Master in Aardwetenschappen: Global Environmental Change and Policy

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Creëer oplossingen voor de duurzaamheidsuitdagingen van het antropoceen

De geschiedenis van de aarde is het antropoceen binnengegaan. Hoewel inherent een betwist concept, verwijst de term naar een nieuwe periode in de geschiedenis van de aarde die wordt gekenmerkt door de ongekende impact van menselijke activiteiten op de geologische en ecologische systemen van de aarde. Deze specialisatie integreert de disciplinaire inzichten van aardwetenschappen, milieueconomie en milieubeleid en governance om tot interdisciplinaire oplossingen voor de complexe duurzaamheidsproblemen van morgen te komen.

Het eerste jaar legt de basis in de drie disciplines en methoden van interdisciplinair onderzoek, inclusief veldwerk. Vanuit een sterke basis in aardwetenschappen, onderzoeken we geïntegreerde benaderingen voor het oplossen van wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen door de inzichten van milieu-economie en milieubeleidsstudies toe te voegen. Klimaatverandering is een centraal en transversaal thema in deze specialisatie. In het tweede jaar kunnen onze studenten hun studies verdiepen in drie verschillende stromen: energie, ecosystemen en biodiversiteit en water. Ons motto is: "Integratie van aardwetenschappen, milieueconomie en governance om de complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid van morgen aan te gaan".

Voor wie?
De specialisatie is voor studenten die verder willen gaan dan het begrijpen van het aardsysteem, maar in plaats daarvan proberen bij te dragen aan duurzame oplossingen door de bredere sociale, politieke en economische aspecten van wereldwijde milieuverandering te analyseren. Onze studenten zijn zeer gemotiveerd, geïnteresseerd in interdisciplinariteit, gericht op oplossingen in plaats van beperkingen, en uitgerust met een kritische en analytische geest.

Studieprogramma

Het masterprogramma Aardwetenschappen is onderverdeeld in drie hoofdspecialisaties: geologie en geochemie, aarde en klimaat, en wereldwijde milieuverandering en -beleid. Al deze specialisaties beginnen met een reeks verplichte vakken die je een solide basis bieden. Deze basis wordt gebruikt om verder te specialiseren, maar het selecteren van één specialisatie betekent niet dat u zich beperkt tot alleen dat ene onderwerp. Je hebt de mogelijkheid om elk aspect van een specifiek gebied zo gedetailleerd mogelijk te verkennen, maar je bent ook vrij om je eigen onderwerpen te kiezen voor maximaal een kwart van de vereiste studiepunten.

Verplichte cursussen voor alle specialisaties in het masterprogramma Earth Science zijn twee individuele onderzoeksprojecten en een excursie.

Vakomschrijvingen
De masteropleiding in aardwetenschappen duurt twee jaar en is 120 ECTS waard. 54 ECTS zijn projectgerelateerd, met een bedrijfsstage, een oriëntatiefase bij een wetenschappelijk tijdschrift of deelname aan een onderzoeksproject met veldwerk, laboratoriumwerk en / of computermodellering.

Een selectie van verplichte vakken omvat:

 • Veranderingen in landgebruik en ecosystemen
 • Klimaateffecten en beleid
 • Geavanceerde ruimtelijke analyse
 • Ontwerpen van interdisciplinair onderzoek

Afhankelijk van de stroom die studenten kiezen, biedt het programma verschillende keuzevakken op het gebied van energie, ecosystemen en biodiversiteit en water. In het eerste jaar omvat het programma een excursie. Studenten zullen oorzaak en oplossingen voor verschillende duurzaamheidsproblemen bestuderen.

Waarom VU Amsterdam ?

Internationaal van opzet
De internationale diversiteit van faculteitsleden en studenten die betrokken zijn bij Earth Sciences aan de VU Amsterdam
maken het een echt internationaal masterprogramma. Het is een programma waarin het heden en de toekomst van onze planeet het onderwerp van onze studie is.

interdisciplinair

VU Amsterdam staat erom bekend specialisaties in aardwetenschappen te combineren met andere vakgebieden. Aardwetenschappen maakt deel uit van de faculteit Wetenschappen, samen met wiskunde en informatica, natuurkunde, scheikunde, biologie en milieuwetenschappen. Wanneer je aardwetenschappen studeert, kun je ervoor kiezen om een breed opgeleide aardwetenschapper te worden of je te concentreren op een van de streams die binnen de drie specialisaties worden aangeboden.

Kleinschalig en opvallend
De uitstekende reputatie van het programma is mede te danken aan het feit dat

 • het is klein genoeg om persoonlijk contact tussen alle deelnemers te vergemakkelijken;
 • het is groot genoeg om alle specialisaties te omvatten;
 • onze docenten zijn professionals in onderwijs en onderzoek met een hoog internationaal profiel op basis van succesvolle fondsenwerving en internationale prijzen.

Tijdens je studie ontvang je persoonlijke coaching (mentorschap) van een van onze medewerkers. Dit helpt je om je curriculum vorm te geven, het optimale uit je studie te halen en je voor te bereiden op je verdere carrière. In die zin lijken Amsterdam en het programma veel op elkaar: indrukwekkend maar klein genoeg om je meteen thuis te voelen.

Carriere vooruitzichten

Aan het einde van het programma heb je een gedegen kennis van duurzaamheidsgerelateerde aardwetenschappen verworven, gecombineerd met de aanvullende perspectieven van economie en bestuur. Deze unieke combinatie stelt onze afgestudeerden in staat om een geavanceerde carrière in onderzoek, consultancy, internationale organisaties en bedrijven en overheden na te streven. Afgestudeerden komen ook in aanmerking voor nationale en internationale promotieprogramma's voor duurzaamheid.

Postdoctorale opleidingen
Na de doctoraats- of masteropleidingen zijn er mogelijkheden om je educatieve carrière voort te zetten in een aantal PhD-programma's aan de Vrije Universiteit, georganiseerd binnen een aantal onderzoeksscholen:

 • Interuniversitair centrum voor Geo-ecologisch onderzoek (ICG);
 • Nederlandse onderzoeksschool voor de sociaaleconomische en natuurwetenschappen van het milieu (SENSE);
 • Onderzoekschool Sedimentaire Geologie (NSG);
 • Integrated Solid Earth Sciences (ISES).

Het promotietraject bestaat altijd uit het uitvoeren van een onderzoeksproject, leidend tot een proefschrift / proefschrift, en uit meerdere verplichte of keuzevakken.

stages

Een deel van je studie besteden aan externe stages en onderzoeksprojecten is een goede manier om je voor te bereiden op en vertrouwd te raken met de arbeidsmarkt. De School voor Aard- en Milieuwetenschappen heeft geen specifiek kantoor of dienst die bemiddelt in externe of interne stages en onderzoeksprojecten. Studenten wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun studieadviseurs / mastercoördinator of andere personeelsleden van de faculteit, omdat velen van hen uitgebreide contacten zullen hebben in het bedrijfsleven en externe onderzoeksinstituten en universiteiten.

Daarnaast kunnen studenten hun oriëntatie op de arbeidsmarkt verbeteren tijdens 'bedrijvendagen' (werkdagen), georganiseerd door GeoVUsie, en door seminars bij te wonen die worden gegeven door mensen uit het bedrijfsleven. Deze worden het hele jaar door georganiseerd op de faculteit.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to over 26,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Lees Minder