Master in Economie | Bedrijfsbeheer

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Beslissers en ondernemers worden meer dan ooit geconfronteerd met eisen die niet langer alleen met de klassieke zakelijke functionele gebieden kunnen worden opgelost. De traditionele managementopleiding bereikt daarom zijn grenzen, evenals de beoordeling van de befaamde Canadese managementtheoreticus Henry Mintzberg en de Jeffrey-paprika van de Stanford-econoom. Dus ironisch genoeg betreurt "The Economist" in zijn editie van 2010: "De teloorgang van de MBA wil de toevoer van bullshit aan de bron afsnijden.", P. 122.

107839_150923_unbenannt_2473.jpg

Maar hoe nu? Voor de nieuwe uitdagingen - ongeacht onvermijdelijke crises - zijn uitbreidingen op het gebied van communicatie, cultuur en politieke wetenschappen onweerstaanbaar: mediseringen met een "CEO branding" en de nationale culturele coördinatie van "product, equity en employer branding" behoren ook tot de Uitdagingen van topbeslissers van vandaag, zoals omgaan met politieke netwerken, ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en deregulering, privatiseringen en publiek-private partnerschappen.

De ZU reageerde in 2003 op deze uitdagingen door een onderzoeksgericht, ondernemend generalistisch onderwijs dat nieuw was voor Duitse normen. De nieuwigheid ligt in de combinatie van business en economie met culturele, communicatie- en mediastudies en aspecten van politieke en bestuurlijke wetenschappen. Dat is ook de reden waarom we van student heterogeniteit genieten.

Een twijfelachtig programma voor de economie. We hadden al genoeg antwoorden.

De professoren zouden dit het beste moeten weten: wat zijn de belangrijkste acht vragen waarmee het departement van economie te maken heeft?

Duurzame organisaties Hoe zien toekomstige organisaties eruit - na jaren van permanente reorganisatie? Verbonden of familiaal?

Wereldwijde kapitaalmarkten Hoe zien de nieuwe financiële marktinstellingen eruit? Hoe kunnen ze goed worden gereguleerd?

Ondernemerschap Hoe zou een 21e-eeuws ondernemerschap eruit kunnen zien? Wat kenmerkt de volgende bedrijfsmodellen van het sociale, het culturele, het politieke?

Familiebedrijf Hoe ziet een speciaal bedrijfsmanagement eruit voor familiebedrijven? Hoe communiceer je, organiseer je, financier je, groei en hoe falen ze?

Management van innovatie en technologie Hoe het beheer van buitenlandse creativiteit beheren? Welke "sociale innovaties" hebben we nodig voor technologische ontwikkelingen?

107841_150930_unbenannt_3122.jpg

Marketing en markten Zijn markten gemoraliseerd of irritant "groen" en "blauw"? Vormen de gedrags- en neuro-economische analyses een duurzaam verklaringsparadigma?

Mobiliteits- en waardenetwerken Welke vervoersmodi en -modellen zijn efficiënt, milieuvriendelijk en sociaal aanvaardbaar? Hoe zou de toekomst van de wereldwijde productie eruit kunnen zien?

De toekomst van het maatschappelijk middenveld Hoe zullen de taken tussen de markt, de staat en het bedrijf in de toekomst worden verdeeld? Hoe belangrijk zijn sociale ondernemingen?

108035_646_ZU_Zehn_9050-min.jpg108040_150930_unbenannt_3122-min.jpg108041_Bodensee1-min.jpg108042_seecampus-003-min.jpg108043_IMG_0059-min.JPG108044_14524516_949018905231374_6513041131058687100_o-min.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, ec ... Lees meer

The major ques­tions that we are fac­ing - both at pre­sent and in the fu­ture - are too com­plex and in­ter­linked to allow for a uni­di­men­sional an­swer. The in­creas­ing so­cial, po­lit­i­cal, eco­nomic, cul­tural, eco­log­i­cal, and me­dial in­ter­link­ing of our world re­quires a place of com­mon dis­course. Lees Minder