Master in Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Invoering

We leven in een datagedreven wereld die enorme hoeveelheden informatie genereert in steeds toenemende mate, via sociale media, financiële transacties, telecommunicatie en zelfs wetenschappelijke ontdekking.

Het opkomende interdisciplinaire veld van data science combineert gebieden van informatica met wiskundige statistiek en domeinexpertise om deze gegevens te beheren en te analyseren.

Met statistische methoden legt data science meer de nadruk op de gespecialiseerde computationele vaardigheden die nodig zijn om big data te beheren en analyseren van bronnen zoals sociale media, sensoren, mobiele en transactiegegevens.

Gegevenswetenschappers ontwikkelen de mogelijkheid om inzicht en kansen te ontlenen aan de enorme opslagplaatsen van gegevens die veel organisaties verzamelen. Ze helpen organisaties in alle sectoren van de economie om deze zeer grote hoeveelheden gegevens te begrijpen; bedrijven in staat stellen een concurrentievoordeel te behalen, overheden meer gerichte diensten te bieden en onderzoeksteams nieuwe ontdekkingen doen.

Presentatie van het programma

De Master of Data Science is een gezamenlijk programma tussen de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de Saint Joseph University. Cursussen worden gegeven in beide faculteiten en profiteren van de diversiteit aan optionele cursussen die de studenten kunnen kiezen uit het volgen van hun aandachtspunt. Cursussen kunnen in het Frans of in het Engels worden gegeven op basis van het type van de cursus, als algemene aanname worden praktische cursussen in het Engels gegeven terwijl theoretische studies in het Frans worden gegeven.

De aard van het programma bereidt studenten voor op twee belangrijke loopbaanstrategieën; ofwel onderzoeksgericht of marktgericht. In feite biedt ons programma een solide theoretische achtergrond in statistieken, regressie en andere gegevensgerelateerde wiskundeonderwerpen, samen met een intense praktische kant gericht op de wiskundige en programmeergereedschappen die essentieel zijn voor data-analyse, machine learning en big data.

Kortom, het programma is samengesteld door hoogleraren uit de wetenschap en techniek in samenwerking met Europese collega's uit de data science-wereld en studenten kunnen alle noodzakelijke elementen vinden die ze nodig hebben om te werken in de competitieve markt van vandaag.

Vereisten en programmasamenvatting

Het programma verwelkomt in essentie studenten van verschillende wetenschappelijke achtergronden; wiskundige of natuurwetenschappen, techniek en informatica. Tijdens het eerste jaar worden, afhankelijk van de achtergrond van de student, specifieke aanvullende cursussen gegeven om de student voor te bereiden op het tweede jaar door middel van een solide basis in informatica en statistiek - kernvaardigheden die nodig zijn voor elke gegevenswetenschapper. Daarom zullen studenten met een niet-gegradueerde achtergrond in Wiskunde geavanceerde cursussen in computerwetenschappen volgen om hun kennis aan te vullen, terwijl studenten met een bachelorgraad in computerwetenschappen gespecialiseerde vakken van toegepaste wiskunde zullen volgen. Het tweede jaar levert meer inspanningen op voor de markt benodigde vaardigheden in data-analyse, toegepast machine learning, big data-analyse en andere.

Stage regeling

Het tweede en laatste jaar van het programma omvat een verplichte stage van 3 tot 4 maanden. We streven ernaar onze studenten de beste kansen te bieden om in contact te komen met de markt en de eerste deur naar een uitstekende carrière te openen. Op dit punt zullen studenten moeten kiezen tussen twee belangrijke loopbaanstrategieën; een sectorgerichte carrière die kan worden gestart direct na het behalen van de Master of een onderzoeksproject met een Ph.D. in zicht. Natuurlijk kunnen ambitieuze studenten tegelijkertijd kiezen voor beide opties door deel te nemen aan een Ph.D. programma samen met een carrière start als een part-time data scientist tot het Ph.D. wordt toegekend.

Carrière vooruitzichten

Omdat data science nog steeds een nieuw en opkomend veld is, zijn de rollen die beschikbaar zijn voor data scientists behoorlijk gevarieerd en divers. Samen met de titel van data scientist, andere functies omvatten analytics specialist, business intelligence analist / ontwikkelaar, data-analist, data-architect, data-ingenieur, data mijnwerker, onderzoek wetenschapper en webanalist.

Toelatingseisen

Studenten komen in aanmerking voor toelating als ze voldoen aan de volgende toelatingscriteria:

Om een bachelordiploma te hebben op een van de volgende gebieden: computerwetenschappen, wiskunde of natuurkunde. Studenten in hun laatste jaar undergraduate studies kunnen van toepassing zijn en kunnen voorwaardelijk worden toegelaten, afhankelijk van de succesvolle afronding van hun diploma.

Studenten op hun 5e en laatste jaar van de computer en communicatie techniek kan rechtstreeks een aanvraag voor het tweede jaar van het programma.

Bij wijze van uitzondering, na een onderzoek van hun curriculum en met het oog op hun verworven competenties, kunnen kandidaten die niet aan de bovengenoemde vereisten voldoen ook worden overwogen. In een dergelijk geval kan de toelating worden onderworpen aan voorwaarden met betrekking tot de te volgen cursussen.

Internationale studenten

Lees hier meer over studeren als internationale student bij USJ: https://www.usj.edu.lb/sri/index_en.php

Bezoek de pagina Master in Data Science op de website van Saint Joseph University of Beirut voor meer details!

https://www.usj.edu.lb/formations/form.php?diplome=935

Laatst bijgewerkt op feb 2019

Over de school

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance wit ... Lees meer

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance with the provisions of the private higher education that governs higher education in Lebanon. Lees Minder