Master in Design Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Master in Design Management combineert de gevoeligheid en methodologie van design met de toegevoegde waardecreatie en managementstrategieën van de markt om de innovatieprocessen van een organisatie te stroomlijnen.

In de wereld van vandaag is ontwerp een cruciaal strategisch hulpmiddel als het gaat om innovatie en verandering (waarbij organisaties, de maatschappij, technologie, het bedrijfsleven ...) betrokken zijn vanwege het potentieel om co-creatieve oplossingen te bieden die tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van het merk, de markt, en het bedrijf door gebruikers en hun behoeften te bestuderen. Het is daarom belangrijk voor ontwerpers om enerzijds de zakelijke realiteit te begrijpen als ze een actieve rol in de onderneming en in hun omgeving willen spelen. Anderzijds hebben bedrijfsmanagers baat bij het begrijpen van het potentieel van design tijdens het creëren van toegevoegde waarde.

Deze cursus moedigt zijn professionals aan om specifieke, flexibele en innovatieve methoden toe te passen om echte projecten voor echte bedrijven te ontwikkelen, waardoor een cultuur van innovatie en experimenten wordt bevorderd. Naast gesprekken, conferenties en workshops, omvat de cursus twee reizen naar steden in Europa, zoals Amsterdam of Genève, eindigend met een laatste persoonlijk onderzoeksproject.

Doelen

Dit intensieve programma is bedoeld om studenten de nodige theoretische en praktische kennis en hulpmiddelen en ervaring te bieden om Design Management-professionals te worden.

 • Stel professionals in Design, Marketing, Engineering en Business Management in staat om disciplinaire grenzen te overwinnen om uit te groeien tot belangrijke drijfveren van organisatorisch succes.
 • Ontwikkel je tot leiders die creativiteit, managementvaardigheden en ondernemende denkwijzen kunnen combineren binnen de beperkingen van de zakelijke realiteit.
 • Verantwoordelijk ontwerpers en niet-ontwerpers bij het begrijpen hoe ontwerpbeheer kan bijdragen aan het creëren van duurzame waarde binnen de zakelijke omgeving.
 • Help Designers worden Design Managers, Design Managers worden Design Leaders en Design Leaders worden innovatieleiders van de toekomst.
 • Voorzie studenten van Design en Business Management-tools die hen in staat stellen krachtige hoofdrolspelers te worden in de Value Creation Chain, binnen de bedrijfsomgeving of als onafhankelijke professionals.
 • Ontwikkel vaardigheid in het gebruik van de geboden hulpmiddelen. Studenten zullen in staat zijn om het juiste gebruik van deze hulpmiddelen te identificeren om academische en praktische kennis in evenwicht te brengen, efficiëntie in communicatie en het vermogen om noodzakelijke compromissen te evalueren wanneer ze worden geconfronteerd met echte zakelijke uitdagingen.
 • Breid de rollen en mogelijkheden van de student uit in het werken met innovatieteams.
 • Stimuleer kritisch denken om studenten in staat te stellen actieve burgers van onze wereldwijde samenleving te zijn

Methodologie

Bij IED Barcelona wordt Design Management gegeven door een faculteit van beoefenaars van Design

In navolging van de leer-door-do-methodiek ontwikkelen studenten voortdurend relevante projecten in teams. De verworven kennis en competenties zullen worden toegepast op het transversale project in de echte industrie naast het programma. De Design Management Master-studenten worden gehost in een speciaal klaslokaal, een ruimte die wordt getransformeerd tot een innovatieve ontwerpstudio waar studenten experimenteren met nieuwe tools en kennis, onder begeleiding van de faculteit. Kleine groepen studenten in de klas vergemakkelijken de toepassing van deze praktische methode.

Ontwerpmanagers zullen hoogstwaarschijnlijk niet zelf in detail hoeven te ontwerpen, maar ze moeten wel heel duidelijk hun concepten kunnen communiceren, zowel voor het zakelijke personeel als voor het ontwerpteam om de gewenste resultaten te bereiken. Daarom krijgen de studenten een zeer gevarieerde set hulpmiddelen, om hun vaardigheden te trainen tot een niveau waarop ze goed kunnen communiceren en de angst verliezen om te discussiëren op schetsniveau of via een video.

Met het oog op het creëren van synergieën tussen futures-professionals, worden enkele transversale activiteiten georganiseerd voor het uitwisselen van kennis met studenten van verschillende programma's. Dit maakt ook deel uit van de IED-filosofie.

Persoonlijk onderzoeksproject

Het persoonlijk onderzoeksproject is het belangrijkste stuk geschreven werk dat studenten ondernemen tijdens hun RSP Research Study Program. PRP is de culminatie-meester en moet aantonen dat de student vaardigheden, kennis en analytische vaardigheden heeft verworven.

Het project is een origineel onderzoek met primaire gegevensverzameling dat tot doel heeft een individueel werk uit te voeren dat voldoet aan de vereisten die in deze richtlijnen zijn uiteengezet om een ​​voldoende resultaat te behalen.

De doelstellingen van het proefschrift proces zijn de volgende:

 • Een haalbaar project identificeren op het studiegebied van de student.
 • Om duidelijk gedefinieerde doelstellingen en / of te onderzoeken vragen vast te stellen.
 • Een geschikte (ontwerponderzoeks- / proces) methodologie ontwerpen en implementeren.
 • Om de propositie met toegevoegde waarde (concept) te begrijpen.
 • Een bedrijfsontwikkelingsplan maken op basis van het vorige concept.
 • Realistische en concrete ontwerpvoorstellen maken.
 • Om analytische vaardigheden aan te tonen en valide bevindingen te produceren.
 • De theorie toepassen op de praktische realiteit.
 • Om passende conclusies en aanbevelingen te trekken waar nodig.
 • Een goed georganiseerd en goed geschreven einddocument en een effectieve mondelinge presentatie van het proefschrift produceren.
Stage

Na het afronden van de lessen en het presenteren van de twee projecten van echte industrieën, hebben studenten de mogelijkheid om alle kennis en vaardigheden die in een stage van drie maanden zijn ontwikkeld, te implementeren en te bewijzen.

In dezelfde periode werken studenten aan hun PRP, zodat ze kunnen kiezen om hun onderzoek te richten op een persoonlijk project of om het te verbinden met de stage.

Student profiel

De master herkent en verwelkomt studenten uit verschillende achtergronden in ontwerp, management en theoretische gebieden.

Ontwerpers van alle disciplines (grafisch ontwerp, productontwerp en interieurontwerp), architecten, professionals uit het bedrijfsleven en management, marketing en communicatie zijn welkom om deel te nemen aan het programma.

IED Barcelona structureert het programma op een flexibele manier om studenten met verschillende specialiteiten en met verschillende achtergronden aan te trekken. Dit creëert een multidisciplinaire omgeving voor de studenten tijdens de cursus, voor de ontwikkeling van een complete visie door middel van ontwerpmanagement.

Toelatingseisen

Om aan het validatieproces deel te nemen, moeten alle kandidaten de volgende documentatie indienen:

 • 2 jaar professionele ervaring na het voltooien van universitaire studies;
 • Motivatiebrief in het Engels en
 • Een CV in het Engels met het taalniveau en
 • computervaardigheden en
 • Gemiddeld niveau Engels, wat overeenkomt met een papieren TOEFL 550 of IELTS 6,5.

Als u geen kwalificatie hebt, moet u uw niveau beoordelen via een persoonlijk of Skype-interview

Vacatures

Studenten die deze cursus volgen, voegen waarde toe aan hun professionele ervaring in zowel zakelijke bedrijven, ontwerpstudio's en strategiefirma's, en oefenen designmanagement in functies zoals managers van ontwerpafdelingen, merkmanagers, ontwerpdirecteuren, innovatiedirecteuren, serviceontwerpers en ontwerpstrategen. Werk ook als managers en leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het nemen van beslissingen over hoe ontwerp wordt gebruikt in de organisatie, in bedrijven, ontwerp- en innovatiebureaus, maar ook in onderwijs- en overheidsinstellingen.

Ontwerpmanagers houden zich bezig met het managen van teams, waaronder industrieel ontwerp, grafisch ontwerp, serviceontwerp, omgevingsontwerp, merkidentiteit, modeontwerp, interfaceontwerp, interieurontwerp, belevingsontwerp, architectuur en engineering.

Excursies

Om studenten meer inzicht te geven in de state-of-the-art van de markt, zijn er 2 excursies gepland in het curriculum. Onder begeleiding van hoogleraren en coördinatie verkennen studenten verschillende markten en professionele contexten in Europa.

Elke Field Trip brengt studenten gedurende 3 tot 5 dagen naar Europese steden om kennis uit te wisselen in verschillende omgevingen. Na die dagen gewijd aan academische activiteiten, hebben studenten de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken.

Coördinator

Olivier Mache

Afgestudeerd in architectuur aan de Nationale Universiteit van Architectuur van Grenoble en Master in industrieel ontwerp in IED Milano , heeft hij een sterke ervaring in het beheren van ontwerpstrategieën. Hij verdedigt een ontwerpbenadering op basis van merkidentiteit en de gebruiker moet de innovatiestrategieën van het bedrijf voeden.

Eigenlijk is hij hoofd van ontwerp en gebruikerservaring voor Hewlett Packard 's grootformaat printing en 3D printing Global Business Unit. Hij begint zijn carrière met architecturale projecten voor de banksector, en vervolgens met productontwerp in adviesbureaus in verschillende sectoren: sport (voor Salomon, Mavic, Julbo en Decathlon), bouwen (voor Airwell, Ideal-standaard, Technal winnen van de Silver Equerre Prijs op Batimat 1994) en verpakking (voor Yacco wint Pampryl de prijs van de verpakking van het jaar in 1995).

In 1996 wordt Olivier aangesteld als hoofd van industrieel ontwerp voor de professionele pc-divisie voor HP en later in 2002 runt hij een ontwerpeenheid voor HP Europese marketing om markttrends, klantverwachtingen te begrijpen en mogelijkheden voor productinnovatie voor digitale camera's en consumentenprinters te ontdekken categorieën. In 2006 wordt hij manager van het merk Design b'Twin van Oxylane (Decathlon). Zijn team innoveert elke dag op merkidentiteit, gebruiksgemak en krijgt een IF Award en Red Dot Award.

In 2010 riep Hewlett Packard Olivier Mache terug om de richting van het ontwerp en de gebruikerservaring over te nemen op de wereldmarkt van grootformaatprinters en 3D-printers. Hij leidt sinds 2010 een team van 50 ontwerpers in Barcelona en Shanghai.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder