score van 4,5 (schaal 1-6) in schriftelijke test, een totaalscore van 575.
 • TOEFL ITP wordt niet geaccepteerd.
 • TOEFL iBT internet: Score van 20 (schaal 0-30) in schriftelijke test, een totale score van 90
 • IELTS Academic / IELTS UKVI: een minimum algemeen cijfer van 6,5, met geen sectie lager dan 5,5
 • Cambridge ESOL: Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate in Advanced English of Cambridge English: Proficiency (CPE) (Certificate of Proficiency in English)
 • Michigan English Language Assessment Battery (MELAB): Minimale score van 90
 • De universiteit van Michigan, ECPE (examen voor het certificaat van bekwaamheid in het Engels)
 • Pearson PTE Academic: Score of 62 (writing 61)

Aan de taalvereiste kan ook worden voldaan door eerdere universitaire studies en studies op de middelbare school. Meer informatie over erkende Engelse tests, eerdere studies en vereiste documenten wordt verstrekt door University Admissions.

Specifieke eisen voor de masteropleiding Electric Power Engineering

Een bachelordiploma of gelijkwaardig, overeenkomend met 180 ECTS-studiepunten, met vakken in

 • Elektrotechniek (inclusief driefasige elektrische circuits en / of elektrische machines) gelijk aan 60 ECTS-credits
 • Wiskunde (inclusief calculus, algebra, waarschijnlijkheidstheorie en basistheorie) gelijk aan ten minste 30 ECTS-credits.

Cursussen in optimalisatie, numerieke analyse, thermodynamica en statistische fysica worden aanbevolen.

Inschrijvingsdocumenten

Uw aanvraag is niet compleet zonder de vereiste ondersteunende documentatie. De volgende algemene en programmaspecifieke documenten moeten daarom in de aangegeven volgorde bij de aanvraag worden gevoegd:

Algemene documenten

 • Certificaten en diploma's van eerdere universitaire studies
 • Afschrift van voltooide vakken en cijfers die zijn opgenomen in je diploma
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een kopie van uw paspoort inclusief persoonlijke gegevens en foto of andere identificatiedocumenten

Specifieke documenten voor de masteropleiding Electric Power Engineering

 • Motivatiebrief. Een brief waarin wordt uitgelegd waarom u geïnteresseerd bent in dit programma.
 • Twee aanbevelingsbrieven (in het Engels).
 • Werkervaring met relevantie voor het onderwerp / vakgebied van de opleiding.
 • Curriculum vitae
 • Samenvatting *

* Om uw aanvraag als voltooid te kunnen beschouwen, moet u het online overzichtsformulier invullen. Als u geen samenvattingsblad toevoegt, kan dit uw evaluatiescore negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat u alle vereiste informatie invult voordat u het formulier verzendt.

Als u vragen heeft over het overzichtsblad, neem dan rechtstreeks contact op met het programma.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical univer ... Lees meer

KTH Royal Institute of Technology has served as one of Europe’s key centres of innovation and intellectual talent for almost two hundred years. Recognized as Sweden’s most prestigious technical university, KTH is also the country’s oldest and largest. With over 12,000 students and an international reputation for excellence, the university continues to nurture the world’s brightest minds, helping to shape the future. Lees Minder