Lees de Officiële Beschrijving

Wil je een succesvolle navigator worden in het digitale tijdperk?

Net als elke andere industrie, gaat de media-industrie ook volwaardig digitaal. De groei van digitale media heeft nieuwe mogelijkheden voor groei, innovatie en verbeterde klantenservice opgeleverd. Hoe kunnen deze nieuwe prospects volledig worden gerealiseerd? Hoe kunnen mediabedrijven profiteren van de digitalisering en innovatieve producten en oplossingen creëren? Deze vragen staan centraal in de masteropleiding Digital Media Business.

De communicatie van vandaag wordt gedomineerd door digitale media. Maar het is niet alleen de communicatie die wordt beïnvloed. Hoe we werken, hoe we leven en onze diensten consumeren, wordt ook steeds meer gekenmerkt door digitale media en technologieën. Daarom is het belang van digitale media, naast alleen mediabedrijven, groot in alle soorten industrieën. Het strategisch gebruik van digitale media kan een sleutelelement zijn voor succes vandaag voor alle soorten bedrijven. Social media is een onlosmakelijk onderdeel geworden van hoe bedrijven contact maken met hun klanten. Tegelijkertijd stijgen digitale apps, smartphones en Virtual Reality als het nieuwe punt van contacten en servicepunten in tegenstelling tot nooit tevoren.

Programma-overzicht

De Master's specialisatie in Digital Media Business bereidt afgestudeerden voor om gebruik te maken van digitale media om tegemoet te komen aan de digitaal onderlegde klanten en zo het zakelijk succes in het digitale tijdperk te vergroten. De cursus combineert een sterke basis in bedrijfsbeheer met een diepgaand inzicht in digitale media en verschillende soorten web 2.0-services zoals apps, sociale media, enzovoort. Een goede mix van theorie en praktijk geeft hen de nodige marktkennis waardoor ze een grondig begrip van digitale media, contentstrategie voor een digitaal tijdperk waarin de klanten digitaal zijn, kunnen ontwikkelen.

absolvia_Mafaldanews.jpgStudenten verwerven de uitgebreide strategische, technische en zakelijke vaardigheden om met verschillende media- en inhoudsformaten te werken op een hoog project-managementniveau. Studenten analyseren kritisch verschillende soorten web 2.0-services, met name sociale media, apps en andere mobiele services (inclusief augmented reality-functies) en zijn getraind in het analyseren en ontwikkelen van bedrijfsmodellen in deze context. Bovendien worden ze uitgedaagd als 'ondernemers' en kunnen ze hun eigen opstartideeën aanscherpen.

Potentiële loopbanen met deze MA

 • Digital Media Manager;
 • Project Manager op gebieden zoals e-commerce, e-procurement, e-marketing, e-contracting, e-distributie, e-payment;
 • Social Media Business Manager;
 • Media Consultant;
 • Adverteren Account Executive.


De voordelen van het kiezen van Macromedia University

 • Hoogste positie in CHE Ranking 2014/15.
 • Kleine klassen met intensieve, individuele begeleiding.
 • Wereldwijd erkende, door de staat goedgekeurde graden, geaccrediteerd door FIBAA.
 • Campussen in Keulen, Berlijn
 • Authentieke, praktijkgerichte projecten met meer dan 500 bekende bedrijven.
 • Hooggekwalificeerde professoren en insiders uit de industrie als docenten.
 • Internationale studenten uit alle continenten.
 • Carrièreperspectieven in Duitsland: visum van 18 maanden na succesvolle afstuderen.
 • Masterdiploma meer dan drie dagen per week (bijvoorbeeld van donderdag tot zaterdag).
 • Buddy-netwerk voor internationale studenten.
 • Campuslocaties gelegen in het centrum van de industriële locaties van Duitsland.
 • Een wereldwijd netwerk van partneruniversiteiten.

Toelatingseisen

Er zijn 15-20 plaatsen beschikbaar voor alle masteropleidingen aan Macromedia University, Graduate School. Aanvragers moeten de volgende documentatie verstrekken:

 • Universitair / BA-diploma met ten minste 180 ECTS (in aanmerking voor masterstudenten van drie semesters).
 • Universitair / BA-diploma met ten minste 210 ECTS (komt in aanmerking voor vier-semester Master's).
 • TOEFL-test (ten minste 72 van de 120 punten) of IELTS (ten minste 6,0 van 9); gelijkwaardige kwalificaties kunnen ook worden aanvaard, indien van toepassing.
 • Curriculum vitae.
 • Aanbevelingsbrief (van uw docent of werkgever).
 • Persoonlijke motivatie verklaring.

Programmaduur

Alle MA-programma's starten in maart en oktober en worden aangeboden als voltijdse programma's met een duur van drie en vier semesters . MA-lezingen vinden meestal gedurende de collegetijden drie dagen per week plaats.

Belangrijke gegevens

In navolging van de niet-opeenvolgende filosofie van de Macromedia University Graduate School, verwelkomen we afgestudeerden uit alle verschillende branches en niet alleen uit een media- en / of ontwerpachtergrond. Je bent verplicht om een erkende undergraduate-graad te geven, maar niet noodzakelijkerwijs uit hetzelfde vakgebied, je bent van plan je MA-diploma in te nemen. Alle masteropleidingen voldoen aan de EU Master Qualification Criteria en het European Credit Point System. Ze zijn geaccrediteerd door FIBAA. De programma's zijn onderworpen aan het algemene examenreglement voor de masteropleidingen en de respectieve cursus- en examenregelingen.

Registratietermijn: zomertijd: niet EU 15/01; EU 15/02

Stel ons een vraag!

Onze studentenadviseurs zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden. U kunt onze online chat gebruiken of contact met ons opnemen via WhatsApp om met ons te praten. U kunt ons ook bellen of het informatie-aanvraagformulier gebruiken op onze internationale website www.macromedia-university.com. We kijken ernaar uit om u te leren kennen.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van Macromedia University of Applied Sciences »

Laatst bijgewerkt op March 18, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Mar. 2019
Oct. 2019
Duration
3 - 4 semesters
Deeltijd
Voltijd
Prijs
- € 6.400 per semester (EU
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Mar. 2019
Aanmeldingslimiet

Mar. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum