Master in Data Sciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

CentraleSupélec is een van de beste technische scholen ter wereld en heeft samengewerkt met ESSEC Business School om een zeer innovatief en uitgebreid programma te bieden. Het programma wordt voorgesteld en gecoördineerd door ESSEC Business School en Centrale-Supélec. Je studeert op beide campussen (beide in Parijs) en profiteert van de voordelen van beide scholen.

Logo

Structuur

Het jaar is verdeeld in trimesters:

  • Trimester 1 is gewijd aan de verplichte basiscursussen
  • Trimester 2 richt zich op gespecialiseerde cursussen in business analytics of data sciences
  • Trimester 3 biedt excellentiecursussen over trending topics in het veld

Verplichte basiscursussen

Van oktober tot december, volg je zes kerncursussen:

Cursussen aangeboden op de ESSEC Business School Campus

Big data-analyse In deze cursus ontwikkel je je analytische probleemoplossende vaardigheden en presenteer je de statistische methoden die nodig zijn om multidimensionale gegevens te analyseren en te gebruiken.

Voorspelling

Strategische bedrijfsanalyses Deze cursus leert u bedrijfsstrategieën ontwerpen en beoordelen en hoe u kwantitatieve technieken kunt gebruiken in een strategische adviesaanpak door middel van praktijkgevallen.

Cursussen aangeboden op de Campus CentraleSupélec

doorlopend

Big Data-algoritmen, technieken

Machine learning Deze cursus biedt de mogelijkheid om de cursustheorie toe te passen op praktijkproblemen door middel van groepslabprojecten met een specifieke focus op statistisch risico en de minimalisering ervan met betrekking tot de voorspellingsfunctie.

Gespecialiseerde baanvakken

Van januari tot maart kunt u 6 keuzevakken kiezen uit een lijst met 16 aangeboden cursussen. 8 van deze cursussen zijn gespecialiseerd in Data Sciences en worden aangeboden op de Campus CentraleSupélec. De andere 8 keuzevakken zijn gespecialiseerd in Business Analytics en worden aangeboden op de ESSEC Business School Campus. Afhankelijk van je profiel en carrièreplannen, kun je kiezen om je te specialiseren in bedrijfsanalyse of data-wetenschappen: een programma dat is afgestemd op jouw specifieke wensen en ambities.

Leren door te doen

De Data Sciences

Je stage, met een duur van 4 tot 6 maanden, kan overal ter wereld plaatsvinden en is bedoeld om de professionele integratie van studenten te vergemakkelijken. Via het ontwikkelde netwerk van ESSEC en van partnerbedrijven, instellingen en alumni van CentraleSupélec, weet u zeker dat u gemakkelijk een stage kunt vinden die past bij uw loopbaanambities.

De academische proefschrift is een individueel onderzoek dat u uitvoert op een cutting-edge onderwerp met betrekking tot data sciences en / of business analytics. Het is een geweldige manier om je opgebouwde expertise te combineren met een nieuwsgierige mindset en real-world data. Het doel voor jou is om een eerste complete en origineel toegepaste theoretische onderzoekservaring te ervaren.

Ten slotte is de International Field Trip een reis van een week om lokale professionals en bedrijfsleiders over de hele wereld te ontmoeten. Je mag reizen naar Hong-Kong, Silicon Valley, etc.

TOELATING

Heb ik het profiel dat past?

  • ben je afgestudeerd of ga je binnenkort studeren aan een topuniversiteit / school met een sterke graad (Bachelor / M1) in techniek, wiskunde, statistiek, bedrijfskunde, economie, enz.?
  • heb je weinig of geen afgestudeerde werkervaring?
  • heb je een goed niveau Engels en wil je volledig in het Engels studeren in Frankrijk?
  • ben je op zoek om technische en leidinggevende vaardigheden te combineren om een expert en een leider te worden?
  • ben jij een probleemoplosser? geïntrigeerd door big data?
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Innovative, involved and international; ESSEC Business School, one of the leading institutions in Europe for business education, offers a unique learning experience that trains responsible leaders who ... Lees meer

Innovative, involved and international; ESSEC Business School, one of the leading institutions in Europe for business education, offers a unique learning experience that trains responsible leaders who are able to reinvent business. Accredited by AACSB, EQUIS, and AMBA, ESSEC maintains a superior level of academic excellence that is recognized worldwide. Lees Minder
Cergy , Parijs , Singapore , Port Louis , Casablanca + 4 Meer Minder