Invoering

De Master in Design for Emergent Futures (MDEF) wordt georganiseerd door het Institute for Advanced Architecture of Catalonia en ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering , in samenwerking met de Fab Academy.

De master is een ervaring van negen maanden (momenteel wordt het tweede jaar ontwikkeld) voor studenten die hun focusbelangen willen vergroten en de vaardigheden willen verwerven om protesten in prototypen, ideeën om te zetten in acties en die zich bezighouden met de transformatie-missie de huidige status van zaken in de samenleving. Het programma is opgebouwd in vier cruciale stappen: onderzoek, instrumentatie, reflectie en toepassing. Met deze vier stappen wil de master strategische visie en hulpmiddelen bieden voor ontwerpers, sociologen, economen en computerwetenschappers om veranderingsagenten te worden in meerdere professionele omgevingen. De focus van het programma ligt op het ontwerpen van interventies in de vorm van producten, platforms en implementaties die gericht zijn op het produceren van nieuwe opkomende futures, door vooraf de huidige uitdagingen in maatschappij en industrie te analyseren.

Studenten zullen worden aangemoedigd om op meerdere schaalniveaus te werken (van bits tot geografie) om interventies in de echte wereld te ontwerpen en te testen. De theoretische en praktische inhoud van dit programma stelt een verkennende reis voor om de rol van ontwrichtende technologieën - digitale fabricage, de blockchain, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie, onder andere - te begrijpen en te bekritiseren in de transformatie van de gevestigde orde. Tegelijkertijd zullen studenten tijdens de MDEF een hybride profiel ontwikkelen dat verschillende vaardigheden (technisch en menselijk) combineert die zullen worden toegepast bij de uitvoering van projecten.

Afgestudeerden van deze masters zullen een brede en goed geïnformeerde visie hebben over de impact van technologie in bedrijven, onderwijs, maatschappij en cultuur, en prototyping en testen van sommige van deze technologieën in de studio's (onderzoek, ontwerp en ontwikkeling). Tijdens de master zal een reeks potentiële samenwerkingsverbanden met industrie, overheid en andere professionele sectoren worden aangemoedigd om meer impactvolle projecten te ontwikkelen. IAAC en Fab Lab Barcelona hebben samengewerkt met de volgende organisaties: Nike, IKEA, Airbus, Festool, Ajuntament de Barcelona, UN-Habitat en anderen. ELISAVA heeft samengewerkt met bedrijven als Agbar, Cisco Systems, Hewlett Packard, DUPONT, SUEZ, SEAT, Yamaha, onder anderen.

Niet-EU: 16.000 €

EU: 12.800 €

Toelating Bachelor of hogere graad in Industrieel Ontwerpen, Productontwerp, Stedenbouw, Grafisch Ontwerp, Interactieontwerp, Computerwetenschappen, Techniek (Mechanisch, Chemisch, Product, Materiaal), Sociologie, Antropologie, Economie en aanverwante beroepen.

Waarom opkomende futures ontwerpen?

We leven in een moment van snelle verandering waarin nieuwe economische, ecologische en sociale paradigma's de status-quo van de 150 jaar oude industriële samenleving uitdagen. De biosfeer, financiële markten, familiestructuren, bedrijfsmodellen in productontwikkeling en de samenleving worden in het algemeen uitgedaagd in een van de belangrijkste overgangsperiodes van de menselijke geschiedenis. Hoewel de industriële revolutie ontelbare voordelen voor de maatschappij opleverde, worden we nu geconfronteerd met een overvloed aan complexe en onderling verbonden problemen die ons productieve model uitdagen: klimaatverandering, sociale uitsluiting en de centralisatie van rijkdom en macht. Cedric Price eens gevraagd: technologie is het antwoord, maar wat was de vraag? Dit is het moment voor ons om de nieuwe vragen voor technologie te formuleren om haar rol in de maatschappij opnieuw te definiëren, om veelbelovende en levensvatbare opkomende toekomst te creëren voor de mensheid om te gedijen, en niet alleen om te overleven.

De voortdurende transformaties in de industrie, onder een nieuw productieparadigma ondersteund door geavanceerde productie, nieuwe vormen van synthetische intelligentie, nieuwe materiaalwetenschap of verbonden systemen, openen eindeloze mogelijkheden om de negatieve effecten van de mensgerichte activiteiten op planeet aarde opnieuw te kalibreren. Sommige van deze opkomende technologieën (digitale fabricage, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie, blockchain, om er maar een paar te noemen) zijn al bezig de gevestigde mechanismen te verstoren waaronder ons productieve model functioneert en produceren enorme culturele transformaties in de samenleving. Als het machinetijdperk bedoeld is om de menselijke habitat vorm te geven door het creëren van interfaces met natuurlijke bronnen door middel van wetenschap en technologie, zal de alomtegenwoordigheid van digitale technologieën om articulatie en snelle synchronisatie van systemen op verschillende schalen, zowel biologisch als synthetisch, vragen. Tegelijkertijd eisen de opkomst van dergelijke nieuwe tools en technologieën dat we verschillende outputs creëren van degenen die we al kennen en dat we mogelijke toekomsten voor het leven (menselijk en niet-menselijk) op deze planeet ontwerpen.

De complexiteit van de huidige overgangsperiode leidt meestal tot het creëren van slechte problemen of problemen zonder oplossing, die vanuit een multidisciplinair en collaboratief perspectief moeten worden aangepakt. Onze benadering is niet om naar maanschoten te zoeken, in plaats daarvan stellen we kleinschalige interventies voor om grootschalige uitdagingen te benaderen, om slechte problemen op te lossen in plaats van ze op te lossen met afzonderlijke oplossingen.

Dit is de reden waarom we een sterke samenwerking tot stand brengen tussen een van 's werelds toonaangevende instellingen op het gebied van technologie en experimenten, zoals IAAC, met een van de beste Design en Engineering scholen ter wereld, samen met het grotere gedistribueerde educatieve programma en een van de opkomende verstorende bedrijven. van Barcelona en Europa.

De Master in Design for Emergent Futures integreert zijn filosofie en methodologie in zijn eigen structuur en werkingsmechanismen, door studenten te betrekken bij een persoonlijke en collectieve reis naar het creëren van opkomende toekomsten, het pad om ze te laten gebeuren en om de vaardigheden te verwerven om ze voorstellen, begrijpen en testen in de echte wereld.

Dit is de reden waarom we een unieke samenwerking tot stand brengen tussen het Instituut voor geavanceerde architectuur van Catalonië en ELISAVA School voor ontwerp en engineering, in samenwerking met de Fab Academy en de Academy of Almost Anything, evenals met andere partners zoals Space10, Kickstarter, Seeed Studio, oa binnenkort aangekondigd.

Academische structuur

De Master in Design for Emergent Futures (MDEF) is georganiseerd in drie termen (oktober-december, januari-maart, april-juni), elk inclusief Design Studios, een onderzoekstrip, aanvullende seminars en aanverwante evenementen.

De ontwerpstudio's vormen het belangrijkste onderdeel van het programma: ze zijn gericht op experimenten in de echte wereld en sociaal-technische ontwikkeling. Gedurende het jaar zullen studenten technische, esthetische en conceptuele vaardigheden ontwikkelen door te werken aan real-life scenario's. Seminarsessies zijn ontworpen om zich te verdiepen in specifieke domeinen van kennis en worden geleverd door relevante experts, waaronder zowel vakmensen als wetenschappers. Gedurende het academische jaar dragen internationale experts op het gebied van design en opkomende technologieën bij aan het programma als gastdocenten.

In deze master zullen we studenten geen methodologie leren, noch een set gouden regels toepassen in bepaalde opdrachten. In plaats daarvan introduceren we de MDEF als een reis en een verkenning van hoe projecten manifestaties kunnen zijn om nieuwe outputs te introduceren.

We willen studenten ondersteunen bij het ontwikkelen van hun identiteit en visie en hen aanmoedigen om hun unieke set van vaardigheden, kennis en houding te ontwikkelen om door de onzekerheid te navigeren tijdens het ontwerpen van mogelijke toekomsten. De Master in Design for Emergent Futures is een reis in de tijd en meerdere dimensies, die bij kruising een nieuw gezichtspunt openen, ideeën begrijpen en vertalen in projecten. Deze afmetingen zijn:

  • Verkenning: we zullen de studenten blootstellen aan een reeks technologieën die ons huidige begrip van de samenleving, de industrie en de economie kunnen verstoren.
  • Reflectie: We zullen de studenten ondersteunen bij het ontwikkelen van hun identiteit en een reeks vaardigheden, kennis en houding als ontwerpers van mogelijke toekomsten.
  • Instrumentatie: we zullen een reeks vaardigheden en hulpmiddelen bieden die helpen om ideeën om te zetten in prototypen en prototypen in producten, die tijdens het ontwerpproces kunnen worden getest en geïtereerd.
  • Toepassing: we zullen studenten aanmoedigen om een cultuur van maken te creëren, waarbij prototyping fungeert als een generator van kennis, en interventies berichtendragers worden van een toekomst die op het punt staat te arriveren.

De Master in Design for Emergent Futures is verbonden met het Exploring Emergent Futures-platform aan het Royal College of Art, Londen, dat is ontwikkeld door James Tooze en Tomas Diez uit 2015. Het wordt nu geleid door James en Elizabeth Corbin.

MDEF - Eerste jaar

Het programma is gestructureerd als volgt:

  • Term 1 - Begrijpen hoe je moet ontwerpen voor opkomende futures
  • Term 2 - Stel emergente contexten voor
  • Term 3 - Interveniëren, toekomstige speculaties creëren

MDEF - Tweede jaar

Het programma is georganiseerd in vier plus één (4 1) fasen:

Projectontwikkeling en -implementatie (TBA) *

Student profiel

Het MDEF-programma wordt aanbevolen voor ontwerpers, sociologen, computerwetenschappers, economen, antropologen, technologie-ondernemers en changemakers die op zoek zijn naar een hybride carrièrepad voor het bedenken en produceren van indrukwekkende ideeën om de wereld te transformeren. Deze master heeft een hoog aandeel in hands-on leren en projectmatig leren waarbij studenten worden gevraagd om grote ideeën om te zetten in ontwerpstrategieën, prototypen en interventies die in de echte wereld moeten worden getest, gericht op Barcelona maar wereldwijd verbonden met andere steden.

Kandidaten voor de Master in Design for Emergent Futures zijn professionals afkomstig van Industrieel Ontwerpen, Productontwerp, Stedenbouw, Grafisch Ontwerp, Interactieontwerp, Computerwetenschappen, Techniek (Mechanisch, Chemisch, Product, Materiaal), Sociologie, Antropologie, Economie en andere gerelateerde beroepen.

Na succesvolle afronding van de master treden de studenten toe tot de IAAC en ELISAVA Alumni Communities. IAAC Alumni Community is een actief en dynamisch netwerk van visionaire professionals verspreid over de wereld, het bevorderen van principes en toepassingen van digitale fabricage, ontwerp en architectuur, het verkennen van nieuwe academische en onderzoeksinitiatieven, toonaangevende bekroonde praktijken of het werken voor internationaal gerenommeerde bedrijven en instellingen.

ELISAVA-alumni hebben de missie om de constante persoonlijke en professionele ontwikkeling van voormalige ELISAVA-studenten te bevorderen. Om deze reden is het gebouwd als een participatieve ruimte open voor diversiteit en georiënteerd om leiderschap, samenwerking en ondernemerschap te motiveren door middel van strategische waarden zoals ontwerp, technologie, met als doel antwoord te geven op de behoeften van de hedendaagse samenleving.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 4 andere vakken van Institute for Advanced Architecture of Catalonia - IAAC »

Laatst bijgewerkt op Maart 26, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
9 maanden
Voltijd
Prijs
12,800 EUR
(Non-EU: 16.000 € / EU: 12.800 €)
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum