Master in Ecology Futures

Algemeen

Beschrijving van opleiding

We leven in een tijd van ecologische rampen, waarin de realiteit van de ineenstorting van het milieu hun impact op de samenleving begint te onthullen. Kunstenaars en ontwerpers hebben een grote taak om het verhaal rond ecologische degradatie te identificeren, te bekritiseren en vorm te geven. Dit is waar de ecologie-toekomst in het spel komt.

De masteropleiding Ecology Futures richt zich op hoe kunst en design kunnen helpen bij het definiëren en veranderen van het verhaal rond het antropocentrische wereldbeeld van vandaag. Door artistiek onderzoek geworteld in wetenschappelijke methodologieën, worden studenten uitgedaagd om hun eigen positie te ontwikkelen, zowel theoretisch als praktisch. Onze studenten worden uitgenodigd om alternatieve realiteiten te verkennen vanuit een standpunt dat geworteld is in de kennis van lagen van complexiteit, waarbij overdreven vereenvoudiging van feiten en eenzijdige benaderingen worden vermeden. Deze master promoot een tactiek gebaseerd op DIY / DIT-principes die studenten ondersteunen om onafhankelijke professionals te worden die inventief zijn en in staat zijn om nieuwe benaderingen tussen disciplines te ontwikkelen.

Het Master Institute of Visual Cultures

Het Master Institute of Visual Cultures (MIVC) is onderdeel van de St. Joost School of Fine Art & Design, onderdeel van de Avans Hogeschool. Alle masteropleidingen van het MIVC zijn ondergebracht op één campuslocatie, dichtbij het hart van de stad 's-Hertogenbosch.

Toelatingseisen

Gesitueerd ontwerp is gericht op een breed scala aan beeldende kunstenaars en ontwerpers met toekomstige en biobased ambities om hun onderzoek en praktijk te verkennen en te ontwikkelen dat zich bezighoudt met een radicale verschuiving in de samenleving.

Het programma staat open voor bachelor-afgestudeerden en praktiserende professionals in kunst en design en in sommige gevallen aanvragers uit andere disciplines en achtergronden. Toelatingseisen omvatten een portfolio, artistieke verklaring en onderzoeksvoorstel.

Engelse vereisten voor internationale studenten

Examen - Minimale score:

  • IELTS totale band: 6
  • TOEFL-papier: 550
  • TOEFL internetgebaseerd: 80

Belangrijke data:

Start programma: september
Aanmelddeadline EU: 1 augustus
Aanmelddeadline niet-EU: 1 juni

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art a ... Lees meer

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art and design, the institute offers a broad perspective on theory and practice and allows for a lively international exchange. Our modern, 24/7 facilities and open studio concept create a fertile environment in which a rich, multidisciplinary practice can grow. Lees Minder
's Hertogenbosch